Што вели Библијата за Мухаммед а.с

• Креатор на темата Креатор на темата islam nur
  • Време на започнување Време на започнување
Го споменува, кога Господ не предупредува за лажните пророци кои ќе ги познаеме по нивните дела.
Доволно е да отидеме до темата за вести и да видиме црно-на-бело какви се грозоморните дела, плодовите на лажниот пророк ги чувствуваме секојдневно тука во Македонија. Можеме да земеме да набројуваме од Лешок, па преку Смилковско....
друже ама најискрено јајцава ми ги напраи............................ а верувам и на мн други тука. со тоа смилковско отупе. земи прочитај малку и види како живеел Мухаммед. како се однесувал со христијаните и евреите. тоа што некој нема поим што значи ислам а се мава у гради дека е муслиман нема врска со Мухаммед. ако добро знаеш да препознаеш по делата, разгледај малку што направи римокатоличката црква од ранохристијанството па верувам ќе се замислиш........

ок, а за кого зборува?

Према она кое кажува, на апостолите им прорекнува дека нив - на апостолите ќе му дојде дух од него патен, а во заветот после воскреснувањето на исус, духот слезе на апостолите.....

Према она кое кажува, на апостолите им прорекнува дека нив - на апостолите ќе му дојде дух од него патен, а во заветот после воскреснувањето на исус, духот слезе на апостолите.....
Im rekol: eden den ke vi pratam ushte eden da prorokuva, ama toj epten da go slusate, oti toj ke kaze bitna rabota.

Za zal, go pratil kaj nepismenkovci koi od glata stradale, deka shuplja i oprazna i nisto ne sfatile. Pa zatoa si ja maat od zemja pet pati na den.

друже ама најискрено јајцава ми ги напраи............................ а верувам и на мн други тука. со тоа смилковско отупе. земи прочитај малку и види како живеел Мухаммед. како се однесувал со христијаните и евреите. тоа што некој нема поим што значи ислам а се мава у гради дека е муслиман нема врска со Мухаммед. ако добро знаеш да препознаеш по делата, разгледај малку што направи римокатоличката црква од ранохристијанството па верувам ќе се замислиш........
Во времиња кога секојдневно во име на Алах, твоите соверници прават невидени злосторства по светот, но и за жал кај нас, твоите јајца имаат важност колку ланскиот снег.
Би можел да им пратиш писмо со жалба на фамилиите на децата кои на празник беа жртвувани, како тоа тебе јајцата ти се нетијазнам што. Верувам дека одкога видоа како сите монолитно барате слобода за убијците, ќе ти помогнат, барем со совет, за некоја маст или слично.
Ја ти посочив директно каде Господ Бог зборува за вашиот "пророк", чие учење денес донесе беда, назадување и несреќа на сите нас.

Последно уредено:
Da. Megutoa tie ne doznaa nisto novo od nego, kako sto Isus rece deka apostolite nemozat da nosat da im se kaze se. Plus zosto e duh na vistinata, koga i Isa im ja prenese vistinata. Zosto po 50 dena bi im trebala nova vistina. Bog neka mi prosti, ova e samo moj stav. A sv. Duh bese megu niv uste koga i Isa bese so niv.[DOUBLEPOST=1402411232][/DOUBLEPOST]
Во времиња кога секојдневно во име на Алах, твоите соверници прават невидени злосторства по светот, но и за жал кај нас, твоите јајца имаат важност колку ланскиот снег.
Би можел да им пратиш писмо со жалба на фамилиите на децата кои на празник беа жртвувани, како тоа тебе јајцата ти се нетијазнам што. Верувам дека одкога видоа како сите монолитно барате слобода за убијците, ќе ти помогнат, барем со совет, за некоја маст или слично.
Ја ти посочив директно каде Господ Бог зборува за вашиот "пророк", чие учење денес донесе беда, назадување и несреќа на сите нас.
Ucenjeto negovo nemoze da donese razdor. Zasto se povikuva na mir. Si cital li kuran ili istorija za zivotot na Muhammed. Istata vera ja ispovedase i Isus. Tie sto ne go statija Isa ne go svakaat ni Muhammed i verata ja prljaat. Koga se sluci toa i jas bev gneven, zasto makedonec sum, i pcuev i muslimani i islam. Ama neznaev sto toa znaci. Za mene toa bese misteriozen terorizam so glavna odlika nekoj sto vika od dzamija. Veruvaj. Bog mi e svedok. Moj sovet za tebe. Ne go prljaj imeto Allah i islamot zaradi tie sto veke go isprlale. procitaj nesto za toa.

Последно уредено:
Ucenjeto negovo nemoze da donese razdor. Zasto se povikuva na mir. Si cital li kuran ili istorija za zivotot na Muhammed. Istata vera ja ispovedase i Isus. Tie sto ne go statija Isa ne go svakaat ni Muhammed i verata ja prljaat. Koga se sluci toa i jas bev gneven, zasto makedonec sum, i pcuev i muslimani i islam. Ama neznaev sto toa znaci. Za mene toa bese misteriozen terorizam so glavna odlika nekoj sto vika od dzamija. Veruvaj. Bog mi e svedok. Moj sovet za tebe. Ne go prljaj imeto Allah i islamot zaradi tie sto veke go isprlale. procitaj nesto za toa.
Кога ќе кажам дека вие правите грозоморни дела во името на Алах, тоа не е навреда за Алах, од моја страна, туку од таа страна која прави злосторства во негово име.
Не го прљам ја името на Алах, туку вие. Секогаш кога ќе излезете на улица да браните убијци, само затоа што тепале кафири. Секогаш кога ќе оправдате некое злосторство по светов, тука на форумов, секогаш ќе го извалкате божјото име.

Кога ќе кажам дека вие правите грозоморни дела во името на Алах, тоа не е навреда за Алах, од моја страна, туку од таа страна која прави злосторства во негово име.
Не го прљам ја името на Алах, туку вие. Секогаш кога ќе излезете на улица да браните убијци, само затоа што тепале кафири. Секогаш кога ќе оправдате некое злосторство по светов, тука на форумов, секогаш ќе го извалкате божјото име.
Ti go narekuvas izmamnik Muhammed a.s. A toa e navreda za islamot. Za ubijcite sum da im se sudi najostro, makar mi bile i krvni braka. A veruvaj i sekoj vistinski musliman. Kako zamisluvas covek sto znae za sudot Allahov da ne go pocituva negoviot povik za mir i poniznost. Tie sto ne go svatija Isus ne go svatija ni Muhammed, i tie se crna damka vo sekoja vera.

Bidiki te sledam nekoe vreme zaklucuvam deka si covek koj saka poinakvi mislenja i stavovi od svoite i mislam deka imas silen duh so blagorodni nameri, vo vrska so ova sto go napisa jas mislam deka gresis, duhot koj slegol kaj apostolite voopsto i nitu bil duh , tuku toa bil coveckoto telo na isus, no nejse ke odime po redosled, za da se razbereme podobro, i bi sakal na ovie bibliski zborovi da mu ja dades nivnata vistinska smisla, , da ja sogledas realnosta , , dali navistina e toa taka kako sto nekoi toa go tvrdat,
eve; citaj;
Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
15. Ако Ме љубите, пазете ги Моите заповеди.
16. Јас ќе Го помолам Отецот, и Он ќе ви даде друг Утешител, за да биде со вас довека
26. А Утешителот, пак, Духот Свети, Кого што Отецот ќе Го испрати во Мое име, Он ќе ве научи на сè и ќе ви напомни за сè што сум ви зборувал.
7. Но Јас вистината ви ја кажувам: подобро е за вас Јас да си отидам, оти, ако не си отидам, Утешителот нема да дојде при вас; ако, пак, заминам, ќе ви Го пратам.
8. А Он, кога ќе дојде, ќе го изобличи светот за грев, и за правда, и за суд:
А кога ќе дојде Он, Духот на вистината, ќе ве упати во секоја вистина; но од Себе нема да зборува, а ќе говори што чуе, и ќе ви ја каже иднината;
14. Он Мене ќе Ме прослави, зашто од Моето ќе земе и ќе ви јави.
Книга пророк Исаија

12. И му ја даваат книгата на оној, кој не знае да чита, и велат: „Прочитај ја”; и тој одговара: „Не знам да читам.”

Книга пророк Исаија1. Еве го Мојот
Слуга, Кого Го држам за рака, Мојот Избраник, кон Кого благоволи душата Моја. Ќе го положам Духот Свој врз Него, и Он ќе им биде суд на народите;

Книга пророк Исаија
11Нека издигне глас пустињата и нејзините градови, населбите, каде што живее
Кидар;
zasega dovolno e ova ke te molam na ovie zborovi da dades opst osvrt .

1
друг Утешител,
2Он ќе ве научи
3 за грев, и за правда, и за суд:
4ќе ве упати во секоја вистина
5 но од Себе нема да зборува,
6 а ќе говори што чуе,
7 и ќе ви ја каже иднината;
.
8 оној, кој не знае да чита,
9 koj e toj sluga
10 kidar?

Sto mislite vie dali ima dodadeni zborovi i odzemeni zborovi vo ovie bibliski zborovi?
sto mislite vie (ako navistina e taka kako sto go tvrdat nekoi deka toj drug utestilel sto ke bide praten , sto ke dojde .t.e.) svetiot duh kako ke go izoblici svetot od grev pravda i sud?

Dali malce ti paga cudno kako toa na svetiot duh mu se prepisuva svojstvo da zboruva i da go kazuva ona sto go slusa
?

Dali tebe tvojata logika ti dava so pravo da veruvas deka navistina svetiot duh moze da zboruva i da go kazuva ona sto go slusa
?
Sto mislite vie koga isus veli ke go pomolam otecot i on ke vi dade drug utesitel,sto podrazbirate pod toa drug ustestel? sto saka da kaze isus?
dali duhovno ili covecko sustestvo koj ima sposobnost za sluh i za govor
?
Книга пророк Исаија
12. И му ја даваат книгата на оној, кој не знае да чита, и велат: „Прочитај ја”; и тој одговара: „Не знам да читам.”

Koj e toj sto ne znae da cita? isus? svetiod duh?pavle?
Книга пророк Исаија1. Еве го Мојот Слуга, Кого Го држам за рака, Мојот Избраник, кон Кого благоволи душата Моја. Ќе го положам Духот Свој врз Него, и Он ќе им биде суд на народите;
Koj e toj
sluga ? zarem hristijanite ne veruvat deka isus e bog ili sin bozji ,kako moze da kaze eve go mojot sluga , kako moze bog da stane sluga na samiot sebe?

Книга пророк Исаија
11Нека издигне глас пустињата и нејзините градови, населбите, каде што живее Кидар;

Znaes koi se tie naselbi kade zivee kidar?
Zanes li ti koi se tie kidarci?
Znaes kako bog VO BIBLIJATA go blagoslovuva na ismail i veli deka ke ima dvanaeset sinovi a vtorit sin se vika kidar?eve citaj;
Прва книга Мојсеева (Битие)

2. Еве го родословот на Исмаила, синот Авраамов, кого му го роди на Авраама Агара Египтјанката, слугинката на Са’ра.
13. А ова се имињата на синовите Исмаилови, како што ги именуваа во родовите нивни: првенецот Исмаилов е Навајот,
па Кидар, Навдеил и Масам,
14. потоа Масма, Дума и Маса,
15. Хадар, Теман, Јетур, Нафес и Кедма.
16. Тоа се синовите Исмаилови, и тоа се имињата според селиштата, шаторите и
населбите нивни. Тоа се дванаесетте кнезови над племињата нивни.

Zarem Muhamed,a,s ne poteknuva od kidarskiot narod od pustinata faron, kade sto ziveel ismail
? citaj;
Прва книга Мојсеева (Битие)

20. А Бог беше со детето, и тоа порасна, и заживеа во пустињата, и стана стрелец со лак.
21. Тоа живееше во пустињата Фаран

Sto mislite vie ovie bibliski zborovi na kogo asociraat?na svetiot duh ili na cocecko sustestvo koj ima sposobnost za sluh i za govor?onoj koj ne znae da cita i koj ne zboruva od samiot sebe , a govori sto ke mu se kaze .

Свето Евангелие според Јована

А кога ќе дојде Он, Духот на вистината, ќе ве упати во секоја вистина; но од Себе нема да зборува, а ќе говори што чуе,.......................................

Последно уредено:
Глупост е што муслиманите во светот насекаде убиват луѓе бидејќи го слават Исус Христос,а во самиот куран пишува дека Мухамед и Исус ќе слезат од небото и ќе судат на луѓето.

И сега како Исус ќе суди на тие муслимани што убивале други луѓе што него го славиле.
Убивале луѓе што го слават Исус а во книгата пишуват дека тој ќе им суди..?!:facepalm:

90% од муслиманите и муџосите не го ни прочитале куранот.

Bidiki te sledam nekoe vreme zaklucuvam deka si covek koj saka poinakvi mislenja i stavovi od svoite i mislam deka imas silen duh so blagorodni nameri, vo vrska so ova sto go napisa jas mislam deka gresis, duhot koj slegol kaj apostolite voopsto i nitu bil duh , tuku toa bil coveckoto telo na isus, no nejse ke odime po redosled, za da se razbereme podobro, i bi sakal na ovie bibliski zborovi da mu ja dades nivnata vistinska smisla, , da ja sogledas realnosta , , dali navistina e toa taka kako sto nekoi toa go tvrdat,
Она за што Исус им кажува на апостолите е што ќе се случи во блиска иднина, не после 5-6 векови “Зашто Јован крштаваше со вода, а вие, не по многу дни од денес, ќе бидете крстени со Светиот Дух.” и по 40 дена Светиот дух се спушти на апостолите и учениците. Дали исламот учи дека “утешителот“ е пратен во Исусово име? пошто библијата вели “А Утешителот, пак, Духот Свети, Кого што Отецот ќе Го испрати во Мое име, Он ќе ве научи на се и ќе ви напомни за сè што сум ви зборувал.“

не по многу дни од денес, ќе бидете крстени со Светиот Дух.” и по 40 дена Светиот дух се спушти на апостолите и учениците. Дали исламот учи дека “утешителот“ е пратен во Исусово име? пошто библијата вели “А Утешителот, пак, Духот Свети, Кого што Отецот ќе Го испрати во Мое име, Он ќе ве научи на се и ќе ви напомни за сè што сум ви зборувал.“
mnogu prasanja ne gi odgovori , no nejse
velis po 40 dena svetiot duh se spusti na apostolite i na ucenicite.
sto im zboruvase svetiot duh na ucenicite koga im se spusti na apostolite?/[DOUBLEPOST=1402505714][/DOUBLEPOST]
Он ќе ве научи на се и ќе ви напомни за сè што сум ви зборувал.“
ako cednis i citas kuran ke uvidis kako Muhamed,s a,v,s prenesena od boga preku kuran kerim kako napomnuva sto im zboruval isus na svestenicite uste koga bil vo kolevka ,
citaj go vnimatelno 15 aet.
citaj;

1. playbutton.png

И спомени ја Мерјем во Книгата кога таа се оддалечи од семејството свое на едно место кон исток.
  2. فَاتَّخَذَتْ مِنْ دُونِهِمْ حِجَابًا فَأَرْسَلْنَا إِلَيْهَا رُوحَنَا فَتَمَثَّلَ لَهَا بَشَرًا سَوِيًّا
    playbutton.png

И постави, тогаш, завеса меѓу нив и меѓу неа и Ние го испративме Нашиот Џибрил и и се претстави како човек, еднакво!
  3. قَالَتْ إِنِّي أَعُوذُ بِالرَّحْمَٰنِ مِنْكَ إِنْ كُنْتَ تَقِيًّا
    playbutton.png

Рече: „Јас се склонувам од тебе кон Милостивиот ако си богобојазлив.“
  4. قَالَ إِنَّمَا أَنَا رَسُولُ رَبِّكِ لِأَهَبَ لَكِ غُلَامًا زَكِيًّا
    playbutton.png

Тој рече: „Јас сум, навистина, пратеник од Господарот твој. Да, ќе ти подарам чисто дете.“
  5. قَالَتْ أَنَّىٰ يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَلَمْ يَمْسَسْنِي بَشَرٌ وَلَمْ أَكُ بَغِيًّا
    playbutton.png

Таа рече: „И како ќе имам дете кога не ме допре ниеден човек, а јас не сум нечесна?“
  6. قَالَ كَذَٰلِكِ قَالَ رَبُّكِ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ ۖ وَلِنَجْعَلَهُ آيَةً لِلنَّاسِ وَرَحْمَةً مِنَّا ۚ وَكَانَ أَمْرًا مَقْضِيًّا
    playbutton.png

Тој рече: „Ете, така ти е. Господарот твој рече: 'Тоа е лесно за Господарот твој. Ќе определам тоа дете да биде знамение за луѓето и милост од Наша страна. Таа работа веќе е решена.'“
  7. فَحَمَلَتْهُ فَانْتَبَذَتْ بِهِ مَكَانًا قَصِيًّا
    playbutton.png

И тогаш таа остана бремена и се оддалечи во едно место далечно.
  8. فَأَجَاءَهَا الْمَخَاضُ إِلَىٰ جِذْعِ النَّخْلَةِ قَالَتْ يَا لَيْتَنِي مِتُّ قَبْلَ هَٰذَا وَكُنْتُ نَسْيًا مَنْسِيًّا
    playbutton.png

И породилните болки ја присилија да дојде до едно стебло од урма, и рече: „Тешко мене! Зошто не си умрев пред ова и за секојпат да бидам заборавена?“
  9. فَنَادَاهَا مِنْ تَحْتِهَا أَلَّا تَحْزَنِي قَدْ جَعَلَ رَبُّكِ تَحْتَكِ سَرِيًّا
    playbutton.png

И ја повика глас под неа: „Не жалости се, Господарот твој, одреди под тебе да потече извор,
  10. وَهُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَيْكِ رُطَبًا جَنِيًّا
    playbutton.png

и стреси од урмината гранка, ќе попаѓаат врз тебе свежи урми.
  11. فَكُلِي وَاشْرَبِي وَقَرِّي عَيْنًا ۖ فَإِمَّا تَرَيِنَّ مِنَ الْبَشَرِ أَحَدًا فَقُولِي إِنِّي نَذَرْتُ لِلرَّحْمَٰنِ صَوْمًا فَلَنْ أُكَلِّمَ الْيَوْمَ إِنْسِيًّا
    playbutton.png

Па, јади, пиј и биди радосна! Ако здогледаш некого, кажи: „Да, јас ветив да постам за Милостивиот, и денеска со никого нема да разговарам!“
  12. فَأَتَتْ بِهِ قَوْمَهَا تَحْمِلُهُ ۖ قَالُوا يَا مَرْيَمُ لَقَدْ جِئْتِ شَيْئًا فَرِيًّا
    playbutton.png

Потоа таа дојде кај народот свој, носејќи го детето. И рекоа: „О Мерјем, ти направи нешто, секако, невидено!
  13. يَا أُخْتَ هَارُونَ مَا كَانَ أَبُوكِ امْرَأَ سَوْءٍ وَمَا كَانَتْ أُمُّكِ بَغِيًّا
    playbutton.png

О сестро Харунова, твојот бабо не беше лош, а и мајката твоја не беше нечесна!“
  14. فَأَشَارَتْ إِلَيْهِ ۖ قَالُوا كَيْفَ نُكَلِّمُ مَنْ كَانَ فِي الْمَهْدِ صَبِيًّا
    playbutton.png

И таа даде ишарет кон него. Оние рекоа: „Како ќе зборуваме со дете кое е в крошна.
  15. قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا
    playbutton.png

Рече: „Јас сум, навистина, роб Аллахов; ми даде Книга и ме одреди за пејгамбер!
  16. وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَ مَا كُنْتُ وَأَوْصَانِي بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ مَا دُمْتُ حَيًّا
    playbutton.png

И направи да бидам благословен и каде било да сум, и ми остави во васиет и намаз и зекат се додека сум жив,
  17. وَبَرًّا بِوَالِدَتِي وَلَمْ يَجْعَلْنِي جَبَّارًا شَقِيًّا
    playbutton.png

да бидам учтив кон родителите мои, и да не бидам дрзок и строг.
  18. وَالسَّلَامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدْتُ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا
    playbutton.png

Нека е селам на мене и на денот во кој сум роден, на денот кога ќе умрам и на денот во кој ќе бидам оживеан.“
  19. ذَٰلِكَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ ۚ قَوْلَ الْحَقِّ الَّذِي فِيهِ يَمْتَرُونَ
    playbutton.png

Ете, тоа е Иса синот на Мерјем, Зборот на вистината, врз кого оние лага фрлаат.
zarem Muhamed ,a,s ne im napomnuva se sto isus im zboruval uste koga isus se rodil. vo biblijata ne go pisuva toa kako isus um zboruval uste koga bil vo kolevka .
toj ne zboruva po zelba svoja , toa e samo vdahnovenie sto mu se objavuva go poucuva silniot i mudriot.

,Muhamed a.s na isus vo mnogu mesta go proslavuva, rekol; jas najslicen sum na isa (isus) neka e mir nad nego i na ovoj svet i na idniot svet verovesnicite se braka i site poteknuvaat od eden tatko. majkite im se razlicni a verata im e edna pomegu nas nemal pratenik(buhari muslim).(kade sto i vo evangelie na jovan veli;14. Он Мене ќе Ме прослави)

Последно уредено:
mnogu prasanja ne gi odgovori , no nejse
velis po 40 dena svetiot duh se spusti na apostolite i na ucenicite.
sto im zboruvase svetiot duh na ucenicite koga im se spusti na apostolite?/[DOUBLEPOST=1402505714][/DOUBLEPOST]
ako cednis i citas kuran ke uvidis kako Muhamed,s a,v,s prenesena od boga preku kuran kerim kako napomnuva sto im zboruval isus na svestenicite uste koga bil vo kolevka ,
citaj go vnimatelno 15 aet.
citaj;

1. playbutton.png

И спомени ја Мерјем во Книгата кога таа се оддалечи од семејството свое на едно место кон исток.
  2. فَاتَّخَذَتْ مِنْ دُونِهِمْ حِجَابًا فَأَرْسَلْنَا إِلَيْهَا رُوحَنَا فَتَمَثَّلَ لَهَا بَشَرًا سَوِيًّا
    playbutton.png

И постави, тогаш, завеса меѓу нив и меѓу неа и Ние го испративме Нашиот Џибрил и и се претстави како човек, еднакво!
  3. قَالَتْ إِنِّي أَعُوذُ بِالرَّحْمَٰنِ مِنْكَ إِنْ كُنْتَ تَقِيًّا
    playbutton.png

Рече: „Јас се склонувам од тебе кон Милостивиот ако си богобојазлив.“
  4. قَالَ إِنَّمَا أَنَا رَسُولُ رَبِّكِ لِأَهَبَ لَكِ غُلَامًا زَكِيًّا
    playbutton.png

Тој рече: „Јас сум, навистина, пратеник од Господарот твој. Да, ќе ти подарам чисто дете.“
  5. قَالَتْ أَنَّىٰ يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَلَمْ يَمْسَسْنِي بَشَرٌ وَلَمْ أَكُ بَغِيًّا
    playbutton.png

Таа рече: „И како ќе имам дете кога не ме допре ниеден човек, а јас не сум нечесна?“
  6. قَالَ كَذَٰلِكِ قَالَ رَبُّكِ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ ۖ وَلِنَجْعَلَهُ آيَةً لِلنَّاسِ وَرَحْمَةً مِنَّا ۚ وَكَانَ أَمْرًا مَقْضِيًّا
    playbutton.png

Тој рече: „Ете, така ти е. Господарот твој рече: 'Тоа е лесно за Господарот твој. Ќе определам тоа дете да биде знамение за луѓето и милост од Наша страна. Таа работа веќе е решена.'“
  7. فَحَمَلَتْهُ فَانْتَبَذَتْ بِهِ مَكَانًا قَصِيًّا
    playbutton.png

И тогаш таа остана бремена и се оддалечи во едно место далечно.
  8. فَأَجَاءَهَا الْمَخَاضُ إِلَىٰ جِذْعِ النَّخْلَةِ قَالَتْ يَا لَيْتَنِي مِتُّ قَبْلَ هَٰذَا وَكُنْتُ نَسْيًا مَنْسِيًّا
    playbutton.png

И породилните болки ја присилија да дојде до едно стебло од урма, и рече: „Тешко мене! Зошто не си умрев пред ова и за секојпат да бидам заборавена?“
  9. فَنَادَاهَا مِنْ تَحْتِهَا أَلَّا تَحْزَنِي قَدْ جَعَلَ رَبُّكِ تَحْتَكِ سَرِيًّا
    playbutton.png

И ја повика глас под неа: „Не жалости се, Господарот твој, одреди под тебе да потече извор,
  10. وَهُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَيْكِ رُطَبًا جَنِيًّا
    playbutton.png

и стреси од урмината гранка, ќе попаѓаат врз тебе свежи урми.
  11. فَكُلِي وَاشْرَبِي وَقَرِّي عَيْنًا ۖ فَإِمَّا تَرَيِنَّ مِنَ الْبَشَرِ أَحَدًا فَقُولِي إِنِّي نَذَرْتُ لِلرَّحْمَٰنِ صَوْمًا فَلَنْ أُكَلِّمَ الْيَوْمَ إِنْسِيًّا
    playbutton.png

Па, јади, пиј и биди радосна! Ако здогледаш некого, кажи: „Да, јас ветив да постам за Милостивиот, и денеска со никого нема да разговарам!“
  12. فَأَتَتْ بِهِ قَوْمَهَا تَحْمِلُهُ ۖ قَالُوا يَا مَرْيَمُ لَقَدْ جِئْتِ شَيْئًا فَرِيًّا
    playbutton.png

Потоа таа дојде кај народот свој, носејќи го детето. И рекоа: „О Мерјем, ти направи нешто, секако, невидено!
  13. يَا أُخْتَ هَارُونَ مَا كَانَ أَبُوكِ امْرَأَ سَوْءٍ وَمَا كَانَتْ أُمُّكِ بَغِيًّا
    playbutton.png

О сестро Харунова, твојот бабо не беше лош, а и мајката твоја не беше нечесна!“
  14. فَأَشَارَتْ إِلَيْهِ ۖ قَالُوا كَيْفَ نُكَلِّمُ مَنْ كَانَ فِي الْمَهْدِ صَبِيًّا
    playbutton.png

И таа даде ишарет кон него. Оние рекоа: „Како ќе зборуваме со дете кое е в крошна.
  15. قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا
    playbutton.png

Рече: „Јас сум, навистина, роб Аллахов; ми даде Книга и ме одреди за пејгамбер!
  16. وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَ مَا كُنْتُ وَأَوْصَانِي بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ مَا دُمْتُ حَيًّا
    playbutton.png

И направи да бидам благословен и каде било да сум, и ми остави во васиет и намаз и зекат се додека сум жив,
  17. وَبَرًّا بِوَالِدَتِي وَلَمْ يَجْعَلْنِي جَبَّارًا شَقِيًّا
    playbutton.png

да бидам учтив кон родителите мои, и да не бидам дрзок и строг.
  18. وَالسَّلَامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدْتُ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا
    playbutton.png

Нека е селам на мене и на денот во кој сум роден, на денот кога ќе умрам и на денот во кој ќе бидам оживеан.“
  19. ذَٰلِكَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ ۚ قَوْلَ الْحَقِّ الَّذِي فِيهِ يَمْتَرُونَ
    playbutton.png

Ете, тоа е Иса синот на Мерјем, Зборот на вистината, врз кого оние лага фрлаат.
zarem Muhamed ,a,s ne im napomnuva se sto isus im zboruval uste koga isus se rodil. vo biblijata ne go pisuva toa kako isus um zboruval uste koga bil vo kolevka .
toj ne zboruva po zelba svoja , toa e samo vdahnovenie sto mu se objavuva go poucuva silniot i mudriot.

,Muhamed a.s na isus vo mnogu mesta go proslavuva, rekol; jas najslicen sum na isa (isus) neka e mir nad nego i na ovoj svet i na idniot svet verovesnicite se braka i site poteknuvaat od eden tatko. majkite im se razlicni a verata im e edna pomegu nas nemal pratenik(buhari muslim).(kade sto i vo evangelie na jovan veli;14. Он Мене ќе Ме прослави)
Дали муслиманите го признаваат Исус како син божји кој умрел на крстот па воскреснал после 3 дена?

Да ли муслиманите по целиот свет убиват христијани поради Исус што го слават,и да ли истиот Исус се спомнува во куранот дека ќе слезе од небото и ќе ви суди...

Да ли муслиманите по целиот свет убиват христијани поради Исус што го слават,и да ли истиот Исус се спомнува во куранот дека ќе слезе од небото и ќе ви суди...
Nitu eden vistinski musliman ne ubiva tuku taka. Zatoa JAS takvite ne gi vikam muslimani. Vo kuranot go ima Isus koj e roden od devica, koj povikuvase na obozuvanje na eden Bog, i koj bese vozdignat od Bog (ne bese ubien ni raspnat), i koj pri krajot na svetot ke se simne na zemjata, ke go ubie antihrist i ke zivee na zemjata uste nekoe vreme, i vo negovoto vreme na zemjata ke ima spokoj i mir. Potoa ke umre i ke bide pogreban do Muhammed kako vernik musliman. Sudot mu pripaga na Allah.[DOUBLEPOST=1402535899][/DOUBLEPOST]
Глупост е што муслиманите во светот насекаде убиват луѓе бидејќи го слават Исус Христос,а во самиот куран пишува дека Мухамед и Исус ќе слезат од небото и ќе судат на луѓето.

И сега како Исус ќе суди на тие муслимани што убивале други луѓе што него го славиле.
Убивале луѓе што го слават Исус а во книгата пишуват дека тој ќе им суди..?!:facepalm:

90% од муслиманите и муџосите не го ни прочитале куранот.
A ovdeka si greska. Muhammed nema da se simne zasto veke e vo zemjata. I nikoj nema da sudi osven Allah.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom