Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Па за тоа има мн повеќе причини отколку реакцијата на полицијата. Заспани македонски граѓани, нема масовност, нема организација, нема поддршка од медиуми а камоли од странство. Овие се организирани структури а позади нив стојат разно разни интереси - вахабисти, националисти...кај нас тие што протесираат се сведуваат на неформални собири на фудбалски навивачи...
Срамно е, како после толку многу примери го браниш двоаршинскиот пристап на МВР. Срамно.

поубаво умри си одма.
Од кај знаеш,се врти геополитичката ситуација а можеби и идните генерации ќе покажат поише срце од генерацијата на нашите родители кој се најпичкарската генерација во историјата.Штета што сме ние родени во периодот коа го јадеме,али и они си заборавиле како завршиле после втората светска војна.

Па за тоа има мн повеќе причини отколку реакцијата на полицијата. Заспани македонски граѓани, нема масовност, нема организација, нема поддршка од медиуми а камоли од странство. Овие се организирани структури а позади нив стојат разно разни интереси - вахабисти, националисти...кај нас тие што протесираат се сведуваат на неформални собири на фудбалски навивачи...

Поголема причина од тоа некој со цигли да те мава а ти да стоиш мирен- има ли ? Специјалецот во тој момент има право да извади пиштиол и да те рокне во чело без око да му трепне. Директно вршиш напад врз него и неговиот живот.

И што ако се фудбалски навивачи, да ги убиеме сите а ? Па да не се тие, НЕМА КОЈ ДА ИСКОЧИ НА ПРОТЕСТ бе.

Пред некој ден Алжирци запалија неколку предградија на Париз кога победи Алжир во фудбал, па вие очекувате чуда во Македонија. Сега владее таков тренд кај нас и во Европа мир и толеранција. Кога-тогаш тоа ќе пукне, ќе се сменат генерации, нетолеранција ќе стане главен симбол на младите и ќе ги видиш тие Арапи, Сомалијци, Кенијци што живеат во Франција и Германија како шетаат камили во пустина.

Другар,еби ја Европа.Ќе се распадне и Европа,ќе се распадне и Нато за неколку години.Тогаш ќе биде друг филмот.

да се кладиме дека не е ?
Епа ајде убеди ме дека не е. Ама со тоа ќе докажеш дека граѓаните од втор ред се способни да се организираат без проблем за краток период, и дека под наредба на бркот, полицијата не смее ништо да им направи. Што тој податок повеќе ме плаши отколку фактот дека некој ги пратил таму.

Поголема причина од тоа некој со цигли да те мава а ти да стоиш мирен- има ли ? Специјалецот во тој момент има право да извади пиштиол и да те рокне во чело без око да му трепне. Директно вршиш напад врз него и неговиот живот.

И што ако се фудбалски навивачи, да ги убиеме сите а ? Па да не се тие, НЕМА КОЈ ДА ИСКОЧИ НА ПРОТЕСТ бе.
Ми ги извртуваш зборовите.[DOUBLEPOST=1404482541][/DOUBLEPOST]
Срамно е, како после толку многу примери го браниш двоаршинскиот пристап на МВР. Срамно.
Не, туку викам дека двојни аршини постојат и ќе постојат уште некое време.

Епа ајде убеди ме дека не е. Ама со тоа ќе докажеш дека граѓаните од втор ред
Кои граѓани од втор ред?[DOUBLEPOST=1404482615][/DOUBLEPOST]
Делиме исто мислење. Некој зборува за срам, у сред Лондон се радуваа кога гинат англиски војници и повикуваат за укинувањена слобода на говор и никој не им прави ништо. Полицијата е максимално коректна кога оди во нивните маала...тоа е тоа. Во право си такове трендот а ние за жал живееме во тоа време. Ама и јас како тебе се надевам дека ќе се сменат работите за 10-20 години...
А фрлаа бекатонки врз полиција?

Не. Со постирање на ова видео ни се сити, на јадот наш македонски. Пошто сите знаеме како беше во истата ситуација во Ѓорче.
НИ се ситат сите од артик до антартик, една амеба повеќе на листата не е голма разлика само штета е што оние кои требаше да кажат не' на ова однесување седнаа пред некој ден заедно со нив во влада. Сега дозволуваат да поштените обични полицајци јадат стакло во фаца и не даваќи им дозвола да се бранат. Лично се надевам дека човекот што реши на почетокот од видеото да врати еден „предмет“ кој толпата што фрла по нив нема да биде казнет за „агресивно однесување“. Ова пред 30 години ќе го решеа со 2-3 шаржери гумени куршими во масата и сите ќе ги пратеа дома да ставаат облоги на отоците, сега се „културни и неагресивни“ и јадиме стакло во нос...

Епа ајде убеди ме дека не е. Ама со тоа ќе докажеш дека граѓаните од втор ред се способни да се организираат без проблем за краток период, и дека под наредба на бркот, полицијата не смее ништо да им направи. Што тој податок повеќе ме плаши отколку фактот дека некој ги пратил таму.

TNT-ACR.jpg

се надевам имаш доволно мозок да укапираш што сакам да кажам со сликава.

Ова е протест за да се отргне вниманието на народот од бранот поскапувања. Веќе позната финта. Демек они сами се организираат? Немој не ме радуј.
Се е тоа за мачкање очи, организирани се од тие што се прават најголеми Македонци и што ни се на врвот на државата.
Овцички сме и овцички ќе си останеме
:pos:озбилно?
ако мавајте ги им ебам племето партиско и вие и они у курац да идете..

Те мрзат и сакаат да те снема. Тие кои не те мрзат и не сакаат да те снема, во секој момент ќе им дадат подршка на првиве.
Никаков заднински заговор не е потребен. Можеби власта ги користи некогаш, некако овие нивни напади, али не ги организира. Спонтана е мржњата.
Глеј само како овие нивни квази-интелектуалци тука на форумов, без да размислат ниту момент, инстантно ги отфрлаат сите морално-етички начела, со кои би требало да се гордее секој интелектуалец, само за да одбранат или застанат на страна на некој муџа, кој направил, буквално што и да е.

A sto mislis ti deka makedonija ke posto i kako drzava. se gledame za kratko vreme. A vie makedoncinja ili taka nareceni internet vojska pa vie imate muda da palamudite samo tuka na internet a nemate muda da izlezete nadvor.
Се надевам дека кога ќе дојде времето полицијата да постапува кон вас како што во изминативе години постапува со македончињата , ќе продолжите вака да праите.

Сега треба овие уапсени со ќотек да ги доведат и да исчистат се што нивните браќа фрлаа.

Негде прочитав дури двајца се уапсени, вистина ли е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom