Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе им одговорив, по самото отвпорање на темаата, а ти треба да одговориш зашто користиш стихови од Писмото, иако не го прифаќаш.
Ми се сака и ми се може. Да не е забрането случајно? Нели имаме слободна воља?

Ми се сака и ми се може. Да не е забрането случајно?

„На погрешно прашање, се дава погрешен одговор„, велеше мојот ценет професор.

„На погрешно прашање, се дава погрешен одговор„, велеше мојот ценет професор.
И бил во право твојот ценет професор. Послушај си го твојот професор и не поставувај погрешни прашања.

Znaci temava otde kompletno u K****c....Eden go drvi kako papagal so isto prasanje sto blage veze nema so religija....Drugive teraat inaat....Nekoj lektorira jazicna gimanstika...i kapak e religiozno-nereligiozniot nevernik sto gi vrega site.... ccc. Nikolco daj iscisti go gubreto od temava!
Еден шериф сака да се прае...е не знае да одговори на ниедно прашање

А колку пати треба да одговорам на едно и исто прашање, за да биде одговорено?
Ти тролаш, ти не одговараш. Значи неможе еднаш да тврдиш дека науката и духовноста се сосема различни светови а потоа да ја "браниш" духовноста од одкритијата и заклучоците на истата таа наука. Ако се различни категории, едното неможе да се однесува на другото!

Душа постои ли?
Просто:
1 Да
2 Не
Имај муда и одговори.
Да видиме што е духовноста....хе хе хе

1) Не, и ти си жив пример за тоа.

А бидејќи нема логично објаснување со кое може да се дефинира душата, тогаш морам да констатирам дека душата е спој (продукт) од повеќе ментално-психички карактеристики што треба да ги поседува еден здрав човек.
Една од тие карактеристики е "open mind", која ти Џурџ исто така - не ја поседуваш.
Друга битна карактеристика е љубопитноста.
Само мозокот може да ја лимитира човековата љубопитност, која според мене е - душата на човекот. Тој што истражува и спознава.... тој верува!
Ако не постоеше љубопитноста низ еволутивниот процес сеуште ќе живеевме во камено доба. Најголемиот двигател кај различните облици на живот.

Некогаш ќе се замислам, кој е поголем верник...
- ние што веруваме дека вербата во самите нас ќе не одведе на вистинскиот пат, или
- тие што веруваат дека некој друг ја диригира/л, напишал нашата судбина..

Ама то е то, секој со својата вистина....

Ти тролаш, ти не одговараш. Значи неможе еднаш да тврдиш дека науката и духовноста се сосема различни светови а потоа да ја "браниш" духовноста од одкритијата и заклучоците на истата таа наука. Ако се различни категории, едното неможе да се однесува на другото!

Духовноста е неменлива човекова особина и потреба, за разлика од научноста, која е сведена на минливо-менливи сознанија од пониска природа.
Плус, духовноста поставува начела кои се применливи и во материјалноста, така да духовноста може да се наметне како мерило за вистинитоста од некоја/нечија научност.

Духовноста е неменлива човекова особина и потреба, за разлика од научноста, која е сведена на минливо-менливи сознанија од пониска природа.
Плус, духовноста поставува начела кои се применливи и во материјалноста, така да духовноста може да се наметне како мерило за вистинитоста од некоја/нечија научност.
Ако тврдиш дека се два различни света, тогаш неможе едното да биде мерило за другото!

На погрешно прашање се дава погрешен одговор, послушај си го професорот.

Ај, кога ќе имаш одговор на некое мое прашање, јави ми, за да не го барам по форумов...[DOUBLEPOST=1403205784][/DOUBLEPOST]
Тоа што го "објасни" е неточно и контрадикторно.

За луѓето кои имаат грам духовност во себе, објаснувањето кое го дадов е точно и проверливо.

1) Не, и ти си жив пример за тоа.

А бидејќи нема логично објаснување со кое може да се дефинира душата, тогаш морам да констатирам дека душата е спој (продукт) од повеќе ментално-психички карактеристики што треба да ги поседува еден здрав човек.
Една од тие карактеристики е "open mind", која ти Џурџ исто така - не ја поседуваш.
Друга битна карактеристика е љубопитноста.
Само мозокот може да ја лимитира човековата љубопитност, која според мене е - душата на човекот. Тој што истражува и спознава.... тој верува!
Ако не постоеше љубопитноста низ еволутивниот процес сеуште ќе живеевме во камено доба. Најголемиот двигател кај различните облици на живот.

Некогаш ќе се замислам, кој е поголем верник...
- ние што веруваме дека вербата во самите нас ќе не одведе на вистинскиот пат, или
- тие што веруваат дека некој друг ја диригира/л, напишал нашата судбина..

Ама то е то, секој со својата вистина....
Ај сега погледни што напиша.
Првата реченица ти е дека душа не постои, а одма после тоа, во втората објаснуваш дека душата е некој спој...хе хе хе
цепење...после се лутите кога ќе речам дека сте заспани...
Николчо, ти реков ракија да не пиеш додека трае сФетското, сфе автоголови си шибаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom