Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
14 јуни 2011
Мислења
73
Поени од реакции
9
Јас сакам на Лефкада да одам. Некој што бил да ми каже како е таму. Општо за све.
Лефкада на слики изгледа прекрасно најповеке поради тиркизната боја што ја има водата. Сепак јас лично се разочарав поради неколку причини:

1. Плажите им се со ситни каменчиња и при влегување во море водата после 10-15 метри те облива преку глава.
2. Инфраструктурата на островот е таква што ако сакате да ги посетите сите плажи потребно ви е возило. Моторцикл is not an option. Јас ги посетив сите, макотрпна работа со тешко наоѓање паркинг, една од поубавите има премногу скалила, друга е доста мала и тешко е за наоѓање добро место крпа да поставиш, итн.
3. Цените за смештај се прилично високи околу 35-40 евра вечер - во сезона за обична соба за двајца. 5-10 евра цената оди подолу вoн сезона.

Ноќен живот: имаше места во Levkas во кои изгледаше дека има добра забава но не би коментирал пошто јас лично отидов поради убави плажи и релаксација, и така не ги посетив тие локали.
Се извинувам што не објаснив во целост, се надевам моево субјективно искажување барем малце ќе ти помогне. Кој видел подобро од мене нека ме поправа кај грешам.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Епа дај препорачајте некој од островите во Грција на кои што сте биле. Или Италија или некое друго место, да не е многу скапо.

Член од
12 февруари 2012
Мислења
227
Поени од реакции
25
некоја друга локација со убава плажа на краците?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Бил некој на Хвар да каже нешто?

M

macgowan

Гостин
Епа дај препорачајте некој од островите во Грција на кои што сте биле. Или Италија или некое друго место, да не е многу скапо.
Најблиску, ефтино и забава имаш на Крф и подолу на Закинтос. Не пишувам повеќе оти се е пишано и за Занте, Лаганас, Кавос и сл.

Ако сакаш преубави плажи и море, природа и релаксација, без гужви како на Лефкада како што спомна AleKostov - правец Кефалонија. И Тасос е ок, но го немаш рајатот на Кефалонија.

Со малку поголем буџет одма ти го препорачувам Скијатос, островчето е топ, со сите нишани!

Ако сакаш нешто поинаку, авантура, на своја рака...отвори ја мапата на Грција и погледај ги Кикладите, Додеканезите, Крит...правец према Атина - Пиреј и оттаму фери за каде сакаш. Настрана ги тргам островите типот Миконос(ултраскапа забава) и Санторини(сликовница/поштенска картичка) поради ултракомерцијализираноста. Ги имаш за поефтини пари достапни Иос(ако сакаш забави), Парос(нашминкан и дотеран со сите атрибути на кикладите), Наксос(можеби најубавиот од покомерцијалните киклади и избран за нај-остров во Европа според Трипадвајзор) или пак егзотика типот Китнос, Серифос, Фолегандрос, Милос, Аморгос итн...

Башка приказна се додеканезите(со исклучок на најкомерцијализираните Родос па и Кос) или источноегејските острови Самос, Хиос(ако си по скуба дајвингот) и сл.

Многу широк поим се Грчките острови...многу!

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.544
Поени од реакции
770
Бил некој на Хвар да каже нешто?
Бев на еден ден баш во градот Хвар, Дубровник во мало е. Немаш плажи па ќе мора да користиш превоз со "кајче". Преубаво, малку поскапо.

M

macgowan

Гостин
Има поволни понуди во агенциите за одмор во Египет. Каква е состојбата таму, дали е безбедно, бил некој таму последниве година/две?
Мои пријатели беа минатиот октомври во Хургада, поминале феноменално, никаков збор не стана за безбедноста.
Сега е Ген.Сиси и официјално на власт...немат проблем!

• Ми се допаѓа
Reactions: dbt
Член од
6 јуни 2013
Мислења
14
Поени од реакции
1
И јас сум заинтересиран за Египет или Тунис. Освен Аурора знаете која агенција нуди некој поволни понуди? позз

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Има една понуда преку Савана (и некои други агенции) као last minute, се трга на 3ти јули (четврток) 300 евра по човек, чартер лет и 9 ноќењавања на база all inclusive во Hotel Grand Troyka (3*). Хотелот е во местото Конкали, близу Аланија е.
Сеа знам дека е топло ама ме интересира еве пример конкретно за хотелов дали некој знае нешто или не, на tripadvisor имаше коментари од Руси и на некои им се свиѓало, на некои многу, а некои воопшто не им се свиѓало. Исто така некој за местово Конкали ако знае какво е, или пак крај краева ако нема многу што таму, Аланија е на 13 километри имало автобуси за неколку лири.

И уште едно прашање, каква е отприлика храната во Турција? Знам дека е шведска маса, ама каква е храната, дали е многу зачинета и слично (дали имаат обична храна, ко што сме ние навикнати, нешто пример пилешко со ориз, пржени/варени јајца итн.)

Последно уредено:

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Едно прашање! Дали некој начекал оваа година да види некаде понуда за Родос? До душа ми треба само превоз...фала

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.804
Поени од реакции
2.373
Автобуски превоз до Бугарија(морскиот дел) како Сончев Брег, Варна и останато да не знаете кои агенции нудат и по која цена? фала однапред!

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
Автобуски превоз до Бугарија(морскиот дел) како Сончев Брег, Варна и останато да не знаете кои агенции нудат и по која цена? фала однапред!
http://biserprom.com.mk/index.php/travel-balkan
лани бев ја со овие,само превоз,пошто не идев преку агенција него директно у БГ имав резервирано,55 евра беше карта повратна до Созопол
иначе до Варна немаат линија,Несебар па надоле

M

macgowan

Гостин
Едно прашање! Дали некој начекал оваа година да види некаде понуда за Родос? До душа ми треба само превоз...фала
Понуди по агенции немам гледано, но ако сакаш само превоз авионски од Солун е најблиска варијанта. Види со грчкиот превозник, Aegean имаат директна линија.
Останата опција е да одиш до Атина па со фери од Пиреј, види ги Blue Star Ferries

Kajgana Shop

На врв Bottom