Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Па, океј е да ми објасниш како гледаш ти на тоа, јас лично не очекувам секој да се согласи со тоа како јас го гледам или перцепирам универзумот, сигурно ни ти не би очекувал секој да го прифати твојот светоглед. Една од одликите на рационален човек е да прифати кога нешто е невозможно и да продолжи понатаму.

А може и во голем дел ќе се согласам со тоа што имаш да кажеш за "човечката машина", којзнае :D

Па, врз основа на лични работи, не верувам, туку си "знам". Не можам врз основа на лично искуство да користам термин "верувам". Не знам дали ако некој е атеист мора да биде скептичен и кон постоење на душа (или Свест, независна од мозокот ко орган). Но ако е така, тогаш можеби не сум атеист. Но тоа не ме прави ни повеќе христијанин од што сум сега :).

Ок...го потврдуваш само моето тврдење дека не постојат атеисти,него постojат само „заспани“ атеисти, кои не знаат дека се теисти. (y)

Buona notte...

ПС Ќе те чепнам и по други прашања , да си повториш матерјалот...хе хе хе

Последно уредено:
Да беше навреда арно....ама не е. Ти сериозно си забегал.

Ако не можеш да го победиш, тогаш...навреди го. :icon_lol:[DOUBLEPOST=1403127564][/DOUBLEPOST]
Каде виде НЕ Е, па бараш ШТО Е? :)
Јас читам атеизмот Е НЕверување, не пишува „НЕ Е“ !
Салто направи со зборовите...?
Или си здебелуваш делови од реченица и си создаваш нови реченици, за да се најдеш во муабет? :)

Хепта,

види како е именуван насловот од темава.
Или, можеби се‘ среди на Телемата па прејде на средување и по другиве теми...[DOUBLEPOST=1403127663][/DOUBLEPOST]
И одговорот е по миљонити пут ист. Смешен или не, ти се допаѓа или не, ама уво ме заболе.

Чек‘, сакаш да кажеш дека атеизмот е „две у едно„? Можеби „три у две„? Дека атеизмот истовремено Е и НЕ Е?

Го гледам, туку ти дали снема прашања па вртиш зборови?
Атеизмот Е НЕВЕРУВАЊЕ во реалното постоње на богови.
Како може да прашаш: АКО НЕ Е, што Е атеизмот?
Каде се тврди дека атеизмот НЕ Е нешто... убаво е напишано дека атеизмот Е НЕВЕРУВАЊЕ...

Навистина не ме разбираш што пишувам?

Ако сакаш одговор на такво прашање што не е атеизмот, а сакаш да знаеш што е: атеизмот не е христијанство. Задоволителен одговор нели.

Ако не можеш да го победиш, тогаш...навреди го. :icon_lol:[DOUBLEPOST=1403127564][/DOUBLEPOST]

Хепта,

види како е именуван насловот од темава.
Или, можеби се‘ среди на Телемата па прејде на средување и по другиве теми...[DOUBLEPOST=1403127663][/DOUBLEPOST]

Чек‘, сакаш да кажеш дека атеизмот е „две у едно„? Можеби „три у две„? Дека атеизмот истовремено Е и НЕ Е?
Не реков такво нешто, ај цитирај кај сум рекол такво нешто. Нит е три нит е пет ни две. Тоа е што е.

Задоволителен одговор нели.

Јак одговор, паша зоти...

Ај пак прашањето: ако атеизмот е неверување во бог(ови), тогаш атеизмот Е (!!!) верување...во што!?

Ако не можеш да го победиш, тогаш...навреди го. :icon_lol:
Ај, ќе тргнам и од таквиот одговор па велам: ако атеизмот е НЕверување во постоењето бог(ови), тогаш што Е атеизмот?

Просто и едноставно
:pos::pos::pos: Цар си....те молам не престанувај со победиве.

Не реков такво нешто, ај цитирај кај сум рекол такво нешто. Нит е три нит е пет ни две. Тоа е што е.

Е што Е де? Тоа е прашањето...

Или сакаш да дадеш и афирмативен и негативен одговор во една реченица?

Ај пак прашањето: ако атеизмот е неверување во бог(ови), тогаш атеизмот Е (!!!) верување...во што!?
Ако ќелавоста значи немање на коса, тогаш тоа е немање на каква коса?! :pos::pos::pos:

Во се, само да не е верување во богови како да постојат реално!..

Пример имаш атеисти кои:
Веруваат во луѓето, веруваат во пари, веруваат во тоа дека утре ќе биде подобар ден...

Јасно е момак? :)

Ако ќелавоста значи немање на коса, тогаш тоа е немање на каква коса?! :pos::pos::pos:

А испитувањето на „себството„ не е исто што и испитување и афирмирање на својот егоцентризам. Од тој егоцентризам, падна еден ангел, кој сакаше да го земе престолот Божји.

Нормално, на форумов не постојат негови поклоници...[DOUBLEPOST=1403128397][/DOUBLEPOST]
Во се, само да не верување во богови како да постојат реално!

Пример имаш атеисти кои:
Веруваат во луѓето, веруваат во пари, веруваат во тоа дека утре ќе биде подобар ден...

Јасно е момак? :)

Појако-зравје!

Ај продолжи да мудруеш и подобјасни ми: како можаш да верувам во нештато кои ми се сетилно и рационално спознатливи?
И конечно, знаеш ли уопште што значи поимот „верувам„?

Ако ќелавоста значи немање на коса, тогаш тоа е имање на што?!
Од прилика би дошла аналогијата.[DOUBLEPOST=1403128493][/DOUBLEPOST]
А испитувањето на „себството„ не е исто што и испитување и афирмирање на својот егоцентризам. Од тој егоцентризам, падна еден ангел, кој сакаше да го земе престолот Божји.

Нормално, на форумов не постојат негови поклоници...
Не го спомнувај рогатиот, нема да ти донесе Дедо Мраз подарок.

Ако ќелавоста значи немање на коса, тогаш тоа е имање на што?!
Од прилика би дошла аналогијата.

Хмммм, право велиш. Сега, останива уште да го дочекам и одговорот.

А испитувањето на „себството„ не е исто што и испитување и афирмирање на својот егоцентризам. Од тог егоцентризам, падна еден ангел, кој сакаше да го земе престолот Божји.

Нормално, на форумов не постојат негови поклоници...
Постојат бре. И поради нив на Кончита и никна брада и почна на луѓето за ангелов да им пее балада, а Србија потоп ја снајде, Бранко Заев го најде а народов невиде фајде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom