Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми беше ок филмот. 7/10 филм што е ок, ама тоа ок е тапа ок, пошто може да биде многу повеќе. Едноставно филмот не знае што сака да биде. With that said сосема ок филмче за да си се навратиш на времето кога си читал вакви фантазии :X3:[DOUBLEPOST=1403288803][/DOUBLEPOST]Хипстер Телма и Луиз making selfies before they were mainstream
UMbDAyK.jpg

Во Спојлер селфиот на Телма и Луиз од 2014

telmaq.png

David_Luiz_ConfedCup2013Champions17.jpg

jk
10421599_330608930427327_7271389630963323551_n.jpg

Последно уредено:
Ми се гледаше некое поново лесно филмче и пошто немав идеа што да гледам, листав наслови на АренаБГ и наидов на Winter's Tale.
Кога ги гледав Will Smith и Russell Crowe заедно ми идеше да си пукам во колено. Двајца одлични актери да прифаќаат вакви шлајм улоги е жално да се гледа. За Will Smith ок, знае он да промаши улога почесто (Hancock, After Earth) а пак Will Farrell во секој филм истата фаца и емоции, премногу шаблонски глумец, само во In Bruges и Alexander ми се допадна.:rolleyes:

муахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха
кој Will црни јаране

Филмот е далеку одличен како што го прикажуваш ти.

Предлог филмови нешто како Терминатор, Блејд (незнам како се викаат филмовите со иста тема а имаат различни.. да речеме делови еве како овие два) ?

муахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха
кој Will црни јаране

Филмот е далеку одличен како што го прикажуваш ти.
Colin Farrell де. Will Farrell ми е омилен комичар и сум се збунил. :P[DOUBLEPOST=1403336152][/DOUBLEPOST]
Предлог филмови нешто како Терминатор, Блејд (незнам како се викаат филмовите со иста тема а имаат различни.. да речеме делови еве како овие два) ?
Underworld

Кој ќе ми даде добар Sci/Fi предлог го частам спојлер за Dawn of the Planet of the Apes на денот на премиерата.

Многу добар филм, ама не верувaм да постои филмоман кој го нема гледано :D[DOUBLEPOST=1403429902][/DOUBLEPOST]
Children of Men (2006)

Тотална глупост од филм. Можеле слободно да не го снимат. Не знам зошто спаѓа у СФ? Само затоа што дејството се одвива у 2027? Начнати се многу теми, ама ниту една не е разработена до крај. Се’ што гледате е сива зона и пукотежи. Можеби е ОК филм за некој што живее у Данска. Ние имаме многу видено и доживеано, особено ни се јасни граничните приказни и депортациите. Не ми е јасно врз основа на што филмот има добиено толку добри оцени. (n)

Најпреценет филм во историјата.

Последно уредено:
Вчера го изгледав Grand Budapest. Визуелно страшен филм. Вистинско уживање за очи, со специфичниот начин на кој е исниман, со атмосферата која ми го имаше шмекот од Amelie само 13-тина години подоцна, со поубај камери и ефекти. Приказната е ок, ништо wooow али задржува внимание. На моменти знај да затупи непотребно. Си крева оценка и застапеноста на сите тие филмски имиња.
Дали вреди да биди во топ 250 не знам, мислам дека не, бидејќи ако добро размислам постојат филмови кои се филмишта(визуелно не толку добри), но предноста не ја давам во изгледот, туку во импактот кој истиот ќе го постигни врз гледачот. Како и да е добро поминато време (y)

Добар филм е Чилдрен оф Мен, сепак далеку од оцената и хајпот што го прати

Neighbors не е лош ,има комедија ,али има и многу тпи ствари. За трошење време е супер. Само не можам да го сварам брат му на Џејмс Франко ,толку одвратно створење нема на екраните.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom