Ауфвидерзен Македонијо!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Колку сакајте расправајте се,темава не е интересна од кога го избркавте владе, ништо што напишавте нема поента.
Мисли си ти:).
Ама ете за да ја живниш пак почни со плачење и кукање како немаш мадиња да заминиш. Нели за тоа ја отвори темата, да имаат луѓето каде да се исплачат како животот не е фер, како не сте ценети, како еден дек кога ке замините( само мадињата да си ги најдите во кој пантолони си ги имате заборавено) ке видиме ние тука што сме пропуштиле. Да видиш како одма ке се наполнат уште 200 страни.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Мисли си ти:).
Ама ете за да ја живниш пак почни со плачење и кукање како немаш мадиња да заминиш. Нели за тоа ја отвори темата, да имаат луѓето каде да се исплачат како животот не е фер, како не сте ценети, како еден дек кога ке замините( само мадињата да си ги најдите во кој пантолони си ги имате заборавено) ке видиме ние тука што сме пропуштиле. Да видиш како одма ке се наполнат уште 200 страни.
Auuuffffff

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Искрено ако чини патувањето до 10 000 евра можам, ама што фајде ќе ги дадам и што ќе се фалам таму сум бил, а таму треба да го мерам со оние што имаат милијарди, и пак ќе бидам Македонец, нема да бидам Арап (Шеик). Затоа викам треба да се трудиме да ја направиме Македонија побогата, да создаваме во неа, а не да бидеме работници за други држави. Мене ми е поубаво во Македонија :)
Ехее, штом тука не ти се проблем 10к, нормално дека ќе ти е поубаво.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Ехее, штом тука не ти се проблем 10к, нормално дека ќе ти е поубаво.
Да ама со работа се печали, а не со кукање власта нечини, ја ако чекав власта да ми даде, ќе се изначекав. Природно е државата да зема за да дава таму кај што треба, тоа по правило е секаде, затоа јас викам кој е маж нека излезе нека печали надвор, ама да инвестира назад да има за новите генерации, сеа некој ги читав нечини држава нека остане на глупациве.
Ај вака да направиме тие што сакаат слободно нека излезат и да не се враќаат, ама да го дадат имотот на некои како мене што сакаат да создаваат во Македонија па ние да си владееме со вашиот имот, а вие спечалете во странство и останете си таму, и онака земјата и имотот ви пропаѓа тука. Тоа е како во Босна, избегаа да не војуваат, а после: комши абе куќава, нивчево си го заградил, а мое е !, и ти му викаш комшоо ја пукав и ти го зачував имотот, додека ти у Германија печалеше, сеа еве пошто имам загинато во фамилија, ќе ти го дадам пак да си владееш со имотот. пошто ја глупак војувам, а незнам зошто?!. Затоа сум дека не треба да се плука по државата, некој пред тебе гинел за ова парче земја, ама вие како си сакате ја ќе се борам да си го сочувам имотот и да го проширам, застапувам теорија да се здружат или да се известат Македонци кои имаат пари да купуват земја и имот во загрозени територии, или да се помогнат Македонци кои сакаат да продат, ама повторно да купат Македонци. Тоа го сакам ;), не е многу......

doorsi

Баџанак
Член од
26 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
234
Да ама со работа се печали, а не со кукање власта нечини, ја ако чекав власта да ми даде, ќе се изначекав. Природно е државата да зема за да дава таму кај што треба, тоа по правило е секаде, затоа јас викам кој е маж нека излезе нека печали надвор, ама да инвестира назад да има за новите генерации, сеа некој ги читав нечини држава нека остане на глупациве.
Ај вака да направиме тие што сакаат слободно нека излезат и да не се враќаат, ама да го дадат имотот на некои како мене што сакаат да создаваат во Македонија па ние да си владееме со вашиот имот, а вие спечалете во странство и останете си таму, и онака земјата и имотот ви пропаѓа тука. Тоа е како во Босна, избегаа да не војуваат, а после: комши абе куќава, нивчево си го заградил, а мое е !, и ти му викаш комшоо ја пукав и ти го зачував имотот, додека ти у Германија печалеше, сеа еве пошто имам загинато во фамилија, ќе ти го дадам пак да си владееш со имотот. пошто ја глупак војувам, а незнам зошто?!. Затоа сум дека не треба да се плука по државата, некој пред тебе гинел за ова парче земја, ама вие како си сакате ја ќе се борам да си го сочувам имотот и да го проширам, застапувам теорија да се здружат или да се известат Македонци кои имаат пари да купуват земја и имот во загрозени територии, или да се помогнат Македонци кои сакаат да продат, ама повторно да купат Македонци. Тоа го сакам ;), не е многу......
Босна ти служи како добар пример? Сериозно? Мада на оваа идејава за земање имот и комунистите во најголемиот апашлук би и подзавиделе.

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
@Rokko Зашто некој би инвестирал у оваа вукојебина кај што секој глеа да те заебе и да ти дрпне нешо од спечаленото? Иначе за муабетот да ти го оставам имотот у владение може али само ако платиш рента ко у секоја нормална држава. Не си прајте комуњарски филмови од типот ќе му ја зеам земјата и куќата на комшијата пошо тоа не поминуе у капитализам. Имот е светиња у капитализмот и нема туку така превземање...

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Босна ти служи како добар пример? Сериозно? Мада на оваа идејава за земање имот и комунистите во најголемиот апашлук би и подзавиделе.
Абе пиши, што ти е маката, која ти целта, напиши нешто, создади нешто, не само буцкај, што имаш направено што имаш создадено да прочитаме, да размениме искуство, си бил некаде, живееш некаде, еве шајка дали знаеш да заковаш ???. Ако сите буцкаме, џабе ни е дебатава....... Еве ти на пример напиши зошто не ти се живее во Мкаедонија, без политички насочувања, само ти, Македонија и причината зошто ќе си одиш и не се враќаш ???:confused:

doorsi

Баџанак
Член од
26 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
234
Абе пиши, што ти е маката, која ти целта, напиши нешто, создади нешто, не само буцкај, што имаш направено што имаш создадено да прочитаме, да размениме искуство, си бил некаде, живееш некаде, еве шајка дали знаеш да заковаш ???. Ако сите буцкаме, џабе ни е дебатава....... Еве ти на пример напиши зошто не ти се живее во Мкаедонија, без политички насочувања, само ти, Македонија и причината зошто ќе си одиш и не се враќаш ???:confused:
Не губи живци, не се нервирај. Долга е мојата приказна (али стварно долга). Меѓутоа детали од приватност стварно не ми се ставаат на јавен форум, ако нешто те интересира можеме да си направиме муабет во пп. Овде општи муабети и буцкање.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
@Rokko Зашто некој би инвестирал у оваа вукојебина кај што секој глеа да те заебе и да ти дрпне нешо од спечаленото? Иначе за муабетот да ти го оставам имотот у владение може али само ако платиш рента ко у секоја нормална држава. Не си прајте комуњарски филмови од типот ќе му ја зеам земјата и куќата на комшијата пошо тоа не поминуе у капитализам. Имот е светиња у капитализмот и нема туку така превземање...
Да да светиња е, ама еве морално прајме муабет, ти одиш у странство печалиш создаваш фамилија и све останато, овде не се замараш, а комшијата твој инвестирал сам, донел вода, платил да се донесе за струја и за улично, ставил асфалт и ти сега со твојот плац излегуваш на тој пат. И се враќаш и што ќе му речеш на комшијата браво бе глуп што инвестираш, иако имаш мали примања, не треба ништо да градиш остај го така. А ти демек богат, пошто нараснала цената на плацот зимаш и одма го продаваш и пак си живееш среќен во инстранство. Не ви се работи туку само легачката, и тато мама со врски факултет да ви завршат а после и да ве вработат, и ќе продолжите да кукате и па ќе останете во Македонија. Само ние тука сме должни да ве трпиме како блуете дека се нечини, како се е црно, а не знаете на која страна штрав се одвртува ;)

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
:facepalm: Sto zboris be coek?
Jas ne, nema da do dadam nitu poklonam, :pos: tuku ke go izdavam i pak pari od MK i od nedviznini ke mi doagjaat na smetka, zatoa sto i toj trud i maka od MK treba da si go naplatam kade i da sum vo svetot, toa pravo nikoj ne moze da go odzeme na nikogo vo denesno vreme.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
@Rokko Освен имотот, да не сакаш и жените/девојките да ти ги оставиме на чување, како што прават шипците?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Ахам, вистината е дека ако си во странство оправдувањата зошто си заминал се во ред, а ако некој се пожали дека нема 2000 евра за да замине, треба да му се рече winners don't make excuses. Одлична вистина. Некому сервирано, некому наметнато од потсвеста, па мора и кога брани winners don't make excuses теза да напише 5 реда оправдувања зошто заминал. Јебига.
Јас не давам никакви оправдувања зошто сум заминал, ти мислиш дека јас сакам со нешто сакам да се докажам. Ако не се снајдете во вашиот живот тоа е ваш неуспех не мој. Мене никој ми нема дадено 2,000 евра на тацна за јас да се иселам, само лесно е да се лупаат глупости по туѓ грб.

Изгледа те погоди реченицата пошто знаеш дека сум во право. Тој што не се труди заслужува да нема !

Ако вие немате ебан денар во џеб, bad luck за вас. Некој друг има, се снашол , работел и се изборил. И во Македонија си имав бизнис сега и тука се снајдов. Ако некој нема 2,000 евра да се исели ЌЕ СЕ СНАЈДЕ да ги заработи !

