СП 2014 - Група А (Бразил, Хрватска, Мексико, Камерун)

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување
Разликата е во тоа што овој тим нема изразит лидер. Оној па коментаторон вика Нејмар :facepalm:. Човек што до пред една година играше во бразилска лига и ништо посебно не се покажа сезонава. ПРЕД СЕ, никакви црти нема на лидер, еве на страна нека биде квалитетот.
Кој, Давид Луиз? Алвес? Марсело? Кој од кој посмешен, све кловнови.

Нејмар беше тој што ја презеде играта кога го примија голот а сите беа дезориентирани , ако тоа не е одлика на лидер , кој е тогаш?

Слабо издание на Бразил, да не го судеше судијата пеналот којзнае и дали ќе победеа. Со овој состав тешко да се надеваат за титула, можеби ќе распалат наредните мечеви ама сепак не верувам.

:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Нека му ја дадат титулата на бразил да не се нервираме за џабе.
Дојде бразил судиите да го вадат.Срамота
Циганите никад нема да бидат силни како генерацијата на Роналдо

терајте првдини сега, ама ако не тепаше Бразил денес бракови ќе се растураа по Скопјево. :icon_lol:

Супер утакмица за отварање. Според мене, Хрватите заслужија повеќе. Прво, немаше врска пеналот, друго мене искрено не ми се допаѓа овој Бразил. Мене ми се една од најпреценетите репрезентации на ова СП, единствено што се домаќини им е огромен плус. Имаа 1-2 шанси, ама не видов една салам акција цела утакмица од нив. Бразил еј, немогуче е тоа. Нејмар беше дупе цел меч. Единствено првиот гол му беше супер, друго ништо не направи. Пеналот исто слабо изведен и имаше огромна среќа оти топката му беше во рацете на Плетикоса. А баш пеналот можеби и го реши мечот. Сепак на 2 листа ја имав 1, така да доста се бунев. :D

За отварање задоволен, утре очекуваме повеќе. :)

Не заебавај, се изнабрани Плетикоса. Чорлука е дупе. За разлика од Ловрен :cuc:
Што се изнабрани, подобар голман 2 од 3тие гола немаше да прими. Првиот топката со тркалање му влезе од 20 метри, вториот пенал до него прочитан и го внесе во гол, третиот на негова страна падна голот...
Освен ударот на Оскар, ниеден друг посериозен удар немаа бразилците колку што памтам, се беа лесни удари.

У секоја спортска тема бе да флезеш све за судии да се се зборело, уште у темата за тенис фали. Абе и мене ми е криво што на ваков начин изгуби Хрватска, али дај не ја тупете, дур судат живи луѓе ќе има судиски грешки,

Зошто си сигурен дека Бразил без пеналот ќе победеше? Имаше уште 20 минути, Бразил нит имаше игра, нити пак шанси, нити иницијатива. Секако дека можно беше да победат, ама да си сигурен.....

Ќе си удрам бокс у фаца жими се. Значи не требаше судиите да им помагаат на Бразил, Бразил МОЖЕ ДА ДАДЕ ГОЛ И БЕЗ НИВ! Објаснив веќе аман...

Разликата е во тоа што овој тим нема изразит лидер. Оној па коментаторон вика Нејмар :facepalm:. Човек што до пред една година играше во бразилска лига и ништо посебно не се покажа сезонава. ПРЕД СЕ, никакви црти нема на лидер, еве на страна нека биде квалитетот.
Кој, Давид Луиз? Алвес? Марсело? Кој од кој посмешен, све кловнови.

За разлика од генерацијата од 2002, не е потребно воопшто да се зборува, еден Кафу вреди колку сите овие погоре набројани. Едноставно кога имаш вакви играчи во тим, и 5-6 да се, пак ќе бидат страшна екипа.

Овие другиве ти се све преценети бразилчиња, сигурно има над 15 играчи во овој тим што наводно вредат над 30 милиони, ама еве баш ќе видиме до кај ќе стигнат.

Ми помина редот да ги исхејтам, сега да видиме дали ќе ме демантираат. :нинџ:

Абе финтата е што сите имаме поголеми симпатии и носталгија кон тие бившите играчи. :)

Вие го направивте Бразил, моменталнит Милан ебате. Порано играле ѕверови, сеа трупови. Далеку од тоа. Реков, така беше изминативе 10 години. Сега Бразил го има најдобриот тим во изминатите 10 години.

Нејмар не е за лидер? Хм, не знам, на купот на конфедерации и денеска покажа друго, дека е. За понатаму ќе видиме. И јас бев скептик и мислев дека треба Кака да биде повикан, бар како џокер и како лидер во соблекувална, ама еве Нејмар засега влече.

За одбраната се согласувам. Глеам не го споменувате Тиаго Силва, ја и него би го споменал како малку преценет. Ама не е дека не можат да издржат ваков турнир. Според мене многу поголем проблем е Жулио Цезар кој ми се чини е во катастрофална форма и ќе биде најслабата алка во одбраната на Бразил.

Не ви викам да не го хејтате Бразил, таман работа, само споредбиве во стил: Овие се дрва, тие пред 10 години беа просветители, се малку претерани.

Тијаго Силва реално е измислен за цела циганштана во одбраната на Бразил и како играч и како карактер. :)

@vidooq не ти го покажува линкот, ај стави го одпоново

neymar-dive-uru.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom