- Член од
- 31 јануари 2014
- Мислења
- 5.169
- Поени од реакции
- 2.273
Но нас не не интересира што ќе каже судијката.
Нас не интересира колку навистина ќе лежат!
Што ми значи мене оваа пресуда, ако по жалбите испадне дека ќе лежат по десетина години само?
Власта до сега се покажа како посебно умешна во задоволување на албанските каприци (сакаш примери?). Зошто така не би било и сега - една пресуда сега, друга по жалбите. Не е ни прв ни последен пат.
Значи, да бидам конкретен - нас не интересира колку ќе лежат стварно!
Исто така ме интерисра како тоа на Косово, на кој нон-стоп му правиме секакви отстапки и услуги, не можат да му ги побараат овие главниве и кога и како им е планот да ги донесат пред лицето на правдата?
Пресудава, признавам е вистински чекор напред, но само ако остане така. Не верувам дека власта тоа и ќе го спроведе, а се молам, да ме демантира иднината.
не, туку треба да ја поддржиме секоја одлука на институциите која е правилна. Само така понтака ќе носат правилно пресуди. Ако се сомневаме во почетокот тогаш им правиме услуга на нашите непријатели. казната е праведна и правилна и затоа ја поддржувам. А утре што ќе биде којзнае. Еве пошто те интересираат вакви случаи во затвор има двајца албанци осудени на доживотен затвор за убиство на македонци заради крвна одмазда (претходно македонецот уби еден алабнец и рани уште еден пред влезот од негата зграда во чаир). Еве ти линк до веста.
http://www.vecer.mk/\?ItemID=969E98D775AE8C4FA30342433FDA81C1
ако се задлабочиш малце во случајов ќе видиш дека има сличен тек на овој сега. Со тоа што случајов цело време се враќа на првостепено судење па творостепено па врховен го укина а лани едниот одосудените избега од затвор. Значи делумно си во право.