Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Со членството се докажува дека си член;)
За произход треба да се однесат изводи, од родители, дедовци, од кои се гледа дека имињата припаѓаат на бугарскиот систем, и местото на раѓање е на територија каде има бугари. Сега, со лиценцата добиена од бугарската влада, тие би требало да се доволни. Досега, секој можел да отвори здружение, и да штанца уверенија на кило. Тоа го правеа некои на Косово и во Албанија, и така започна аферата со пасошите.

http://m.trud.bg/Article.aspx?Id=3425919

Мислиш македонски изводи?
Кај треба да се носат?Во клубов?

Вратена сум на дополнителна, но протоколи сеуште нема. Знае ли некој до кога е рокот за поднесување дополнителни документи?

Вратена сум на дополнителна, но протоколи сеуште нема. Знае ли некој до кога е рокот за поднесување дополнителни документи?
Па треба у новиот протокол да пишува дата до кога треба да однесеш документи!Ама и да го поминеш рокот нема проблем и одпосле ги прифаќале документите!!

Мислиш македонски изводи?
Кај треба да се носат?Во клубов?
Да, преведени на бугарски.Не знам каква е процедурата. За неколку дена ќе почне да функционира, па ќе видиме.[DOUBLEPOST=1404594911][/DOUBLEPOST]
Да овој документ од бугарските здрзуженија ќе мора да го достават тие што поднесуваат за происход, а што останува со тие што се вратени на дополнителна а веќе имаат происход, дали сигурно ќе заврши работа овој документ

Па би требало и за нив да важи. Ако е доказ за едните, треба да е доказ и за другите.

E ja nista ne razumem. Sta sa mnom? Koja zivim u Srbiji,goranka. Moji su rodjeni u Gori. Nemam nikakav dokumenat o precima da dokazuju da su bugari. Mogu li se uclaniti u taj klub u Strumici il Skoplju? Ja imam uverenje o bg poreklu. Dobila ga u Sofiji. Al sam vracena na dopunskoj proveri,traze dokaz o bugarskim precima.. Kakav dokumenat da odnesem ? Imam rok do 1 avg ... :/

E ja nista ne razumem. Sta sa mnom? Koja zivim u Srbiji,goranka. Moji su rodjeni u Gori. Nemam nikakav dokumenat o precima da dokazuju da su bugari. Mogu li se uclaniti u taj klub u Strumici il Skoplju? Ja imam uverenje o bg poreklu. Dobila ga u Sofiji. Al sam vracena na dopunskoj proveri,traze dokaz o bugarskim precima.. Kakav dokumenat da odnesem ? Imam rok do 1 avg ... :/
Treba da pobaras ovlasteno zdruzenie na bugari vo Kosovo. Ako nema, probaj vo Srbija. Ako nema, probaj vo Skopje ili Strumica. Rokot ne e kraen, moze i posle toa. Nekoi se od oktomvri na proverka.

Колку што се Албанците во Швајцарија швајцарци толку се и тие МАКЕДОНЦИ со такви пасоши бугари.Изроди имало,има и ќе има...

Изроди има а тоа се "квази" бугарите

Ne zanosi se... Gora je bila u sastavu Makedonije i goranci imaju Makedonsko poreklo.Ne budite budale da uzimate bugarske pasose i uverenja da menjaju vasu istoriju...[DOUBLEPOST=1404653227][/DOUBLEPOST]
Не провоцирај значи ! Тоа се бугари !
Не провоцирам,тоа се Македонци-изроди.. како Љубчо Георгиевски,Владо Димов итн..

Ne zanosi se... Gora je bila u sastavu Makedonije i goranci imaju Makedonsko poreklo.Ne budite budale da uzimate bugarske pasose i uverenja da menjaju vasu istoriju...[DOUBLEPOST=1404653227][/DOUBLEPOST]
Не провоцирам,тоа се Македонци-изроди.. како Љубчо Георгиевски,Владо Димов итн..

Љубчо е Бугар, Владо е Бугар ! а ти од завист ќе се угушиш !

Љубчо е Бугар, Владо е Бугар ! а ти од завист ќе се угушиш !
Хахахаха :D па бугари се и го најдоја местото,јас од завист ? ЈАС СУМ ВНУК НА НИКОЛА КАРЕВ,ЈАС МОЖЕ ДА СЕ УГУШАМ САМО ОД ПРЕГОЛЕМА ГОРДОСТ И ЧЕСТ!

Da ne se slusnal nekoj so posrednikot da prasa vo vrska so registracijata na zdruzenijava vo skopje i strumica,dali ke vazat tie potvrdi i slicno?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom