- Член од
- 8 октомври 2009
- Мислења
- 780
- Поени од реакции
- 385
од никаде тоа тезгере
од никаде тоа тезгере
Имаме купено и НЕ се гледа така каде е произведенДечки ако има некој купено телефон од Мобилекс, дали имате проверено каде е произведен телефонот? се проверува со *#06# се прикажува огромен број и седмата и осмата цифра кажуваат од каде потекнува телефонот. Anybody?
Така прочитав на нет, и има примери кои бројки што значат. Може тогаш совет како да се дознае инфо каде е произведен телефонот?Имаме купено и НЕ се гледа така каде е произведен
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1697987-Nov-mobilen-NOKIA-LUMIA-625сакам да купам нокиа лумиа 625 во ледиком и мобилекс го нема, кај можам да го најдам?
А кај може да биде произведен што мислиш ти?Така прочитав на нет, и има примери кои бројки што значат. Може тогаш совет како да се дознае инфо каде е произведен телефонот?
Таа е таква гаранција ... си имаат нивни извори, ги носат сами и сами даваат гаранцијаКога купувате телефон, како и секоја друга електронска опрема, треба во пакувањето да има гаранција од производителот, нели, на неколку јазици мислам дека е обично......пример еве фен за коса кога купуваш....ако купиш телефон во кој нема таква гаранција од производителот, што значи тоа?....Зошто телефоните во Мобеликс немаат таква гаранција? Тие даваат сами една година гаранција на еден испечатен лист црно бело, и удираат печат, но телефонот си нема оригинална гаранција од производителот, која обично е две години, барем во ЕУ е така. Што значи тоа, што овие телефони немаат таква гаранција? @Torte Mobile , можеби ти знаеш повеќе за ова, и бај д веј ако можеш да кажеш нешто за претходно што те прашав, како може да се дознае каде е произведен телефонот.....ме негираше на тоа јас што кажав, но не се дојасни како се проверува тогаш?
Јас немам проблем со произведено во Кина, сум работел со кинески производи со топ квалитет докажан, испитан во реномирани институции во странство. Тоа што овие телефони немаат таква гаранција, ме наведе на тоа да помислам дека не се произведени од фирмата која произведува Сони во Кина на пример, туку тие сами ги составуваат од телефони купени на старо, и му ставаат нова маска и нов екран....на тоа укажува и фактот дека слушалките и полначот не се оригнал Сони...инаку нормално, кој сака поевтино ке купи тамо, кој сака доверлив производ ке плати повеке кај реномираните компании.Таа е таква гаранција ... си имаат нивни извори, ги носат сами и сами даваат гаранција
На кој не му одговара такво нешто секогаш имаш опција од оператор да си купиш со нивна гаранција по поголема цена ...
Да се провери зависи кој телефон, некои на лепенката под батеријата или по ознаката пример галакси с5 имаш 5 мислам верзии и се гледаат по додавката g900f, g900t ...
Во последно време не е битно ладе е произведен зошто 99% од производството е во кина