Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Со членството се докажува дека си член;)
За произход треба да се однесат изводи, од родители, дедовци, од кои се гледа дека имињата припаѓаат на бугарскиот систем, и местото на раѓање е на територија каде има бугари. Сега, со лиценцата добиена од бугарската влада, тие би требало да се доволни. Досега, секој можел да отвори здружение, и да штанца уверенија на кило. Тоа го правеа некои на Косово и во Албанија, и така започна аферата со пасошите.

http://m.trud.bg/Article.aspx?Id=3425919
Мислиш македонски изводи?
Кај треба да се носат?Во клубов?

Член од
12 јуни 2009
Мислења
90
Поени од реакции
126
Вратена сум на дополнителна, но протоколи сеуште нема. Знае ли некој до кога е рокот за поднесување дополнителни документи?

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Вратена сум на дополнителна, но протоколи сеуште нема. Знае ли некој до кога е рокот за поднесување дополнителни документи?
Па треба у новиот протокол да пишува дата до кога треба да однесеш документи!Ама и да го поминеш рокот нема проблем и одпосле ги прифаќале документите!!

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Мислиш македонски изводи?
Кај треба да се носат?Во клубов?
Да, преведени на бугарски.Не знам каква е процедурата. За неколку дена ќе почне да функционира, па ќе видиме.[DOUBLEPOST=1404594911][/DOUBLEPOST]
Да овој документ од бугарските здрзуженија ќе мора да го достават тие што поднесуваат за происход, а што останува со тие што се вратени на дополнителна а веќе имаат происход, дали сигурно ќе заврши работа овој документ
Па би требало и за нив да важи. Ако е доказ за едните, треба да е доказ и за другите.

Член од
9 јуни 2014
Мислења
2
Поени од реакции
1
E ja nista ne razumem. Sta sa mnom? Koja zivim u Srbiji,goranka. Moji su rodjeni u Gori. Nemam nikakav dokumenat o precima da dokazuju da su bugari. Mogu li se uclaniti u taj klub u Strumici il Skoplju? Ja imam uverenje o bg poreklu. Dobila ga u Sofiji. Al sam vracena na dopunskoj proveri,traze dokaz o bugarskim precima.. Kakav dokumenat da odnesem ? Imam rok do 1 avg ... :/

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
E ja nista ne razumem. Sta sa mnom? Koja zivim u Srbiji,goranka. Moji su rodjeni u Gori. Nemam nikakav dokumenat o precima da dokazuju da su bugari. Mogu li se uclaniti u taj klub u Strumici il Skoplju? Ja imam uverenje o bg poreklu. Dobila ga u Sofiji. Al sam vracena na dopunskoj proveri,traze dokaz o bugarskim precima.. Kakav dokumenat da odnesem ? Imam rok do 1 avg ... :/
Treba da pobaras ovlasteno zdruzenie na bugari vo Kosovo. Ako nema, probaj vo Srbija. Ako nema, probaj vo Skopje ili Strumica. Rokot ne e kraen, moze i posle toa. Nekoi se od oktomvri na proverka.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Колку што се Албанците во Швајцарија швајцарци толку се и тие МАКЕДОНЦИ со такви пасоши бугари.Изроди имало,има и ќе има...
Изроди има а тоа се "квази" бугарите

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ne zanosi se... Gora je bila u sastavu Makedonije i goranci imaju Makedonsko poreklo.Ne budite budale da uzimate bugarske pasose i uverenja da menjaju vasu istoriju...[DOUBLEPOST=1404653227][/DOUBLEPOST]
Не провоцирај значи ! Тоа се бугари !
Не провоцирам,тоа се Македонци-изроди.. како Љубчо Георгиевски,Владо Димов итн..

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Ne zanosi se... Gora je bila u sastavu Makedonije i goranci imaju Makedonsko poreklo.Ne budite budale da uzimate bugarske pasose i uverenja da menjaju vasu istoriju...[DOUBLEPOST=1404653227][/DOUBLEPOST]
Не провоцирам,тоа се Македонци-изроди.. како Љубчо Георгиевски,Владо Димов итн..
Љубчо е Бугар, Владо е Бугар ! а ти од завист ќе се угушиш !

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Љубчо е Бугар, Владо е Бугар ! а ти од завист ќе се угушиш !
Хахахаха :D па бугари се и го најдоја местото,јас од завист ? ЈАС СУМ ВНУК НА НИКОЛА КАРЕВ,ЈАС МОЖЕ ДА СЕ УГУШАМ САМО ОД ПРЕГОЛЕМА ГОРДОСТ И ЧЕСТ!

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Da ne se slusnal nekoj so posrednikot da prasa vo vrska so registracijata na zdruzenijava vo skopje i strumica,dali ke vazat tie potvrdi i slicno?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom