Да ама со работа се печали, а не со кукање власта нечини, ја ако чекав власта да ми даде, ќе се изначекав. Природно е државата да зема за да дава таму кај што треба, тоа по правило е секаде, затоа јас викам кој е маж нека излезе нека печали надвор, ама да инвестира назад да има за новите генерации, сеа некој ги читав нечини држава нека остане на глупациве.
Ај вака да направиме тие што сакаат слободно нека излезат и да не се враќаат,
ама да го дадат имотот на некои како мене што сакаат да создаваат во Македонија па ние да си владееме со вашиот имот, а вие спечалете во странство и останете си таму, и онака земјата и имотот ви пропаѓа тука. Тоа е како во Босна, избегаа да не војуваат, а после: комши абе куќава, нивчево си го заградил, а мое е !, и ти му викаш комшоо ја пукав и ти го зачував имотот, додека ти у Германија печалеше, сеа еве пошто имам загинато во фамилија, ќе ти го дадам пак да си владееш со имотот. пошто ја глупак војувам, а незнам зошто?!. Затоа сум дека не треба да се плука по државата, некој пред тебе гинел за ова парче земја, ама вие како си сакате ја ќе се борам да си го сочувам имотот и да го проширам, застапувам теорија да се здружат или да се известат Македонци кои имаат пари да купуват земја и имот во загрозени територии, или да се помогнат Македонци кои сакаат да продат, ама повторно да купат Македонци. Тоа го сакам
, не е многу......