Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.843
Си очекував цитати.

Чекаш објаснување ? :D

Голема прашина се крева за нив на форумот (од тука и дознав за нив), но никогаш не сум ја отворил темата и да кликнам play на некоја песна.
Пред некој период @Andrew проба да ме зарази и мене, па ми пушти неколку линкови.
Ги преслушав и ниту една од песните не ми остави впечаток. Сега да ми ги пуштат истите, нема да ги препознам.

Не знам... можеби Енџру ми пратил погрешни песни :D
Jaс мислам дека си ги поставил бариерите пред да ги воспримиш убајните. Во стилот, треба музикава да е прејака (а пример ни сам не знаеш во кој тек би се движела истата), па потоа ја пушташ со голема доза на сомнеж, притоа чекајќи некоја ,,сила" која треба да ти го негира таквиот став од нигде никаде и на крај немаш прифаќање :D (така барем мое искуство било со бендови кои не сум ги прифатил, а биле ок)

Плус и до моментот зависи дали некој бенд ќе ти легни или не. Ако си бил крајно весел оти ти пишале да речеме 10-ка по некој предмет, не очекувај да ги примиш во таков миг Хедофциве :D

Еве од мене еден поздрав и спотот гледај го, оти е ептен погоден со песната :)

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.547
Поени од реакции
59.231
Jaс мислам дека си ги поставил бариерите пред да ги воспримиш убајните. Во стилот, треба музикава да е прејака (а пример ни сам не знаеш во кој тек би се движела истата), па потоа ја пушташ со голема доза на сомнеж, притоа чекајќи некоја ,,сила" која треба да ти го негира таквиот став од нигде никаде и на крај немаш прифаќање :D (така барем мое искуство било со бендови кои не сум ги прифатил, а биле ок)

Плус и до моментот зависи дали некој бенд ќе ти легни или не. Ако си бил крајно весел оти ти пишале да речеме 10-ка по некој предмет, не очекувај да ги примиш во таков миг Хедофциве :D

Еве од мене еден поздрав и спотот гледај го, оти е ептен погоден со песната :)

Нешто што ми е на последно место во музиката се спотовите. Не ме интересираат ама баш ИЧ! Музиката сакам да си ја слушам, не да ја гледам :D

За "моментот", потполно се согласувам.
@Andrew try again :D

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Си очекував цитати.

Чекаш објаснување ? :D

Голема прашина се крева за нив на форумот (од тука и дознав за нив), но никогаш не сум ја отворил темата и да кликнам play на некоја песна.
Пред некој период @Andrew проба да ме зарази и мене, па ми пушти неколку линкови.
Ги преслушав и ниту една од песните не ми остави впечаток. Сега да ми ги пуштат истите, нема да ги препознам.

Не знам... можеби Енџру ми пратил погрешни песни :D
Финтата е тоа што, прво, ваквата музика не е за секого, и второ, треба многу повеќе од само едно преслушување за да ти се допаднат некои песни затоа што се тешки за уво...слоевити аранжмани, мелодии кои не се лесно аксесибилни, треба повеќе преслушувања за да ти влезат во уво, ама кога веќе еднаш ќе влезат остануваат доооолго време, за разлика од песнички со едноставни и певливи catchy мелодии кои брзо влегуваат во уво ама брзо здосадуваат... Затоа некои песни се евергрини а некои за 2-3 месеци ко да не ни постоеле. Еве јас би ти ја препорачал првата песна што мене ми се допадна од РХ

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Radiohead (OK Computer кога беше на касети и следните, ги имам растурено но чудно тогаш никој не можеше да ги свари)

Iron Maiden - познати причини
Whitesnake ?
Dimmu Borgir - на времето
Tech n9ne
Eydea

и многу други артисти кои сега одеднаш станаа "популарни".

Korn, Slipknot, Opeth, Anthrax ретко кој ги слуша, повеќе се на Slayer и други видови на отпадни тешки метали, бидејќи во светот на алхемичарите то ти дава одреден вид на кредибилитет во сектата.

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.843
Radiohead (OK Computer кога беше на касети и следните, ги имам растурено но чудно тогаш никој не можеше да ги свари)

Iron Maiden - познати причини
Whitesnake ?
Dimmu Borgir - на времето
Tech n9ne
Eydea

и многу други артисти кои сега одеднаш станаа "популарни".

Korn, Slipknot, Opeth, Anthrax ретко кој ги слуша, повеќе се на Slayer и други видови на отпадни тешки метали, бидејќи во светот на алхемичарите то ти дава одреден вид на кредибилитет во сектата.
Не си се дружел со правите луѓе, зато така :) Јас го чувам Пабло, зафрлен негде горе со касетите во некоја погуста прашина.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не си се дружел со правите луѓе, зато така :) Јас го чувам Пабло, зафрлен негде горе со касетите во некоја погуста прашина.
Па повеќе беа по Ирон Маиден и Рибља Чорба, гаолски работи, имаа долги коси и роцкерки...

Член од
29 март 2013
Мислења
4.658
Поени од реакции
4.512
Нема да бидам настроен со директни критики (а индиректно ќе ги има) за префорсираност кон бендови, или дека не можам да ги сварам истите. Малце поинаку ќе се изразам се надевам дека Турви и другите нема да ми замерат ако зануркам офтопик. :rolleyes:

Ајмо мало бокс меч импровизација:

Со ова, на повеќето Heavy/NU Metal бендови кои добро котираат на матал сцената, како на пример Korn, SOAD, Slipknot, Papa Roach, Godsmack и други... им праам уан панч нокаут со лева, во прва рунда се разбира.

И гледано од мој личен аспект, тука некаде го заприметувам БАРЕМ нокдаун-от врз мега популарните Iron Maiden, Black Sabbath и Judas Priest. Да не претерам ама ова го чувствувам и морам да го кажам, и се разбира сум свесен за последиците. ;)

Нема да го форсирам Disturbed со коментари бидеќи апла би забегал од то шо се бара.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.843
Нема шо да се лутам бе :D

p.s бриши коментарот дур не видел никој :icon_lol:

Член од
29 март 2013
Мислења
4.658
Поени од реакции
4.512
Нема шо да се лутам бе :D

p.s бриши коментарот дур не видел никој :icon_lol:
Да сакав само тебе да ми ти кажам че ти пратев приватна или на фб че ти пишев јеботе, gtfo сега! :D

Josef K

трагач
Член од
4 јануари 2014
Мислења
193
Поени од реакции
690
За ова ке фрштат камења. :icon_mrgr:
Никогаш не ја разбрав целата галама околу Mars volta. Не се лоши ко бенд, Омар Родригез е стварно фантастичен гитарист али култниот статус што го држат меѓу алтернативниве кругови ми изгледа ко преценет. Деби албумот им е добар. До The Bedlam in Goliath така и така. Али новиве албуми се без везе.

Kajgana Shop

На врв Bottom