Може сендвичара во Барок Стил, е тек после ќе викаат дека сме мрднати.
Зошто да се обештетат? Времени објекти се, а тоа значи, дека сопствениците се свесни дека објектите може да бидат тргнати во секој момент - без обештетување.абе каков стоилко- моилко све тоа треба да се руши,какви бараки,трафики..све тоа стрчи треба да се бриши,а согласно законот(ако го има секако)да се обештетат истите сопственици.
Мене само за чешмичката за вода ми е криво, а на ромчињата верувам најкриво им е за фонтаната.Кој знае колку лебарки останаа без дом со уривањето на објективе...
Времени се објектите, не знам зошто одма да се појдува со мисла: "Ништо не ни најдоа, не ни понудија"... Па за тие „100 години“ откако постојат сендвичарите на оваа локација и останатите 10 години откако се збори дека ќе се дисплоцираат - зарем не се потрудија газдиве да пронајдат некоја алтернатива? Златно место, да. Ама мене (а и на голем број скопјани) воопшто нема да им недостига такво џанк-фуд место на плоштадот.
Зградава била изградена во 1913, како подружница на Банката на Нов Зеланд во Велингтон. Тоа што во модерно време, еден ресторан од ланец за брза храна си го нашол местото таму, не ја оправдува по никој начин идејата за изградба на мини барок градби стриктно наменети за сендвичари, од архитектонски и урбанистички аспект, се чини неразумно.
А пак сега што ќе изградат на тоа место.... абе причам ти причуРедно беше да се тргне лимот и ѓубрето од тоа место.
Зградава била изградена во 1913, како подружница на Банката на Нов Зеланд во Велингтон. Тоа што во модерно време, еден ресторан од ланец за брза храна си го нашол местото таму, не ја оправдува по никој начин идејата за изградба на мини барок градби стриктно наменети за сендвичари, од архитектонски и урбанистички аспект, се чини неразумно.
Грди беа,што сакаш збори,али толку време денар скршен не вложиле малку во реновирање,а во најстрог центар се,ни корпа за ѓубре немаа пред дуќаните.А пак сега што ќе изградат на тоа место.... абе причам ти причу
си видел или лупаш само? у куманово поарни гледам иматеГрди беа,што сакаш збори,али толку време денар скршен не вложиле малку во реновирање,а во најстрог центар се,ни корпа за ѓубре немаа пред дуќаните.
Како стоковна куќа веќе никој не ја памти, не па ко народен магазин...пред 30 год стоилко беше ПОИМ за добра плескавица. сум се убивал од јадење таму. али во последните 15+ год не е тоа што беше, така да не се ни сеќавам кога последен пат сум јадел таму. како симбол ќе ми недостасува, али како место од кај би купил сенвич нема. за 5 год децата нема ни да знаат за тоа култно место и ќе се чудат кога ќе му речеш да се најдеме кај чичко стоилко, а тоа ќе ти каже па што не кажеш кај портата.
ај едно прашање, дали знаете каде е НАМА? кој објект и што значи тоа НАМА?
П.С. АНЧО, немој случајно да си кажал ти
Ејјј, леле Цитро сум го цитирал бре, не видов.... Сум нашол кого да цитирамГрди беа,што сакаш збори,али толку време денар скршен не вложиле малку во реновирање,а во најстрог центар се,ни корпа за ѓубре немаа пред дуќаните.