Камиони

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Јас сум мал, средно иначе татко ми е камионџија веќе 2 години вози низ европа, порано возеше овде.

Член од
10 август 2013
Мислења
544
Поени од реакции
932
Ахаа епа супер , а ти планираш да работиш камионџија или не ?

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Ахаа епа супер , а ти планираш да работиш камионџија или не ?
не. Тешка професија е тоа, а и е доста ризична, на сред паркинг во непознато место во Европа, не би можел да заспијам.

Член од
10 август 2013
Мислења
544
Поени од реакции
932
Е да богами тешко е, ама како што викаат сите од прва ќе биде тешко, но со тек на време ќе се навикнеш на таа работа..Јас имам 18 години и би се нафатил стварно.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
И ја би се нафатил, ало боље е да учиш и станеш човек, а не цел живот само асфалт да гледаш.

Член од
10 август 2013
Мислења
544
Поени од реакции
932
Да за тоа си во право, ама на некој што одлучил тоа да го работи работи тоа е, сите викаат дека е напорна таа работа, ама никој не вика дека е лесна (y)(y)(y)

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Татко ми веќе 10 години е сопственик на еден камион, го имам извозено, предизвик ми е, сега во август во план ми е да полагам и за камион, ама за цел живот да ја работам таа работа никако, не ми е во план.... ама затоа сакам возачка пошто во Македонија ништо не е сигурно, одам на факултет ама... еден другар заврши економски факултет па сеа мести ролетни...

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Да се надоврзам на темава како Почетник камијонџија :) кој планира сериозно со оваа професија .
Затоа здраво на поискусните :)

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
не. Тешка професија е тоа, а и е доста ризична, на сред паркинг во непознато место во Европа, не би можел да заспијам.
Тешко е во поглед на тоа што не си постојано дома. Други тешкотии не гледам. Камионите се современи, лесно се возат, технологија интернет се тоа. Ризична- што знам. Ако знаеш каде не треба да паркираш, ок е.
Е сеа, тоа што отсуствуваш од дома... платено е солидно :)

Член од
10 август 2013
Мислења
544
Поени од реакции
932
Тешко е во поглед на тоа што не си постојано дома. Други тешкотии не гледам. Камионите се современи, лесно се возат, технологија интернет се тоа. Ризична- што знам. Ако знаеш каде не треба да паркираш, ок е.
Е сеа, тоа што отсуствуваш од дома... платено е солидно :)
Тоа е тоа, ама има многу ризици. На вујко ми еден пријател од Велес му ставија дрога, возеше за Италија и таму го фатија со дрогата, камионот и приколката и ден денес не работи со камиони.....Исто така и на вујко ми кога возеше за Русија му се случувале опасни работи, живи луѓе трчале по камионот му се качувале по приколката и многу работи, ама тоа пред 10 години може има. И тој од тогаш престана да работи како камионџија....

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Тоа е тоа, ама има многу ризици. На вујко ми еден пријател од Велес му ставија дрога, возеше за Италија и таму го фатија со дрогата, камионот и приколката и ден денес не работи со камиони.....Исто така и на вујко ми кога возеше за Русија му се случувале опасни работи, живи луѓе трчале по камионот му се качувале по приколката и многу работи, ама тоа пред 10 години може има. И тој од тогаш престана да работи како камионџија....
Haha prikazni za Mali deca

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Haha prikazni za Mali deca
Убаво си кажа дечкото, се дешаваат такви работи, мора да си многу внимателен... Зошто да не, еве си чекаш ред на граница и некој ти се пикне под приколкка и под шасија ќе стави 2-3 кила дрога, и после кога ќе ја поминеш ќе те прати до некој паркинг кога ќе спиеш ќе си ја земе, а ако те стават на скенер нешто ќе ти ја најдат, така да си наебал...

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Убаво си кажа дечкото, се дешаваат такви работи, мора да си многу внимателен... Зошто да не, еве си чекаш ред на граница и некој ти се пикне под приколкка и под шасија ќе стави 2-3 кила дрога, и после кога ќе ја поминеш ќе те прати до некој паркинг кога ќе спиеш ќе си ја земе, а ако те стават на скенер нешто ќе ти ја најдат, така да си наебал...
Има камери

Kajgana Shop

На врв Bottom