Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Локација
Македонија
После долго двоумење со модераторот @Andrew и @turvior се одлучивме дека во подфорумов музика ни фали ваква тема, каква што има во Серии.

Значи, на темава ќе споредуваме бендови од ист жанр, а вие ќе треба да гласате за еден од тие бендови и да допишете 3-4 реченици зошто гласате за тој бенд.

Еден дуел ќе трае 1 недела. За да не го расипеме редот овој дуел ќе трае до недела навечер, а потоа ќе поставиме нов дуел за следната недела.

Оваа недела се одлучивм за следниот дуел:

Iron Maiden

black-veil-brides-rockers-br-iron-maiden-wallpaper-with-1280x800.jpg

vs

Black Sabbath

black-sabbath-wallpaper.jpg

Пукајте се

е ајде де, кај најде оваков курвински дуел. кој и да го одбереш ЌЕ згрешиш. односно споредуваме два култни бенда ............... у ПМ,
ај ќе пресечам и ќе речам блек сабат, затоа што растев со нивната музика. ајрон ги спознав многу покасно, тоа ми е единствениот критериум.
(y)

Мислам дека победникот е очигледен, Ајрон Меиден... Многу се попознати, секој втор пубертетлија има маица од нив бидејќи слушнал дека тие правеле „квалитетна музика“. инаку јас лично гласам за Black Sabbath бидејќи тие го почнале овој правец наречен хеви метал. Без блек сабат, нема ајрон меиден.

само каде е опцијата за гласање? или вака рачно?

само каде е опцијата за гласање? или вака рачно?

Мислевме подобро е вака, како што велиш ти рачно, плус овде во пост се пишува и причина зошто гласаш за тој бенд, во анкетата ќе има 100 гласови, а 0 постови во темава. Затоа подобро е вака

ок, значи во мом е: Б.С - И.М........................... 2:0;)

ок, значи во мом е: Б.С - И.М........................... 2:0;)
3:0 Пиши,
Сум пораснал со сабат, а ајрон мејден не ги варам, не можам да ги слушам, општо не ни слушам многу метал али мејден не ги можам...
И како втора причина, Сабат одамна го почнаа тој хеви правец... толку, фала пријатно
и ози со коњакот :D

Сабат блади сабат.:D
Мејден не ги поднесувам колку и да сакам. Се убедував на два пати дека можеби сум грешка ама не ги можам. А Сабат, класика.

Пиши 4:1, Iron Maiden, од наједноставна причина шо поќе мерак ми прат :D... а Black Sabbath додуша и не ги имам слушано многу многу...

колку време ќе траат ваквите дуели? не за друго, да знам кога да гласам, па да биде потесно. вака изгледа Б.С. ќе тепа убедливо

колку време ќе траат ваквите дуели? не за друго, да знам кога да гласам, па да биде потесно. вака изгледа Б.С. ќе тепа убедливо

1 недела ќе траат. Овој ќе го смениме во недела!

Почекај да дојдат puberty boys.. ќе има пресврт

Ај аман веќе со тие музички предрасуди, Мејден пубертетлии ги слушале, не правеле квалитетна музика... да бе, баба ти прај квалитетна музика...
Да слушаа мејден пубертетлиите арно ќе беше...

Не дека не ги почитувам Мејден, ама Блек Сабат за металот е истото што и папата за Ватикан. Тоа влијание, таа генијалност, тие рифови, тие гласовни можности на Ози, сета таа мрачна метал атмосфера која е присутна додека ги слушаш, ги прави незаменливи и за мене далеку пред Ајрон Мејден. Така да рачунајте +1 за Сабат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom