СП 2014 - Група Ф (Аргентина, Босна и Херцеговина, Иран, Нигерија)

Нервите на Гана ги потрошив, сеа дури гајле ми е што ме буткаат на ливче, заслужуваат да испаднат. Ебате... дебитанти на Светсково, им се дешава несреќа, наместо да бидат најмотивирани да газат све пред себе, они се понашаат ко Македонија на пријателска со Камерун. Срамота.

Браво за Нигерија. Голманов ептен им го поштувам, мило ми е за Ењама. Go Africa!

Опасна утакмица ќе биде БХ-Нигерија.

Не знам што да очекувам, Нигеријците се поискусни што се однесува на вакви утакмици, Босанците дебитираат па можно е да подлегнат на притисокот.

Победници на групи:
Ф: Аргентина, Нигерија ... посакувам Аргентина и Босна.

Јебига.

Ако Гана ги игра најинтересните, тогаш дефинитивно Нигерија ги играше најдосадните утакмици на првенството.
во оваа група настанала досадата.

Фала ви Германско Гански браќа да не бевте вие очиве ќе си ги ископав...ма да само второто полувреме вреше кај овие али ипак.

Аууу Џеко труп трупосан, голманот паднат веќе тој топката скоро ја промаши. Босна катастрофална, јебига, дебитанти се и можеби ги преценивме пред почетокот на првенствово. Се надевам дека ќе имаат и друга прилика во скоро време бидејќи се одличен тим. Браво за Нигерија, добар меч изиграа и требаше уште некој гол да дадат, едноставно подобри беа. Еменике е машина!

Криво ми е за Босна, пошто отсекогаш сум ги почитувал. Имаат одлична екипа, ама неможеш бе на Светско првенство со онолкав страв да играш. Јас разбирам дека се дебитанти, ама посебно вечерва делуваа како аматери. Уплашени, небаре ние од Кајгана играме вакво големо натпреварување. Имаа идеална група за да одат во нокаут фазата, добар стартен натпревар против Аргентина, и наместо тие на сето тоа да изградат позитивен пристап, тие се уплашија од шансата. Типично Балкански.

Со оглед на тоа што на терен играчите се однесуваа како да играат некоја пријателска утакмица,а не најважната утакмица во групната фаза и пласманот на СП е премногу за Босна.Искрено очекував од нив најмалку да ја поминат групната фаза,но очигледно се разбуди она балканското во нив и се задоволија само со пласманот на светсково.

- Нека помине Иран!

- Зошто Иран?

- Од инает!!!

Па ние најдовме да збориме и да ја кењаме Босна.....

Бар нив ги зборат,постојат у светов како фудбалска репрезентација...

Ние едноставно не постоиме.

Сосема непотребен коментар!

Apparently, if Argentina beat Nigeria 1-0, and Iran beat Bosnia 1-0, the 2 teams going through would be chosen in a draw.

(од фб, нз колку е точно)

Не е ова кењање. Да има непотребно кењање за некои репрезентации ама веруј ова за Босна е се само хејт не.

Босна беше денес дно дна и што има врска ова со нас?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom