Атеист
Дежурен Шаман
Имаш право, далеку сум јас од мудрување, зато ти си тука да мудруваш иако си кловн.Не миудрувај, знаеме дека таа карактеристија ја немаш.
Прашањето е :
Дали кучето има душа?
Да твоето куче ја има природата на буда.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаш право, далеку сум јас од мудрување, зато ти си тука да мудруваш иако си кловн.Не миудрувај, знаеме дека таа карактеристија ја немаш.
Прашањето е :
Дали кучето има душа?
Eте Мики, дојдовме до одговорот, Науката нема никакви докзаи дека постои душа.Лет3,
кај напишав дека имам "научен" доказ за постоењето на душата?
А ти кај посочи „научен„ доказ дека душата не постои?
Дали кучето има душа?
Значи, кучето има душа а мајмуните немаат душа:..Имаш право, далеку сум јас од мудрување, зато ти си тука да мудруваш иако си кловн.
Да твоето куче ја има природата на буда.
Не сум анимист...анималист сумИма ако си анимист.
Сакаш и ти лајкче?Не миудрувај, знаеме дека таа карактеристија ја немаш.
Прашањето е :
Дали кучето има душа?[DOUBLEPOST=1403634415][/DOUBLEPOST]
Хепта, и лајкче си добил од Дублето
Печен е за чланарина...
Прашање до тебе:
До кога мислеш да шерифуваш по темите?
Не сум анимист...анималист сум
Абе ѓурѓа, некои се мајмуни ама некои се и амеби (како тебе на пример) ај договорете се вие амебите кој цацко прашувате на тема “прашања за атеистите“.Значи, кучето има душа а мајмуните немаат душа:..
Ај договорете се меѓу вас и излезете со еден заеднички одговор...вака сте за никаде, на каде дувне ветерот.
Само знаеш бурек да јадеш.Абе ѓурѓа, некои се мајмуни ама некои се и амеби (како тебе на пример) ај договорете се вие амебите кој цацко прашувате на тема “прашања за атеистите“.
Не бе ѓурѓа ти мудруваш а уствари си форумскиов кловн. Додека се однесуваш како амеба а не како човек, со тебе нема муабет.Само знаеш бурек да јадеш.
Одговарај на прашања ако си толку мудар.
Која е разликата меѓу душа и свест?
Опасен центаршут, голот виси во воздух....хе хе хе
Не бе ѓурѓа ти мудруваш а уствари си форумскиов кловн. Додека се однесуваш како амеба а не како човек, со тебе нема муабет.
Уште не ми одговори дали Гурџиеф е преведен на македонски (или на српски, и тоа може)Само знаеш бурек да јадеш.
Одговарај на прашања ако си толку мудар.
Која е разликата меѓу душа и свест?
Опасен центаршут, голот виси во воздух....хе хе хе
Не треба ништо да ми објаснуваш, пошто и не знаеш, ќе прашам некој кој знае. Амебите немаат знаење.Си ја подвитка опашката?
Ако не знаеш одговор, кажи да ти објаснам...
Да не заспиеш гладен...Не треба ништо да ми објаснуваш, пошто и не знаеш, ќе прашам некој кој знае. Амебите немаат знаење.
И не постирај другпат твои слики, грд си.
Не фала, таа што си ја пикаше на друго место претходно. Ти синко апни си бананата, ти дадов да ја јадеш, не да правиш друго.Да не заспиеш гладен...
![]()
Да не заспиеш гладен...
![]()