Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Абе ајде, со него најде за ова да муабетиш?
Се што не е под закрила на некоја од православните цркви, е сатанизам според овој момак, зарем забораваш? :)
Остави го да си прави муабет сам со себе бидејќи е изнервиран од твоето зборување за неговата фина религија и уживај... :)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.822
Поени од реакции
21.471
Укључија сам се брате телемитарски, да ти кажу дека глеа на Хистори виа сат Ченел емисију за Телему. Тамо викаф дека на дотичнога Кроули, кој ви е гуру и врф у пирамиду, далечну некоју и осму почнаја да халуцинира и да слуша како некој му диктира да напише књигу.Он нешто као испитуе стари стфари у Египет и као демек тамо гу основаја телему, нели тај његова књига е нешто као ваша библија, одвај гу превеле, немаф појма што напишаја, да не се појавила Розета и тј чудан камен на три езика. Разбираш ли ме? : D

Е прашање ми е како е тој могуќе ннекој да ти диктира позади рамо, некој ништо празно : D за да напишеш књигу што се вика Книгата на Законот и да основаш ново учење кое се вика Телема.
Веруете ли у духови, Ви браќа телемитски?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Саше, не биди трол и ти сега... сеуште ќе се обидуваш да не навредуваш со простачки муабети и глупости? Зарем не мислиш дека е смешно веќе ова вашето „напаѓање“? :)

Многупати реков јас ама ти не читаш:
Телемата ја нема идејата за „спасување“ како што го има тоа во старо-еонските учења... не постои основа за било какво спасување !
Види ја „Книгата на Законот“ во врска со тоа и во врска како секој маж и секоја жена е Ѕвезда, дури и ти си ѕвезда...

Како си ти ѕвезда не може да ти објаснам јас ниту било кој друг... треба да откриеш сам како и каква ѕвезда си ти... така ќе се групирате во соѕвездија кои ќе Ве надополнуваат по Вашиот пат и нема да имате потреба да се расправате со она што не го разбирате или не Ви е во природа да се поврзете со истото...
И нормално, нема да тролате и да се заморувате со мене и било кој што е телемит или сосема нешто трето од Вас!

А тебе воопшто не те разбрав со овој кумановски дијалект... извини така.
Во секој случај, прочитај некоја книга во врска со темава, батали ти документарци и форуми :)
Нема фајде ;)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
63. Пеј ми ја восхитната љубовна песна! За мене пали мириси! За мене носи скапоцени камења! За мене пиј, зашто те љубам! Те љубам!

хепта љубави моја, песни ќе ти пејам, мириси ќе ти палам, прстени ќе носам, и за тебе највише ќе пијам, зошто те љубам.:love:

Прашање:
Дали ако сум педер можам да бидам член на ОТО?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
63. Пеј ми ја восхитната љубовна песна! За мене пали мириси! За мене носи скапоцени камења! За мене пиј, зашто те љубам! Те љубам!
Ах што убав стих... што убава порака за огнот што гори во секое срце !!!!

Треба да знаеш од каде е цитатот и за кој се однесува и што би можело да значи истиот... Ако мислиш дека треба да го правиш тоа што го наведе, прави го - кој сум јас да ти кажам НЕ на твоите луди патишта? Па јас сум тука да Ве потикнам да ги изодите истите, не да ве казнувам :D

Може да сте што Ви е Волја, Редот НЕ СЕ МЕША во изборот на луѓето што се и што сакаат да бидат ! Без разлика дали тоа се однесува на религиска определеност, политичка, философска, сексуална итн итн...
Мене ми е сеедно ако си ти педер... што имам јас со тоа? :)

И друго: зарем не си ја видел Liber Oz - позната и уште како „Правата на Човекот“?

Јас ти велам залудно простачки се однесуваш како да си во некоја селска биртија, ти пак...

П.С. Може да го контактирате Редот во врска со прашања кои Ве мачат, директно преку сајтот. Така е најдобро јас мислам :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Every Star has its own Nature, which is "Right" for it. We are not to be missionaries, with ideal standards of dress and morals, and such hard-ideas. We are to do what we will, and leave others to do what they will. We are infinitely tolerant, save of intolerance.

New Commentary, II:57

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ah! Mr. Waite, the world of Magic is a mirror, wherein who sees muck is muck.
The Goetia

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
The mystic attainment may be defined as the Union of the Soul with God, or as the soul's realization of Itself, or— but there are fifty phrases to define the attainment. Whether you are a Christian or a Buddhist, a Theist or an Atheist, the attainment of this state is as open to you as is nightmare, or madness, or intoxication.

"The Attainment of Happiness"

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168

„Liber Aleph – Книга на Мудроста или Лудоста“ - Книга е во форма на лекции на разни теми, упатени од Големиот Ѕвер DCLXVI кон неговиот духовен син DCCLXXVII, но овие совети може да ги искористи секој. Книга која дава добра слика за практичната примена на телемата кај секој поединец на Земјата во било кое поле на интерес, од наука, уметност па до самиот духовен развој кај човекот.

П.С. Повеќе инфо тука.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Understanding that Stability is Change, and Change Stability, that Being is Becoming, and Becoming Being, is the Key to the Golden Palace of this Law.

De Lege Libellum.

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Ako ne ste sekta, ne ste od religiozni pobudi, sto majka bara ovaa tema vo forum religija?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ako ne ste sekta, ne ste od religiozni pobudi, sto majka bara ovaa tema vo forum religija?
Имаш тема за прашања до модераторите и прашања до администраторите. Доколку некоја тема е на несоодветен подфорум, тие се оние што ја преместуваат. Штом досега не ја преместиле на друг подфорум, значи сметаат дека е на соодветниот.

Kajgana Shop

На врв Bottom