Песми за домаќини и еснав луѓе

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.280
Подлистав неколку страни на форумов и нигде не најдов тема за песми и музики креирани да го расположат чоека, да кажат за секојдневни ситуацији маки и радости. Се постираат панкерски песми од хипици, музики од рокери, од металци рапери... неразбирливи со дерење врескање и мрморење. Преку нив се пропагира на омладината да се дрогираат и да стануваат хомосексуалци и да не си ја сакаат татковината. Зато овде сакам да се ставаат вокално музички состави и изведувачи на домаќинска музика, еве за почеток Кемал Маловчиќ

Како мава басот од контрабасот (само на квалитетни слушалки :icon_lol:) тоа чудо.

Како мава басот од контрабасот (само на квалитетни слушалки :icon_lol:) тоа чудо.
Вакви песми одма делуваат на расположење, на здравје. Отвара апетит, подобрува циркулација, разбудува пријатни чувства кај чоек

Ич не сум по овакви песни, особено турбо, али сепак има неколку народни кои ми се ОК. Има и македонски и босански (севдах) и војводински, ама оваа ми е мене по мерак.
Не си го продавај Кољо чифликот
П.С. намерно ставив линк, а не и цел клип да не кочи темава;)

Бестселер кај македонската музичка естрада!

Ич не сум по овакви песни, особено турбо, али сепак има неколку народни кои ми се ОК.
П.С. намерно ставив линк, а не и цел клип да не кочи темава

To шо го викаат турбофолк е пак народна песма оти народот ги слуша ги пее и игра и се радува на тие песни. Една веселба може и без панкерски или рокерски музики на Бони М, Мадона, Дип Партал, ЕјСиДиСи, ЈуТу, Ван Халсинг... може и без оперите на Бетовен и Шопенхауер, но не може без Благица, Стоја, Кенан, Халид, Шемса, Tозовац, Тома.....

За Ипче ко загина кутричкио имам плачено појче од колку ко победи СДСМ на изборите!

Раскажува за згодите и незгодите на Лола откако ќе купи половно ауди и ќе стани главен фраер во целата околија.
Песнава кога и да ја слушнам длабоко ме трогнува и допира до душата. Компонирана и изведена од потценети уметнеци кои допрва ги очекува блескава иднина на Балканот, а да се надеваме дека и пошироко.

''Се постираат панкерски песми од хипици, музики од рокери, од металци рапери... неразбирливи со дерење врескање и мрморење. Преку нив се пропагира на омладината да се дрогираат и да стануваат хомосексуалци и да не си ја сакаат татковината,,- Let3

To шо го викаат турбофолк е пак народна песма оти народот ги слуша ги пее и игра и се радува на тие песни. Една веселба може и без панкерски или рокерски музики на Бони М, Мадона, Дип Партал, ЕјСиДиСи, ЈуТу, Ван Халсинг... може и без оперите на Бетовен и Шопенхауер, но не може без Благица, Стоја, Кенан, Халид, Шемса, Tозовац, Тома.....

За Ипче ко загина кутричкио имам плачено појче од колку ко победи СДСМ на изборите!
обрни внимание на црвеното.
и не викам НЕ, секој со својот вкус, али кај мене со закон)претседателски декрет) е забрането турбо и сл. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom