Луси
extreme
- Член од
- 17 септември 2008
- Мислења
- 6.927
- Поени од реакции
- 20.725
Тури му вода на киселото млеко и измешај го убо.
Samo voda?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тури му вода на киселото млеко и измешај го убо.
Ова од јас шо сум експериментирал по дома ми е. Инаку некој рецепт не знам. Понекогаш промашувам и место јогурт ќе купам кисело млеко пошо тука се скоро исти опаковките, а и на двете пишува јогурт. Па на киселото млеко му додавам само вода (по малку со усул инаку чорба ќе стани), го мешам и е исто ко јогурт.Samo voda?
Kolku vreme u rerna taka se pecat, veruvm kratko ama ima li nekoe pravilo?Потопи ги прстените кромид во млеко, па во брашно. Загреј ја рерната на 150-170 степени и стави ги да се печат. Помалку калорично, а крцкави се.[DOUBLEPOST=1402517646][/DOUBLEPOST]
Пржи ги на пониска температура и нема да горат.
Па шо знам, некои десетина минути. Или додека не видиш да сменат боја.Kolku vreme u rerna taka se pecat, veruvm kratko ama ima li nekoe pravilo?
FalaПа шо знам, некои десетина минути. Или додека не видиш да сменат боја.![]()
Fala![]()
Испробан рецепт за крофни што може да се полнат?
Една братучедка ми даде мувлосано сирење за да го пробам. Сакам да пробам некако да направам сос за макарони. Гледав нешто по интернетов разни комбинации. Видов еден сос само со путер и магдоност и секако сирењето, за да дојде до израз вкусот. Ама сакам да прашам дали некој од вас има правено некој таков сос?
Фала ти многу. А како иде подготовката? Ставаш се од еднаш и мешаш ?Jaс го правам со неутрална павлака, печурки, сирењето и магдонос за да даде свежина. Путер ставам сосема малку, 1/4 мала лажичка за да се запржат печурките зошто ако ставиш повеќе, ќе ти дојде премногу мрсно од самото сирење, павлаката и плус путерот ( секако ти треба тава што не лепи). Со таков вид на сирење не комбинирај повеќе од 3 состојки во сосот зошто нема да добиеш ништо на вкус, ќе се изгуби он во останатите.
мувлосано сирење или па сирење кое има специфичен мирис и е круто, по правило кај италијаните никогаш не се меша со доматен сос, првично затоа што мешаш два доминантни вкуса и се случува конфликт - значи едниот (патлиџанот - киселкаст) ќе тепа секако додека другиот нема да има никаков ефект, што значи, џаба потрошена квалитетна состојка.Една братучедка ми даде мувлосано сирење за да го пробам. Сакам да пробам некако да направам сос за макарони. Гледав нешто по интернетов разни комбинации. Видов еден сос само со путер и магдоност и секако сирењето, за да дојде до израз вкусот. Ама сакам да прашам дали некој од вас има правено некој таков сос?
Фала ти многу. А како иде подготовката? Ставаш се од еднаш и мешаш ?Или печурките ги запржуваш со путерот, па додаваш павлаката и на крај сирењето и магдоносот?