Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Скоро на сите подготвителни пријателски утакмици кога некој ќе добие црвен картон,,договорот е да го замени друг играч.
Абе добро, ама пак смешно е, а и треба да си идиот за на вакви утакмици црвен да добиеш.

Добро овие пријателски не морат да значат ништо, плус и играчите се нови да им дадеме малку време. Само овој белчото некако не ми се свиѓа.. требаше друг тренер и во подготовките да ги спреми играчите како што треба.. Али ај можда ќе не изненади со со добри резултати.
Овие првиве не значат ништо, ама тие во Австрија треба да значат, затоа е добор шпто побрзо да го компелтираме составот, ете тој ерменецот сеа ќе се приклучи во Словенија, да можат уште едно десно крило, десен бек и Стојков да ги потпишат до пред идењето за Австрија ќе биде добро.

Без нервози јас сум све да изгубиме на пријателските па Самс да мора да донесе уште покавалитетни засилувања :icon_mrgr:. Не мислам дека веќе му е сеедно што се заакал до словенија да ги гледа. Хотелот/салата е при крај, РК и ЖРК се средени мислам конечно на ред дојде ФК да почне да го работи...

Таневски :facepalm:

Никој не размислува дека најголемиот проблем не ни е решен. Сергеј Андреев? Каде бе со овој, кој сака нека дојде во Вардар, со овој квалификации во ЛЕ врв ќе ни биде. :coffee:

Никој не размислува дека најголемиот проблем не ни е решен. Сергеј Андреев? Каде бе со овој, кој сака нека дојде во Вардар, со овој квалификации во ЛЕ врв ќе ни биде. :coffee:

Чекај нека си направи тим по своја желба. Ако нема успех сигурно Самс ќе ги реши ко ракометните тренери, кој знае може и да го биде:P, може бил во право играчите од лани да не чинат :facepalm:

Чекај нека си направи тим по своја желба. Ако нема успех сигурно Самс ќе ги реши ко ракометните тренери, кој знае може и да го биде:P, може бил во право играчите од лани да не чинат :facepalm:
Да играчите не чинеа, а пола од нив два пати по ред го освојувааа првенството, и пред да преземе Андреев беа на бод само од лидерот

Ќе се реши со Андреев, ако треба и на сила. Ќе мора играчите да почнат да го бојкотираат, или Грне да го грабне за врат, за такво нешто давам рок месец дена.

Да играчите не чинеа, а пола од нив два пати по ред го освојувааа првенството, и пред да преземе Андреев беа на бод само од лидерот

Ќе се реши со Андреев, ако треба и на сила. Ќе мора играчите да почнат да го бојкотираат, или Грне да го грабне за врат, за такво нешто давам рок месец дена.

Јас па мислам дека играчите оние кој ги избрка што беа блиски до претходниот тренер го бојкотираа. Баш затоа и заборавија да играат. Колку и да е слаб тренерот неможе бе да губиме од аматерски клубови и тука нема оправдување.

Не го бранам Андреев ако не чини сигурно ќе оди ама ова со бојкот е глупост, пак да оставаме бодови ради играчите?

Не е целта да му дадеме шанса, лани ја поеба цела сезона, скоро добиена сезона со оглед на тоа каков распоред имавме, што треба повеќе? Не е цела ни по првите 5-6 утакмици да имаме скор 5/18 бодови и да ја ебеме сезоната. Па сетете се луѓе, со ликов не знаевме што е победа од кога не зема. Жими Напредок што ги тепавме, другото катастрофа, со какви утепани екипи губевме бодови... :facepalm:

Јас па мислам дека играчите оние кој ги избрка што беа блиски до претходниот тренер го бојкотираа. Баш затоа и заборавија да играат. Колку и да е слаб тренерот неможе бе да губиме од аматерски клубови и тука нема оправдување.

Не го бранам Андреев ако не чини сигурно ќе оди ама ова со бојкот е глупост, пак да оставаме бодови ради играчите?
Ама ете дојде ред селски екипи да ни се ситат. И тоа се по заслуга на Самсоненко и Андреев, кој патем до вчера тренирал петлиња.

Нема ни да има потреба да дојде до бојкотирање, Андрее ќе почне да кикса уште првите неколку кола и ќе лета. А ако е потребно, сум за бојкот од страна на играчите, подобро на почеток да се исчисти ѓубрето, за да не дојдеме до ситуација да си ја лупаме главата пак

Не е целта да му дадеме шанса, лани ја поеба цела сезона, скоро добиена сезона со оглед на тоа каков распоред имавме, што треба повеќе? Не е цела ни по првите 5-6 утакмици да имаме скор 5/18 бодови и да ја ебеме сезоната. Па сетете се луѓе, со ликов не знаевме што е победа од кога не зема. Жими Напредок што ги тепавме, другото катастрофа, со какви утепани екипи губевме бодови... :facepalm:

Ама ете дојде ред селски екипи да ни се ситат. И тоа се по заслуга на Самсоненко и Андреев, кој патем до вчера тренирал петлиња.

Нема ни да има потреба да дојде до бојкотирање, Андрее ќе почне да кикса уште првите неколку кола и ќе лета. А ако е потребно, сум за бојкот од страна на играчите, подобро на почеток да се исчисти ѓубрето, за да не дојдеме до ситуација да си ја лупаме главата пак

Лани сезоната ја сјебаа: КОМИТИ со бојкотот, управата со Бујче, неодигрувањето на сите домашни наптревари на градски ради екс причини - дел од нив во Охрид дури, Самс со закаснетото влгегување во Вардар ради кое најверојатно го изгубивме Стојков, Стојков што неќеше да почека 2 дена да влезе Самс па кидна на преговори во Азија, играчите кој го бојкотираа Андеев (ова не им е прв пат) и на крај носење на анонимус ко Андерев кој без некое познавање на играчите почна да прави некој експерименти.

Не заборавај дека Боби не ни беше тренер пред да дојде во Вардар (беше помошник на кумот) а освои 2 титули. Никој неможе тоа да му го земе, факт е дека беше супер мотиватор и дека играчите го сакаа (дури и премногу). Со него имавме и некоја привидна блага подршка од ФФМ, а и да ја немавме ете другите мислеа ја имавме па психолошки делуваше. Меѓутоа јас со него не видов некоја посебна игра, стратегија и прв пат кога налетавме на европски тим не згазија прописно.

Јас не викам дека Андреев е право решение за Вардар ама играчите ова истото му го направија и на Џиџи пред тоа. Ќе каже некој сега Џиџи ваков онаков ама бар за стратегија и поставеност на екипата Џиџи беше доктор не само Боби него за било кој во МКД. Да и тој низ годините се има изгубено не викам не ама буквално истото му се случи ко на Андреев што за мене е преголема коинцидеција. Колку и да е добар Асани неможе бе со некој тинејџер во тимот кој беше запоставен од Боби (читај не беше во неговата шема) одеднаш да добиваме 20% на игра. Очигледно е дека ИГРАЧИТЕ не се трудеа.

Јас сакам Вардар што ќе биде европски и што ќе е конкурентен на балканско ниво а не некој што едвај дома ќе проаѓа. Со тие играчи и таков менталитет ТОЛКУ.

Се сложувам со последниот параграф на чичко кумплук нема потреба од бојкот. Ако не го биде Самс мора да го тргне овојпат. Мислам дека тоа и на Андреев му е јасно. Јас би идел и чекор повеќе не само Андреев него и Васовски (кој од позадина ги држи конците) би го тргнал само него би го пратил на усовршување и би го спремал за понатака, очигледно е дека му фали искуство.

За Вардар многу битно ќе биде извлекувањето на распоредот во понеделник. Ако ги избегнеме Шкенди и Работнички (главните конкуренти за титула сезонава) во првите 5-6 кола тоа ќе биде одлично. Јас очекувам уште 2-3 засилувања пред почетокот што ќе не направат многу појаки ама ќе треба да се уиграат.

Што мислите за Бајо да се донесе во Вардар? Продаде неколку играчи оваа година, може од него да биде ок менаџер, плус гинеше за Вардар кога беше најтешко. Настрана проблемите со Комити мора на Вардар да се мисли пред се.

Последно уредено од модератор:
Што мислите за Бајо да се донесе во Вардар? Продаде неколку играчи оваа година, може од него да биде ок менаџер, плус гинеше за Вардар кога беше најтешко. Настрана проблемите со Комити мора на Вардар да се мисли пред се.
Какви проблеми со Комити... тоа беше изолиран случај! Бајо е еден од најголемите миленици на Комити во последниве дваесетина години и секако дека заслужува место во Вардар. За мене човекот е вардарова икона, не прифати да заигра за друг клуб во Македонија, иако не секогаш Вардар се понесуваше коректно према него, а за потезот со Милано кога единствен остана да ја брани честа и покажа дека логото со буквата „В“ му е пред се останато, заслужува споменик! Човекот би гинел за Вардар како никој друг и дефинитивно е најдоброто решение што може да го добиеме како спортски директор!

Какви проблеми со Комити... тоа беше изолиран случај! Бајо е еден од најголемите миленици на Комити во последниве дваесетина години и секако дека заслужува место во Вардар. За мене човекот е вардарова икона, не прифати да заигра за друг клуб во Македонија, иако не секогаш Вардар се понесуваше коректно према него, а за потезот со Милано кога единствен остана да ја брани честа и покажа дека логото со буквата „В“ му е пред се останато, заслужува споменик! Човекот би гинел за Вардар како никој друг и дефинитивно е најдоброто решение што може да го добиеме како спортски директор!

100% се сложувам со тебе. Штета и тој изолиран инцидент што се случи

И јас истото го имам кажано дека титулата ја изгубивме со Андреев и Стојков што ни отиде. Кратко и јасно не би сакал после неколку кола да имаме -10 од првиот па дури после да се мисли на нов тренер, па додека се погоди новиот, па додека се воиграме да ни летне сезонава...Али ајде што е тоа ќе видиме што ќе биде...

И јас истото го имам кажано дека титулата ја изгубивме со Андреев и Стојков што ни отиде. Кратко и јасно не би сакал после неколку кола да имаме -10 од првиот па дури после да се мисли на нов тренер, па додека се погоди новиот, па додека се воиграме да ни летне сезонава...Али ајде што е тоа ќе видиме што ќе биде...

Затоа е битен распоредот. Ако ни се погодат послаби екипи за почеток ќе се уиграме подобро и мислам ќе бидеме ок...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom