Некој ке продолжи со илузијата, некој се надева на таква илузија и така. Секој го носи јазикот кај што го боли забот. Ете на пример јас како што напиша некој претходно пукнав од мака за тоа пивото муфте. Се се можам да истрпам и да се помирам. И со нередовни плати и со неплатени сметки и со работа во сабота а некогаш богами и во недела. Абе буквално се ама никако неможам да се помирам со фактот дека на запад шефот секој петок частел пиво. Како одеше онаа рекламата:
Да пиеш со шефот пиво на работно место во петок и тоа муфте е непроценливо.
За се друго постои MasterCard.[DOUBLEPOST=1402738449][/DOUBLEPOST]
Заборави да спомнеш дека тоа пивото во петок е од шефот и дека тој части
[DOUBLEPOST=1402739725][/DOUBLEPOST]
Да не ме имаш смешано со некој друг. Јас верувам дека работиш тоа што го работиш и дека заработуваш колку што заработваш. Сепак каква потреба би имал да ме лажиш мене и останатите како што и јас немам потреба да те лажам тебе дека тука заработувам 2000 евра месечно кога не е ни приближно, море ни оддалеку така.
Но колку некој зарабатовува не е одлучувачки фактор каков човек е по душа. Тоа фамозно частење пиво само кажува некој други работи. Јас не го извадив тој податок на виделина и не го претставив како незнам што пошто и не е којзне што па да се фали човек со тоа. Но за некој други очигледно тоа е настан на годината и било вредно да се спомене како многу битна работа. Сега после некој се обиде да ја сврти водата на кај својата воденица од типот меѓучовечки односи , полни сметки и незнам што, демек да се доловела ситуацијата. Бреј бреј. Сепак она основното останува а тоа е како што и сам иронично напиша само со мала преправка. Не дека се молите ама ептен ви прави кеф кога шефот ве частел пиво или да упорстиме кога ве частат или уште поупростено кога е нешто муфте. Ние обичните смртници можеби неможеме да си дозволиме скапи коли, одмори на далечни дестинации, полни банкарски сметки и незнам што, ама сигурно не сме доттаму дојдени да се радваме како деца на черешна за едно муфте пиво од шефот. Не треба да си психолог за да увидиш дека нешто тука не е како што треба без разлика дали ти таму чистиш клозети, работиш пред компјутер, делиш соба со уште десет пакистанци или живееш сам во вила, имаш полна банкарска сметка или си банкрот.
Затоа и беше она прашањето дали имавте вие живот пред да емигрирате пошто едно пиво толкав кеф да ви направи па уште и на форум да го напишиш како да е господ знае што . Ептен јака работа.