Или сите менаџери сте и директори па неќете да се извалкате да работите за друг.[DOUBLEPOST=1403605772][/DOUBLEPOST]
Интересно е да се чита ваква дебата, ама и интересно е да се чита нашинци во странство како гордо го бранат имиџот на нивниот живот таму, ко божем они се само на Bondi плажата во Сиднеј, или се шеткаат на Sunset во Лос Анџелес. Бидете реални, рмбате за вашите долари и сте под лесни кредити, кои како и да е ви дозволуваат да си купувате куќи, станови и коли, но сепак се туѓи пари. Еве ако сте мажи, колку од вас доаѓате со вашите бесни коли од Америка да се пофалите во Македонија, или ви е скап трансферот преку океанот.
Ја за разлика од вас си одам во Струмица да си уживам, одам во Берово, Охрид, Струга, Битола одам, Битуше, одам Галичник и Мавровскиот крај. Посетувам и цркви кој некој ги направил во 15 век, и сигурно му било полесно од денес на нас, и замисли напишал на јазик кој го разбираме и денес. Ама вие таму се воодушевувате ама на што......???, во пиво и коњи, во Македонија незнаеме што е пиво, ние до вчера и на телевизорите им викавме добар ден. Дај бре не обесујте, ја пошто сакам да останам во Македонија сум заостанат, глуп и сељак :pos:. Тоа е вашата теорија :tapp:
А во Македонија не се рмба, луѓето без кредити и кредитни картички живеа, пијат шампањ и забите им се позлатени.

Не вреди човек муабет да прави на форумов.
:pos:

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Јас не давам никакви оправдувања зошто сум заминал, ти мислиш дека јас сакам со нешто сакам да се докажам. Ако не се снајдете во вашиот живот тоа е ваш неуспех не мој. Мене никој ми нема дадено 2,000 евра на тацна за јас да се иселам, само лесно е да се лупаат глупости по туѓ грб.

Изгледа те погоди реченицата пошто знаеш дека сум во право. Тој што не се труди заслужува да нема !

Ако вие немате ебан денар во џеб, bad luck за вас. Некој друг има, се снашол , работел и се изборил. И во Македонија си имав бизнис сега и тука се снајдов. Ако некој нема 2,000 евра да се исели ЌЕ СЕ СНАЈДЕ да ги заработи !

Или сите менаџери сте и директори па неќете да се извалкате да работите за друг.[DOUBLEPOST=1403605772][/DOUBLEPOST]

А во Македонија не се рмба, луѓето без кредити и кредитни картички живеа, пијат шампањ и забите им се позлатени.

Не вреди човек муабет
да прави на форумов.
:pos:
Така е, и јас истото го викам. Кој нема скршен денар во џебот, bad luck за него. Кој морал да замине во странство заради тоа, исто bad luck за него. Или второво магично не важи?

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Jас како човек от надвор мога да речам читаjки оваа тема, дека тие што плукат по лугето заминали во странство само и единствено завидуват и сами не са успеjали да отидат на Запад и да си уредат живото.
За тоа зошто бегат и бугарите бегат и македонците, лугето сме исти сакаме по добар живот, работа, деца и т.н.
Но една от основните причини е дека лугето бегат е зошто имат безбедност на Запад, не само за парите, дали ке биде миjач, возач, лекар или професор нема разлика. Лугето сакат безбедност за работа, добро медицинско осигуруванjе, судот и полициjата да работат на високо ниво, обезбедена инфраструктураи така натамо. Затоа стига со тиа пари, лугето не бегат за пари основно, а за целосна безбедност на своjт живот и деца.
А от мои приjатели што живеат низ цела Европа знам дека може да одземуват 2000-2500евра, ама живеат спокоjно, не во стресот коj го имаме на Балканот безразлично от држвата.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.486
Jас како човек от надвор мога да речам читаjки оваа тема, дека тие што плукат по лугето заминали во странство само и единствено завидуват и сами не са успеjали да отидат на Запад и да си уредат живото.
За тоа зошто бегат и бугарите бегат и македонците, лугето сме исти сакаме по добар живот, работа, деца и т.н.
Но една от основните причини е дека лугето бегат е зошто имат безбедност, не само за парите, дали ке биде миjач, возач, лека или професор нема разлика. Лугето сакат безбедност за работа, добро медицинско осигуруванjе, судот и полициjата да работат на високо ниво, обезбедена инфраструктураи така натамо. Затоа стига со тиа пари, лугето не бегат за пари основно, а за целосна безбедност на своjт живот и деца.
А от мои приjатели што живеат низ цела Европа знам дека може да одземуват 2000-2500евра, ама живеат спокоjно, не во стресот коj го имаме на Балканот безразлично от држвата.
Токму така, имам список од мал милион нешта кои го тераат човека да замине од оваа држава, а кои немаат врска со тоа колку зема некој плата.

Kajgana Shop

На врв Bottom