СП 2014 - 1/2 финале | Холандија - Аргентина | 09.07.2014 (22:00)

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација сакате да ја видите во големото финале?

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Да не беше ограничен со погледот да гледа само надоле и во стативата , и да знае дека не е само тој на теренот и дека треба да предава кога има играч откриен во добра позиција и тоа како ке му носеа вода, ама тоа е .....

Сте го научиле Робен како беше и сега вие сте како него, ограничени со погледот. Последниве 3 сезони е сменет со тоа пасовите може не 180, ама сигурно 150 степени.

Напишано во февруари, ме мрзи да барам понова статистика

This season Robben has amassed an impressive tally of 16 goals and 11 assists in just 29 games for club and country. Not bad for a player of his quality but really quite astonishing for a player of his age.

Through official Bundesliga stats, we can confirm that Robben did, in fact, have the most combined goals and assists in the record-breaking champions' squad, with 10 goals and eight assists in just 21 games, amounting to an impressive stat of scoring or assisting 0.85 goals per game. It's a record any professional would be proud of.

ЛШ

In just five games in this season's tournament, amounting to 425 minutes of game time, Robben has managed to score three goals and create six assists, giving him an incredible record of either scoring or creating a goal every 54 minutes.

А бе Чакир ќе го суди мечов ?

Уште од сега да влезе во форма за вадење на судии Ван Гал :ROFLMAO:

Муабетот дека Робен е моментално најдобар играч на светот ќе видиме дали е вистина утревечер, во директен дуел тој и Меси, мислам дека тој што ќе се пласира во финалето ќе ја освои и златната топка за 2014.

Муабетот дека Робен е моментално најдобар играч на светот ќе видиме дали е вистина утревечер, во директен дуел тој и Меси, мислам дека тој што ќе се пласира во финалето ќе ја освои и златната топка за 2014.
Хмм, Меси не заслужува да ја освои златната топка во никој случај. :) Мене сеа за сеа Роналдо ми изгледа како фаворит, без разлика на СП. (2010 Меси не ни даде гол на СП, па пак ја освои) Ама оваа година ќе биде најтесно според мене. :)

т.е. најголема шанса имаат другите играчи :)

Холандија тепа, јер Аргентина го игра најружниот фудбал од сите 1/2 финалисти. Плус сеа без Ангеле, нивниот двигател на играта, многу тешко... Мислам дека Робен ќе ги прегори на некоја контра, а многу сакам Снајдер да ги закопа со некој евро гол од слободен. :D Не дека ја мразам Аргентина али сакам Холандија да иде во финале, убав фудбал играат.

Најлоша варијанта за останатите од форумов би било финале Холандија - Германија. Посекако еден табор ќе го поти :свиркам:

Холандија тепа, јер Аргентина го игра најружниот фудбал од сите 1/2 финалисти. Плус сеа без Ангеле, нивниот двигател на играта, многу тешко... Мислам дека Робен ќе ги прегори на некоја контра, а многу сакам Снајдер да ги закопа со некој евро гол од слободен. :D Не дека ја мразам Аргентина али сакам Холандија да иде во финале, убав фудбал играат.
мераци бе[DOUBLEPOST=1404823673][/DOUBLEPOST]
Хмм, Меси не заслужува да ја освои златната топка во никој случај. :) Мене сеа за сеа Роналдо ми изгледа како фаворит, без разлика на СП. (2010 Меси не ни даде гол на СП, па пак ја освои) Ама оваа година ќе биде најтесно според мене. :)

и финале на ЛШ.. т.е најаважните утакмици..
но добро со гетафе, леванте и гранада парче праеше, заслужено би било да освои нема што тука.

Zavisi nemora da znaci, porano nagradata ja davaa koj ima osvoeno titulu, primer Kanavaro 2006 koga osvoi Italija Svetsko :tapp: Posle toa pocnaa Ronaldo i Messi i davaat za individualna igra. E sea spored igrata nikoj ne mi ostavil vpecatok sezonava. Ronaldo slabo igrase na bitnite utakmici, na finaleto na LS go nemase, eve i na svetskovo. Ali ako osvoi Argentina Messi milion posto zima. Toa ke im bide i opravduvanjeto. A spored mene Noer zasluzuva i te kako.

Toп. Во финале оди една од двете најлигави репрезентации на Светсково.
Ај, ако морам, нека биде Низоземска.

мераци бе[DOUBLEPOST=1404823673][/DOUBLEPOST]
и финале на ЛШ.. т.е најаважните утакмици..
но добро со гетафе, леванте и гранада парче праеше, заслужено би било да освои нема што тука.

Zavisi nemora da znaci, porano nagradata ja davaa koj ima osvoeno titulu, primer Kanavaro 2006 koga osvoi Italija Svetsko :tapp: Posle toa pocnaa Ronaldo i Messi i davaat za individualna igra. E sea spored igrata nikoj ne mi ostavil vpecatok sezonava. Ronaldo slabo igrase na bitnite utakmici, na finaleto na LS go nemase, eve i na svetskovo. Ali ako osvoi Argentina Messi milion posto zima. Toa ke im bide i opravduvanjeto. A spored mene Noer zasluzuva i te kako.
Роналдо финалето ЛШ го играше под инекции не заебавајте и вие сеа. :) Дури и на СП беше повреден и секако не беше 100% фит, ама во секој случај тоа неможе да му ги оправда смешните промашувања против Гана. Сепак, може да земе Меси, само во случај Аргентина да стане шампион, ама и тоа не му е сигруно според мене. Роналдо вака така, имаше одлична сезона, освои златна копачка и постави апсолутен рекорд со број на голови во ЛШ и нормално му ја донесе титулата на Реал. (иако не се виде во финалето) :) Од друга страна Меси ја имаше најлошата сезона во кариерата. Можеби даде скоро 30 гола во Примера, ама Меси стварно играше лошо цела полусезона откога почна 2014 година, така да според мене единствено јак перформанс утре и во финалето може да го извади.

Роналдо финалето ЛШ го играше под инекции не заебавајте и вие сеа. :) Дури и на СП беше повреден и секако не беше 100% фит, ама во секој случај тоа неможе да му ги оправда смешните промашувања против Гана. Сепак, може да земе Меси, само во случај Аргентина да стане шампион, ама и тоа не му е сигруно според мене. Роналдо вака така, имаше одлична сезона, освои златна копачка и постави апсолутен рекорд со број на голови во ЛШ и нормално му ја донесе титулата на Реал. (иако не се виде во финалето) :) Од друга страна Меси ја имаше најлошата сезона во кариерата. Можеби даде скоро 30 гола во Примера, ама Меси стварно играше лошо цела полусезона откога почна 2014 година, така да според мене единствено јак перформанс утре и во финалето може да го извади.
Не викам дека не играл со инекции, ок си е се тоа. Ама за разлика од 2013 и он изигра многу послаба сезона, тоа е факт. Ако освои Аргентина Меси ќе земе, заслужено или не. Ако не освои Аргентина ја би сакал некој сосема трет играч. Преку кур веќе од Меси и Роналдо. Еве на пример Суарез имаше многу јака сезона, ама џабе кога е кретен. Ако освои Германија, па ќе кажам, сакам да земе Ноер.. и те како ќе биде заслужено.

Не викам дека не играл со инекции, ок си е се тоа. Ама за разлика од 2013 и он изигра многу послаба сезона, тоа е факт. Ако освои Аргентина Меси ќе земе, заслужено или не. Ако не освои Аргентина ја би сакал некој сосема трет играч. Преку кур веќе од Меси и Роналдо. Еве на пример Суарез имаше многу јака сезона, ама џабе кога е кретен. Ако освои Германија, па ќе кажам, сакам да земе Ноер.. и те како ќе биде заслужено.
Суарез нема теоретска шанса после ова што го направи. :D За Нојер не знам, голман е ипак, не ми се верува да му дадат. И стварно не гледам кој би ја земал, како што кажав овој пат имаат најголема шанса другите играчи. Мада би сакал Роналдо да намали на 4:3 со Меси, ипак 4:2 е голема разлика, а на квалитет и двајцата се инзвонредни. :P

Во 2014 Меси 32 гола, Роналдо 27.
Иако се сложувам дека лоша сезона имаше Меси.

Не дека ја мразиш Аргентина или сакаш Холандија да иде даље, сакаш бивши интераш да даде гол и да се пуваш .. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom