Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Со тој пакет, во исто време ТВ и сурфаш/симнуваш....што и да е...брзината ти паѓа на 4Mbps. Ова е проверено милион пати, затоа и ги сменив. Пробај без телевизија, ќе осетиш сам поголема брзина.

Пред да го редам овај пакет имав 2-Max, телефон + интернет, и кога го редев прашав дали ќе има врска во брзината тие ми рекоја дека со посебен ресивер си оди TV и нема да има никаква врска со интернет брзината.

Сакам да ги пријавам кретениве кабелнет од прилеп во аек.
На кој број треба?
Фала.

Ако е тоа проблемот, ќе им се јавиш таму, ќе бараш да ти тргнат лимит и плус да те стават на друг порт. Ќе ги осетиш преку телефон зачудени од каде го знаеш ова, ама ти побарај си ;) Е, да. Барај да те поврзат со "онаа другата" техничка служба, не со првите. Ова ти е најважно![DOUBLEPOST=1402704014][/DOUBLEPOST]
Со тој пакет, во исто време ТВ и сурфаш/симнуваш....што и да е...брзината ти паѓа на 4Mbps. Ова е проверено милион пати, затоа и ги сменив. Пробај без телевизија, ќе осетиш сам поголема брзина.

Значи кога ќе ги добијам првите да им кажам да ме поврзат со другата техничка служба,но што ако ми речат дека нема друга техничка служба?

Вака сеа ми изгоре мрежната картица, не се менува пошто била на некоја си плоча нз како не се разбирам. Е сеа земав wifi стик и фаќам солидно со него но пошто играм онлине игри и ми лагираат (на моменти намалува мрежата), ми рекоа дека имало со usb џек за интернет кабел нз како се вика ама ми рекоа дека не е многу користен па сакам да прашам дали има некој искуство со тоа ? Сепак нели жица си е жица :)

Имам проблем со конектирање на wifi на лаптоп. Пробав на повеќе wifi мрежи да се конектирам и сите ми ги дава како limited. Проблемот е до лаптопот Dell Inspiron N5050 со Win 8.1. Имам USB стик TP-LINK, со него кога се конктирам на истите мрежи немам проблем. Прочитав дека драјверите 6.30.233.170 го "прават" овај проблем.
Untitled.png

Ако е тоа проблемот, ќе им се јавиш таму, ќе бараш да ти тргнат лимит и плус да те стават на друг порт. Ќе ги осетиш преку телефон зачудени од каде го знаеш ова, ама ти побарај си ;) Е, да. Барај да те поврзат со "онаа другата" техничка служба, не со првите.
:facepalm: De ziti se objasni sto e preoptovaren port...i kako menuvanje na port bi go resil problemot! ....Onaa drugata tehnicka sluzba se vika level 2 podrska....za vakov problem nema sigurno da ja dobies....ne go vozi za dzabe![DOUBLEPOST=1402925902][/DOUBLEPOST]
Имам проблем со конектирање на wifi на лаптоп. Пробав на повеќе wifi мрежи да се конектирам и сите ми ги дава како limited. Проблемот е до лаптопот Dell Inspiron N5050 со Win 8.1. Имам USB стик TP-LINK, со него кога се конктирам на истите мрежи немам проблем. Прочитав дека драјверите 6.30.233.170 го "прават" овај проблем.
Прегледај го приврзокот 95377
Proveri da ne imas staticna ip addresa na mreznata ..

Значи вака.Имам проблем со wifi мрежата.Дирек преку кабел имам нет , и преку кабел од модем имам нет.Арно ама преку рутер никако да тргни па дури ни да се најавам на страната од tplinklogin.net за да го конфигурирам рутерот.Го ресетирав неколку пати и пак ништо...Има едно нешто шо ме буди, доколку го поврзам рутерот со кабел на персоналниот ком на него имам нет и ми дава да конфигурирам на рутерот.Пробав се и со клонирање на MAC адресата и пак не ми работи мрежата, а доколку истиот кабел што оди во PC го ставам на ЛапТоп limited access :tapp:.Се мачам 2-3 дена и пак ништо не бидува.Да не има некој решение на проблемов мој.Заборавив да кажам користам нет од Blizoo.???
Фала многу однапред :)

Значи вака.Имам проблем со wifi мрежата.Дирек преку кабел имам нет , и преку кабел од модем имам нет.Арно ама преку рутер никако да тргни па дури ни да се најавам на страната од tplinklogin.net за да го конфигурирам рутерот.Го ресетирав неколку пати и пак ништо...Има едно нешто шо ме буди, доколку го поврзам рутерот со кабел на персоналниот ком на него имам нет и ми дава да конфигурирам на рутерот.Пробав се и со клонирање на MAC адресата и пак не ми работи мрежата, а доколку истиот кабел што оди во PC го ставам на ЛапТоп limited access :tapp:.Се мачам 2-3 дена и пак ништо не бидува.Да не има некој решение на проблемов мој.Заборавив да кажам користам нет од Blizoo.???

@Acid Болдот.? :)

Za Prvoto boldirano? Koja MAC adresa ja pisuvas da ja klonira?
p.s. Treba da e istata od PC-to cim na nego imas Internet.
Za vtoroto boldrano....tokmu taka i treba da bide, laptopot ima MAC adresa koja e nepoznata za Blizu i ne i pusta net na taa MAC adresa. Za Blizu edina poznata MAC adresa (maticen broj ili kako sakas vikaj ja MAC adresata) e taa od PCto, sto znaci ruterot so kloniranjeto treba da glumi deka e PCto, mislam deka ti e pojasno sea.

да јасно, кога ја клонирав мислев на адресата од PC каде шо имам нет односно познатата адреса на близу ја клонирам во рутер, и ништо не се менува пак само нет имам на PC а WIFI мрежата не работи .[DOUBLEPOST=1402996408][/DOUBLEPOST]дали можи да ја сменам LAN MAC адресата на рутеро и дали е потребно нешто такво ?

Последно уредено:
да јасно, кога ја клонирав мислев на адресата од PC каде шо имам нет односно познатата адреса на близу ја клонирам во рутер, и ништо не се менува пак само нет имам на PC а WIFI мрежата не работи .[DOUBLEPOST=1402996408][/DOUBLEPOST]дали можи да ја сменам LAN MAC адресата на рутеро и дали е потребно нешто такво ?
Очигледно нешто не правиш како треба. Да, потребно е да смениш мак адреса, пошто Далеку (мислам Blizoo) работи само со една адреса, но со клонирањето веќе ја менуваш.
Кој Рутер користиш? Колку компјутери користиш? Дали само вифито не работи? Ако е ова, провери дали е уклучено на рутерот. Некои рутери фабрички е подесено да е исклучено

Nekoe gasenje/palenje modem pa ruter pa PC ti fali, ako si namestil prava MACadresa ugasi sve pa zapali gi po toj redosled modem, ruter PC mora da raboti.

Активатор за нод23 7 антивирус што ќе ми го активира на подолго?

Од торент спушта брзо, спидтест дава добри резултати ама сепак рендерирањето на страните не е ок, некогаш треба по 2-3 пати да стегнам f5 за да се отвори пак и пак и да се вчита страната ко што треба. Any thoughts?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom