Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Слична цена имаат и Кевин Воланд од Хофенхајм, Јармоленко, Шаќири, па ете и Ламела и Гризман ако сакаат. Да не лупам имиња, можда некои од овие се поскапи/поевтини, ама сакам да кажам дека ако одлучиле да даат 28 милиони на Итурбе и ако не успеат, ете им, имаат други за кои можда би успеале.

Јармоленко е интересна опција. Има сличности помеѓу него и Итурбе, па овој може да е играч каков што бара Инзаги.

Но, не ми се верува дека по секоја цена ќе потрошат толку пари. Ако не им успее за Итурбе, не значи дека ќе дадат за друг. Сепак, ова е Милан... Исто како што би го избрале Лавеци пред овие другите што си ги набројал. :)

После долго време, here I am.
Не поврзуваат со Итурбе за 28 милиони. Незнам дали ова се некакви игри или нашиве стварно се спремни толку да платат за него. Претпоставувам дека ако биде купен Итурбе, Балотели ќе биде даден у Англија за 35-40 милиони, со тоа што ќе се купи уште еден напаѓач (зборам ова најлогично ми делува). Искрено многу е коцка да дадеш 28 милиони за него, а кога веќе лани имавме шанса Ериксен и Стротман да ги земеме за истите пари. И двајцата се покажаа како добри инвестиции. Или пак Мамаду Сако и еден од погорниве(можевме и таква комбинација да направиме).
Реално, Балотели (супер играч и плус млад) беше земен за 24 милиони. Сеа јеби га, нема у главата, и у лошо време дојде у Милан(кога клубот е у најголемите срања последниве 20-30 години), ама чисто за споредба какви играчи сме зимале за помали пари од тоа што Верона бара за Итурбе.
Радува фактот што нашиве се спремни да дадат 28 милиони, сега неможеш никад да знаеш, можеби ќе блесне, можеби ќе се повреди и ќе му ојде кариерата у курац, секад е ризик со таквите играчи.
Али ја би прифатил да се продаде Балотели за Итурбе (или некој таков) плус напаѓач еден да купиме, така би имале далеку супер средина (и напад) за Серие а.
Но, пак останува главниот проблем не решен - одбраната. Треба двајца играчи да се најдат за таму (со тоа што Де Шиљо и Рами би останале и би биле прва постава)... Значи лев бек и централен.
Ипак мислам дека се ова би следело после продажба на Балотели. А ако не се продава Бало, не веруам дека ќе дадат идиотите толкава цифра пари за некој играч.

Ние ќе сме му давале пола од платата на Ночерино. Исто и лани на Матри му даваа плата, а беше на позајмица.

11 мил се на рати така да не е во кеш за толку да се замараме. Сигурно ќе ги плаќаат наредните 3-4 години. Ич ми е гајле имаат за плати на инвалиди нека си мислат и за ратите.

Иначе најново е Абот во ПСЖ за 8.5 мил, Бирса - Киево, Закардо - Чезена, Робињо -Орландо, а Галијани преговара за замена Матри - Врсaљко

Алтернатива за Итурбе ни бил Бернард од Shakhtar овие го купија лани летото 27 милиони под 35 нема шанси да го дадат. А дечково не вреди 5 пари, камен е тежок, еве и на светсково влегува, многу го сакаат навивачиве на Бразил исто и Сколари форсирано дете, ништо не покажува буквално, и лани на Купот на Конфедерации го гледав исто против Манчестер во лига на шампиони годинава, ништо посебно, годинава во Украинска лига на 20 настапи има 2 гола и 7 асистенции.

Како не им се усмерат погледите во Лазар Марковиќ , кога веќе бараат играч на таа позиција, момакот е преголем потенцијал а и би коштал помалку, Бенфика за 20 би требало да го пушти.

Повторно шпекулации за Балотели. Веќе подолго време изгледа дека Милан сака да го продаде. Ливерпул демек давал 30 мил. евра.

Проблем ќе биде барање замена. Манџукиќ нема да чини многу, а и нема голема плата во Б. М. Исто како Итурбе и тој е желба на Инзаги. Вечерњи лист денес пишува дека бил близок да Атлетико М. за 18 милиони евра. Но, истакнуваат дека Манџукиќ сакал тим кој ќе игра во ЛШ и ќе се бори за титули, демек затоа и не сакал да оди во Интер.

Друга опција е Џеко... Јас повеќе го сакам Манџукич. А оној Бразилецот Дамиао е најлошо решение. Подобро Пацини да си биде стартер, отколку да фрлаат пари за Дамиао.

Повторно шпекулации за Балотели. Веќе подолго време изгледа дека Милан сака да го продаде. Ливерпул демек давал 30 мил. евра.

Проблем ќе биде барање замена. Манџукиќ нема да чини многу, а и нема голема плата во Б. М. Исто како Итурбе и тој е желба на Инзаги. Вечерњи лист денес пишува дека бил близок да Атлетико М. за 18 милиони евра. Но, истакнуваат дека Манџукиќ сакал тим кој ќе игра во ЛШ и ќе се бори за титули, демек затоа и не сакал да оди во Интер.

Друга опција е Џеко... Јас повеќе го сакам Манџукич. А оној Бразилецот Дамиао е најлошо решение. Подобро Пацини да си биде стартер, отколку да фрлаат пари за Дамиао.
Манџукич е ѕверка. Моментално е еден од најдобрите напаѓачи во светот, не ми текнува со кого играше Хрватска пред некоја недела, Манџо се врати и одзеде топка дури кај домашното корнер знаменцњ, башка е ко вол и нон стоп трча, чоеков блика од мотивација, за разлика од Балотели кој повеќето од времето седи така.

Арно ама за 2 - 3 години цената на Балотели ќе продолжи да расте, на Манџо да опаѓа.

Прочитав негде замена за Балотели можно е да биде Родриго од Бенфика цената би му била 20 милиони.. 23 годишен играч лани дал се на се 18 гола од 40 настапи исто има и 7 асистенции, статистикава му е идентична како на Балотели

Манџукич е ѕверка. Моментално е еден од најдобрите напаѓачи во светот, не ми текнува со кого играше Хрватска пред некоја недела, Манџо се врати и одзеде топка дури кај домашното корнер знаменцњ, башка е ко вол и нон стоп трча, чоеков блика од мотивација, за разлика од Балотели кој повеќето од времето седи така.

Арно ама за 2 - 3 години цената на Балотели ќе продолжи да расте, на Манџо да опаѓа.

Да, неговите соиграчи и тренери велат дека може да истрчи не еден, туку два натпревари без престан и повторно да има сила за продужетци.

Нема некоја голема техника, но е типичен голгетер, како Инзаги. Опасен е со топка во шеснаесетник, но без топка е многу тактички корисен.

Како што е корисен Шарави. И кога нема да изигра одлично, тој не е лош, затоа што завршил друга работа.

Замисли сега Шарави-Манџукиќ-Итурбе. Сите играат одбрана, агресивни се, тактички одговорни, тие ќе се најдбра одбрана на Милан. Повеќе ќе се заслужни за одбраната од сите четворици дефанзивци.

Само, што Милан е далеку и од двајцата. :)

Milan, offerta per Samatta: il Mazembe dice no
c3d0981ae770f926eedf4eda7505b006.jpeg

за дечково кој како што еднаш имам речено само по дома го знаат ако им е малце 1 мил. евра тогаш... :tapp:[DOUBLEPOST=1404409141][/DOUBLEPOST]уставри сега сватив зш 1 мил. за овој е трошка само..
1977244_776666859023296_560837508130436605_n.jpg

Последно уредено:
Слична цена имаат и Кевин Воланд од Хофенхајм, Јармоленко, Шаќири, па ете и Ламела и Гризман ако сакаат. Да не лупам имиња, можда некои од овие се поскапи/поевтини, ама сакам да кажам дека ако одлучиле да даат 28 милиони на Итурбе и ако не успеат, ете им, имаат други за кои можда би успеале.

Milan, idee Valbuena e Griezmann come alternativa a Iturbe.

Слободно викајте ме, Нино ди Марцио. :pos:

Имаше вакви шпекулации да. Само не ми се верува пошто нашиве газди не би продале лудак како Суарез за да купат уште поголем лудак. Дамиао јак беше ама го изедоа повреди, кузнај каде е сега и во каква форма така да ризик ви е тој. А за Маркович заинтересиран е и Ливерпул (повеќе пари иаме сега Суарез ќе го шитниме :icon_lol:) Само еве @Донев нешто друго вика за него. Кажи им Донев :coffee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom