Каква риба сум фанал,луѓе ?

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
На Матка поголеми има :)

Него ај Анчо шо си ги докажува своите 60 години преку глупости, ами вие бре мисири по 25 30 години уште жив што не го закопавте човекот бог да чува.

Последно уредено:
Ваква и тоа за доручек :)

canned_tuna-600x421.jpg

Kade lovese ribive cicko anco? :)

Picture 1665.jpg Picture 1666.jpg Picture 1667.jpg еве една плавуша,(многу обожам плавуши,поготово туѓи)
вчера.........ретки се оваквите, златни од видот Пастрмка, и малку ме влечеше,ме вртеше ама на крај си легна на брашното.[DOUBLEPOST=1404152224][/DOUBLEPOST]
Анчо дај играј шах како другите.
Дајте некоја адреса за играње шах, или некој ако сака да изиграме некоја партија,ако е можно и тука ако има.[DOUBLEPOST=1404152304][/DOUBLEPOST]
Кај ги нафаќа пастрмчињава?
ќе ти одговорам попосле или утре, сега ќе правам компот,па одам 3 см.

Attachments

• Picture 1665.jpg
    Picture 1665.jpg
    131,7 KB · Прегледи: 149
Риба? Овие се рипчиња бе чичко Анчо. Ак ти клам слика ќе ме акнат во апсаана за рибокражба, ќе мислиш оти моби дик сум го фатил на јадица
Али убај се овие за една чорбица да се напрајт.

Јас па помислив си фатил некоја 20 годишна :D

1349804628_If%20you%20know%20what%20I%20mean..png
има такви секоја година во октомври,но тешко да се најде јаврии помеѓу нив,а такви долетуваа овде во Стив 70 години.
Нема он доволно добар стап за таква риба.
па и не треба некој којзнае каков кавал за да ти засвири и замеша некоја добра источњачка риба, може за кутија зденки или тегла ајвар, или карта за аква ...

Пази додека трае ова свецко во топка,кој нема да фане туѓа риба, арам да му е,....
море не само тоа,нека му а фанат неговата,кога он само виси по кладионици...................
ај да вудиме па кој ќе се прв пофали што риба фанал овие денови, а риби врие и добро јадат.Прегледај го приврзокот 96605 а добро парче , што велите вие, ама има време до финале,ќе падне уште некое парче во моја рака, а сега неај му ја мисли некој дали ќе гледа Тв - или ќе ваќа риби.
Ја одам во лов.
исти случај сум и јас ни светско ни наше ништо нејќам да гледам по телевизоро едно шо си знам е трската опремата и гитла од дома или реката или браната или езероно едно од тие не ми бега али сега нема да сум во можност да идам по риба пошто сум без кола(собраќајка) али вчера со другар ми тркнавме со моторот до реката за јабана рибата јаде ко луда имаше неколкумина рибари на трска имаа нешто уловено али едно што ми влезе во глава е 4 будали ловеа на рака и бајаги имаа половина врека риби фатено а најзаебано е што водата им беше до јајцата стојкото( обично стоење) а јас вака да ловам тешко дека ке влезам после ланското 2 ти влагање вака у вода да факам на рака со братучед ми ме здроби од одење по реката по камења и дупки и за на крај си дојдовме со 2 кила и кусур риба претежно караш ... али мене и онака не ми е до рибарењето повеке ми е да се тргнам настрана од цивилизацијата едноставно обожавам природа вода главата ке ми е мирна проблемите ги исклучувам едноставно не сакам да мислам на тие глупости

Воа е сом. Редок вид на блага риба, вирее секаде каде што има микрофон, пардон, мамец.

Извини, ова е сом

Тоа е крап.
И да, блага риба е. Затоа и Благица ја викаат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom