Ауфвидерзен Македонијо!

Член од
22 мај 2014
Мислења
88
Поени од реакции
146
Кај си моментално?
Моментално, во колевката на цивилизацијата. :) Но, бг пасошот ми излезе пред две недели и планирам до крајот на летото да заминам во Англија.

doorsi

Баџанак
Член од
26 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
234
Моментално, во колевката на цивилизацијата. :) Но, бг пасошот ми излезе пред две недели и планирам до крајот на летото да заминам во Англија.
Na brigada li?:)

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Значи имаш пасош а уште си во мк и правиш планови и економии за другите како можеле ептен лесно да заминат :D.требало пред 2 недели коа си го зел одма да заминеш пошо нели ептен лесно беше заминувањето,не знам зашо чекаш.

Член од
22 мај 2014
Мислења
88
Поени од реакции
146
Значи имаш пасош а уште си во мк и правиш планови и економии за другите како можеле ептен лесно да заминат :D.требало пред 2 недели коа си го зел одма да заминеш пошо нели ептен лесно беше заминувањето,не знам зашо чекаш.
Ех, сега и ти. Можеби си имам незавршени работи овде.

Ќе ти пратам поздрав од УК за два месеца. ;)

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Ех, сега и ти. Можеби си имам незавршени работи овде.

Ќе ти пратам поздрав од УК за два месеца. ;)
хаха веќе сум у ук,изглеа ја треба да ти пратам поздрав :D

Член од
22 мај 2014
Мислења
88
Поени од реакции
146
Тајна е :D. у лондон сум и уживам моментално :D
Btw, кога веќе си таму, читам дека има проблеми со отварање на сметка во банка без proof of address. HSBC до минатата година имале таканаречена HSBC passport account за која не барале адреса. Но, таа опција веќе не постои. Дали имаш информации во која банка може да се отвори сметка без proof of address?

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Btw, кога веќе си таму, читам дека има проблеми со отварање на сметка во банка без proof of address. HSBC до минатата година имале таканаречена HSBC passport account за која не барале адреса. Но, таа опција веќе не постои. Дали имаш информации во која банка може да се отвори сметка без proof of address?
Јас имав баш таква од HSBC passport коа дојдов првиот пат(2011та).Иначе без proof of address ниедна банка нема да ти отворе сметка.иако на секој нивни сајт е пишано као имаат сметки за странци и треба само пасош или лична карта,сепак коа ќе отидеш ти бараат и доказ за адреса.најлесен начин да добиеш proof of address ти е да поднесиш документи за provisiоnal driving license, 50 фунти се плаќа плус околу 15 фунти поштарина.и коа ќе ти стигне за околу 1 месец,автоматски ќе имаш proof of address.

Член од
22 мај 2014
Мислења
88
Поени од реакции
146
Јас имав баш таква од HSBC passport коа дојдов првиот пат(2011та).Иначе без proof of address ниедна банка нема да ти отворе сметка.иако на секој нивни сајт е пишано као имаат сметки за странци и треба само пасош или лична карта,сепак коа ќе отидеш ти бараат и доказ за адреса.
Да, на сајтовите на TSB и Lloyds има "New to the UK account" каде што бараат само пасош. http://www.tsb.co.uk/current_accounts/new_to_the_uk.asp
Меѓутоа, по коментарите што ги читам на интернет, не е баш така. Кога си пред шалтерот, барале и други документи.

најлесен начин да добиеш proof of address ти е да поднесиш документи за provisiоnal driving license, 50 фунти се плаќа плус околу 15 фунти поштарина.и коа ќе ти стигне за околу 1 месец,автоматски ќе имаш proof of address.
Thanks. (y)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Некој да не знае англиски во денешно време треба тежок дибидус да е и заслужува да е сиромаштија цел живот. Скори сите знаат енглески, а поновите генерации се повеќе и немачки кој е веројатно покорисен низ Ојропата т.е. немачката унија.
Ако сакаш убава работа тогаш мора да знаеш ENGLISH со големо Е.Тоа принаученото ќе ти донесе работа во само во Пица Хат или во Саинсберис.[DOUBLEPOST=1403396338][/DOUBLEPOST]
Да, на сајтовите на TSB и Lloyds има "New to the UK account" каде што бараат само пасош. http://www.tsb.co.uk/current_accounts/new_to_the_uk.asp
Меѓутоа, по коментарите што ги читам на интернет, не е баш така. Кога си пред шалтерот, барале и други документи.

Thanks. (y)
Во Halifax имаш Easy Account, не бараат многу проверки.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Јас кога ти велам дека си исклучително глупо и искомплексирано чоече кое ептен тешко сфаќа не ми веруваш. Незнам оти не слушате постари туку скокате како прле пред магаре. Инаку не е исполнета темата со глупости туку толку тебе ти сечи за жал.

Ај неколку слики колку да не ти е од мисла и да се увериш дека се што кажав во претходниот пост за тебе е точно, тоест и дека си глуп и затуцан и диоптерот не ти чини и дека тешко сфаќаш и да не набројувам понатаму. Од друга страна колку работи ти погоди за мене и извлечиси сам заклучок колку ти сечи ментето.
Aјде наброј уште нешто или толку ти е паметот, повеќе не иде...

Па јас не сум искомплексиран бе батка, ти си тој што се буни на темава за се и сешто. Криво ти е дека другите успеале и земаат една дневница колку твоја месечна плата па сакаш да се истакнеш некако.

Остај тоа кажи во која кафана беше со газдата оваа недела, пошо малку е пивото,кафето за тебе нели ти на поголеми работи одиш :pos:[DOUBLEPOST=1403446735][/DOUBLEPOST]
Како што кажав, почетните пари се единствената пречка. Но, ако одиш на брод ти требаат многу помалку почетни пари отколку ако одиш во Англија или Германија.
Инаку, братучед ми отиде пред 2 месеци. Права сиромаштија, немаа денар на сметката. Сепак, успеаја да се снајдат и да позајмат.
1000 евра се многу пари, но не се невозможна сума на пари. Најголемиот дел од тие што кукаат и си наоѓаат изговори можат да склопат барем толку.
Е сега, некои не можат, фак ит.
Winners don't make excuses

Мој другар исто.. Ебан денар немаше, права немаштија дома.. Се снајде некако и со кредит зема пари да си плати картата за Америка на Work & Travel. Првиот пат го врати кредитот и донесе некоја пара дома. Вториот и третиот пат остана на црно некако се снајде и си купи стан.. Сега пак отиде за да спечали уште нешто..

И кога ќе каже некој нема, неможе, немам услови ми се плаче. Само ако тој што не се труди заслужува да нема !

Kajgana Shop

На врв Bottom