Албанија - место за одмор

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.480
и јас се вратив денес,која сака да оди таму нека пиши пп.ќе му пратам и слики и информации за све што ќе сака

Член од
7 јули 2014
Мислења
4
Поени од реакции
0
и јас се вратив денес,која сака да оди таму нека пиши пп.ќе му пратам и слики и информации за све што ќе сака
Ako moze da mi pratete mene sliki sakam da odam so decko mi vo Saranda i denes bev vo agencija i mi go ponudija bas ovoj hoyte cakala za 15 evra od den po covek za perod od 1 avgust. Pa ako moze da mi dadete nekoi podetalni informacii za mestoto, dali ima fakultativni izleti, sto da se poseti, i dali e skapo :)[DOUBLEPOST=1404754159][/DOUBLEPOST]dali ima neki par sto ke odi vo period od 30 juli ili 5 avgust, vo hotel cakala ako se iznajdeme da se druzime[DOUBLEPOST=1404754412][/DOUBLEPOST]
Ako moze da mi pratete mene sliki sakam da odam so decko mi vo Saranda i denes bev vo agencija i mi go ponudija bas ovoj hoyte cakala za 15 evra od den po covek za perod od 1 avgust. Pa ako moze da mi dadete nekoi podetalni informacii za mestoto, dali ima fakultativni izleti, sto da se poseti, i dali e skapo :)[DOUBLEPOST=1404754159][/DOUBLEPOST]dali ima neki par sto ke odi vo period od 30 juli ili 5 avgust, vo hotel cakala ako se iznajdeme da se druzime

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.480
денес кога пазарев некои ситници за попат(гиро) непријатно се изненадив дека ги дигнале цените со пристигнувањето на поголем бран на туристи(претежно скопјани)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Има ли многу Муслимани таму кај што идете у тие места у Албанија? Или све се Христијани?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.480
Никој не ги разликува пошто сите се однесуваат исто.Многу покултурно него овде било кој во РМ.Сите јадат свинско,и никој ни спомнува вера ни пак го интересира.Можи да биди најголем верски празник,а за тоа појма да немаат.

Изминативе денови се чудеа зошто има помалку луѓе за овој ден од годината,а незнаеја дека се почнати рамазанските постови.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Има ли многу Муслимани таму кај што идете у тие места у Албанија? Или све се Христијани?
Јас пред неколку години бев во едно село во околината на Валона , Орикум мислам се викаше и сите беа христијани , многу фини луѓе, само проблем е комуникацијата , многу слабо знаат англиски и проблем е што такви мали места се само за семејства со мали деца не за млади луѓе кои сакаат малку забава. И уште една чудна работа што сум приметила во Албанија е што а дојде 9 саат сите се дома, жива душа нема на улиците , затоа не мислам повеќе таму да одам , многу е досадно.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.993
Поени од реакции
7.147
За шо ми треба интернет тоа е моја работа. И јас одам да се одморам 10 дена да немам контакт со телевизија и компјутер ама убаво е да се има ви-фи, било за комуникација до дома или за информации и контакти кои морам да ги одржувам во секој момент.
Друго ми текна...како е Албанија за шопинг, имаат ли дуќани, бутици во Саранда и како се цените...да искористиме нешто ако веќе одиме таму.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.480
wi-fi ако рекле треба да има.повеќето од хотелите и вилите имаат.јас имав `среќа` газдарицата да замине на операција дента кога пристигнав,и немаше кој да го приклучи рутерот.замислете во два случаи ми се потрефи да хакнам пасворди,бидејќи сите одат на варијанта со 8 бројки: или 5 петки и 3 тројки(кастелот) или 12345678 кај детскиот парк или 12341234 во една соседна вила.

за шопинг се има и те како каде да се оди,проблемот е што робата е претежно италијанска и цените се малку посолени.но квалитетот е многу добар

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Здраво момци. Гледам темава многу активна у последно време :)

кога сите пишуваат и споделуваат искуство повеќе информации собираме нели.. и сеа како што е редот и ја да си кажам нешто и да си прашам...

вака.. со девојка ми се решивме годинава да идеме у албанија.. 90% сме за у ксамил но бидејки сум со кола и можам да бирам можно е да искочи и саранда на крај.... за патот гледам погоре многу прашуваат.. дали преку битола дали преку гевгелија дали преку струга... и ја му ја мислев ептен до пред некој ден - се распрашував по луѓе што оделе натака и скоро сите ми рекоа да одам преку гевгелија зашто е цело време автопат и најбрзо се стига.. разликата меѓу 3те патишта е некои си 30/40 километра ... преку струга е најблиску но се патува највеќе ипатот СИТЕ ми рекоа дека е лош со кривини и со многу планински појаси.. преку битола е така така некоја средина со тоа што не се вози по автопат цело време а преку гевгелија е најдалеку некаде околу 580 километра у правец но цело време е автопат... па сеа кој како сака :) ја се опремив со навигација и се надевам нема да имам проблеми со GPS некаде...

е сеа имам неколку прашања до оние кои биле или веќе се во албанија..

ме интересира како се движат цените за апартман/студио за 2ца! и тоа ме интересира како се цени и во ксамил и во саранда. Планираме да одиме на 19ти јули (рано посабајлечки накај 3 да појдеме) и од прилика таму да сум некаде до 10 горе/доле.

исто така ме интересира во албанија на бензиските пумпи дали имаат плин - во околина на ксамил или саранда нормално...

колку се одалечени ксамил и саранда едно од друго

и оставете број од тој бранко или кој и да е таму во албанија - нека го има бројот тука многу поубаво би било.

п.с има некој овој период што мисли да оди натака или? - може и да се сретнеме па и да се дружиме малце :)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Ксамил - Саранда се 15-20минути со кола, 14км, ако е сега целосно асфалтиран можеби и побргу, јас кога бев беше тампонирано.

Последно уредено:
S

Samurai_Sk

Гостин
Тие што планират да одат на почетокот на Август да знаат дека не е најдобар период, по што Рамазан завршува, Бајрам завршува и тешко ке биде за смештај, рака на срце ке биде хаос за смештај па глава ке ви боли, само Валона,Голем,Драч тие места ве спасуваат за тој период.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.315
Поени од реакции
15.480
Плус во август навалуваат италијанците пошто тие имаат колективен одмор.Не би препорачал термин помеѓу 1-25 Август.

патот до Ксамил е асфалтиран уште пред 2-3 години а сега во моментов се става уште еден завршен слој од асфалт врз првиот(што е реткост за наши прилики).

Јас на мобилниот го инсталирав ¸¸be on road¸¸ и без проблем те носи каде сакаш,само да му зададеш waypoint за да не ти ја бира најкратката а најлоша траса.

Од грчко албанска граница има 3 варијанти да стигнеш.најкратката оди по целосно рскопан пат,најдолгата оди преку целосно нов пат ама е подолга за 30-40 км.Во пари е исто пошто на скелето ти бараат 3 евра што ти надополнува за разликата во гориво.

Плин има таму,можеби не на секоја бензиска ама се наоѓа.јас лично полнев плин за плинското реш на оваа бензиска,ама не се сеќавам дали имаше и за коли или само за боци.вероватно полнат и коли.

39.873721, 19.999269

Член од
9 јули 2014
Мислења
3
Поени од реакции
2
Здраво дечки и ние резервиравме за Саранада преку booking,доста евтинио хотелче со две звезди 300 евра за 9 ноки со доручек, малку ми е и чудно да ви кажам.Ако може некој што е бил да ми пише цени во ресторани, кафичи, лежалки колку се, каде да сетаме пошто сум многу малку информирана за оваа место. Неко пишал лежалки 300 денари една или комплет две лежалки со чадор, со пијачка без и сл.

Поздравче

Член од
8 јули 2014
Мислења
144
Поени од реакции
93
Здраво дечки и ние резервиравме за Саранада преку booking,доста евтинио хотелче со две звезди 300 евра за 9 ноки со доручек, малку ми е и чудно да ви кажам.Ако може некој што е бил да ми пише цени во ресторани, кафичи, лежалки колку се, каде да сетаме пошто сум многу малку информирана за оваа место. Неко пишал лежалки 300 денари една или комплет две лежалки со чадор, со пијачка без и сл.

Поздравче
За Саранда незнам ама ми изгледа доста поскапо од Валон.
Во Валона лани имаше комплетно опремени апртмани веднаш до морето за 5мина и еден (шести) дополнителен кревет, сосем комотни. Чинеа 25 евра од ноќ.
Хотелите се исто така поефтини за 10 ноќи (соба за 2ца преку бooking) со 2 звезди и појадок почнуваат од 120-130 евра па нагоре.
Лани 2 лежалки и чадор во Валона беа 100 евра.

Како и да е убав помин :)

Kajgana Shop

На врв Bottom