ТВ канали со најинтересна програма

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас е најзанимлив ТВ канал?

• Вкупно гласачи
    72
И Дискавери и НатГео го отупеа у последно време. Особено НатГео на кои пола програма им е Dog Whisperer... :tapp:

Дискавери, у глобала има „шема“ на емисии, ретко даваат документарец, сите се „серии“ у повеќе епизоди. НатГео пак, знаат да дадат и одделен документарец, тоа ми е плус кај нив... Нешто слично кога би ги споредиле FoxLive и HBO на пример...

Исто, интересни работи има на ViasaHistory, и DaVinciLearning, која што првенствено е наменета за едукација на помлади, но може да се начека интересна емисија...

Најглупо нешто кај НАТГео.. со оној предерот со брадица.. а ме потсети за DaVinci , и тоа е добар канал,посебно ја гледам онаа емисијата за пилоти или како беше, pilote eye..интересно е да се види како е од пилотската кабина.

Пред некоја недела на YouTube ги гледав сите делови од еден (мислам дека британски е) документарец за вселенската трка помеѓу USA и CCCP како дел од студената војна...
На YouTube ги има како "Race for satelites", "Race for rockets", "Race for the moon" и "Race for survival" ...
Прилично детална и интересна приказна за двајцата водечки ракетни инженери во тоа време и нивната борба за освојување на вселената... Советскиот ракетен дизајнер Сергеј Королев и неговите соработници од една страна - и американската војска (како еден тим) + Вернер вон Браун (како друг тим) од друга страна..
На ТВ каналиве немав ништо слично гледано.. (а мислам дека Телма едно време пушташе по некоја епизода, ама не сум сигурен)
Во секој случај - гледајте ги!

Порано највеќе гледав Discovery, во последно време повеќе интернетот ми го окупира слободното време :D.

Гласав за Дисковери иако помалку го гледам од пред неколку години, некако изгубив интерес за него.

VIASAT History го гледам оти интересни ми се историски емсии, иако и они доста се повторуаат, и со оглед дека емисиите се најчесто британски, низ документарците се провлекува доста британска пропаганда и британско гледење на историјата, (на пр. преценетата улога што ја даваат на Британија во ВСВ) иако некогаш знаат да изненадат со некој преведен руски документарец.

Гледам никој не го спомнал History Channel..Според мене најдобар тв канал за документарци.. После него ги сместувам National Geographic,Discovery (Science),VIASAT History и VIASAT Explorer..

Пред некоја недела на YouTube ги гледав сите делови од еден (мислам дека британски е) документарец за вселенската трка помеѓу USA и CCCP како дел од студената војна...
На YouTube ги има како "Race for satelites", "Race for rockets", "Race for the moon" и "Race for survival" ...
Прилично детална и интересна приказна за двајцата водечки ракетни инженери во тоа време и нивната борба за освојување на вселената... Советскиот ракетен дизајнер Сергеј Королев и неговите соработници од една страна - и американската војска (како еден тим) + Вернер вон Браун (како друг тим) од друга страна..
На ТВ каналиве немав ништо слично гледано.. (а мислам дека Телма едно време пушташе по некоја епизода, ама не сум сигурен)
Во секој случај - гледајте ги!

На History милион пати ја даваа емисијата за трката во вселената,и Nazi Hunters, Adolf Eichmann исто така интересен документарец.

Инаку најмногу гледам Discovery најмногу поради MythBusters но и други емисии како што се Air Crash Investigation,Brainiac,Chop Shop London,Extreme Engineering,Extreme Machines и еден куп други.[URL='http://en.wikipedia.org/wiki/Extreme_Machines'][/URL]

FOX CRIME i FOX LIFE

Ете, ги заборавив FOX, ама овие модерниве крими-сапуници на FOX CRIME некако ми се излишени, тапкаат в место, и немаат долго време еволуирано во нешто стварно добро.. Секогаш истите приказни, истите заплети....

Коа ми е пуштен ТВ, само на FoxCrime седи(бар кога се работи за мене). Гледам понекад некои од сериите. Иначе ретко, накај ич ги пуштам некои од горенаведените. Освен кога вртам канали.

Фокс лајф,Тревл енд ливинг,и дисковери сите,заедно со нешнл џеогрефик.

ДаВинчи л'рнинг е најдобра од сите...Нема реклами за производи,политичари,спорт...Едноставно и едукативно пред се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom