Што вели Библијата за Мухаммед а.с

• Креатор на темата Креатор на темата islam nur
  • Време на започнување Време на започнување
Абе кога сите би сфатиле дека не е божји збор, нема еден муслиман да остане, ама и тоа не се случува, нели?
Не сфатат, не сфатат затоа што се манипулирани, ниско едуцирани, исплашувани.

Исламот како најсилна алатка го има стравот, ги плаши луѓето, се заканува со ригорозни казни.

e на што спаднав и јас, порано ме тролаа луѓе со карактер, паметни образовани интелигентни...
Да, жална реалност. Затоа наскоро, некаде кога нема да се надеваш, ќе те истролам еднаш за добрите стари времиња.

Каде тоа Исус најави друг и тоа баш Мухамед ?
- А кога ќе дојде Тој, Духот на Вистината ќе ве упати во сета вистина, зашто нема да зборува Сам од Себе, туку ќе зборува за она што го слуша, и ќе ви навести за нештата што ќе дојдат. Тој ќе Ме прослави Мене, зашто ќе земе од Моето и ќе ви го објави вам. - Библија[DOUBLEPOST=1402383250][/DOUBLEPOST]
- А кога ќе дојде Тој, Духот на Вистината ќе ве упати во сета вистина, зашто нема да зборува Сам од Себе, туку ќе зборува за она што го слуша, и ќе ви навести за нештата што ќе дојдат. Тој ќе Ме прослави Мене, зашто ќе земе од Моето и ќе ви го објави вам. - Библија
Има повеќе цитати. кога им вика на израелците дека Божјето ќе се земе од нив и ќе се даде на народ што дава плод и сл....

Последно уредено:
- А кога ќе дојде Тој, Духот на Вистината ќе ве упати во сета вистина, зашто нема да зборува Сам од Себе, туку ќе зборува за она што го слуша, и ќе ви навести за нештата што ќе дојдат. Тој ќе Ме прослави Мене, зашто ќе земе од Моето и ќе ви го објави вам. - Библија[DOUBLEPOST=1402383250][/DOUBLEPOST]
Има повеќе цитати. кога им вика на израелците дека Божјето ќе се земе од нив и ќе се даде на народ што дава плод и сл....

Прво ова се однесува на Евреите. вака вели

2. Ќе ве истеруваат од синагогите. Но ќе настапи и време, кога секој, што ќе ве убие, ќе мисли дека на Бога Му принесува служба.

После вели Исус

13. А кога ќе дојде Он, Духот на вистината, ќе ве упати во секоја вистина; но од Себе нема да зборува, а ќе говори што чуе, и ќе ви ја каже иднината;
14. Он Мене ќе Ме прослави, зашто од Моето ќе земе и ќе ви јави.

Значи за дух на вистината кој ќе го прослави Исус и од Исус ќе зема и ќе јавува.

Дали Мухамед појде при евреите да проповеда и дали проповедаше во слава на Исус и од Исуса беа зборовите кои ги кажуваше?

Прво ова се однесува на Евреите. вака вели

2. Ќе ве истеруваат од синагогите. Но ќе настапи и време, кога секој, што ќе ве убие, ќе мисли дека на Бога Му принесува служба.

После вели Исус

13. А кога ќе дојде Он, Духот на вистината, ќе ве упати во секоја вистина; но од Себе нема да зборува, а ќе говори што чуе, и ќе ви ја каже иднината;
14. Он Мене ќе Ме прослави, зашто од Моето ќе земе и ќе ви јави.

Значи за дух на вистината кој ќе го прослави Исус и од Исус ќе зема и ќе јавува.

Дали Мухамед појде при евреите да проповеда и дали проповедаше во слава на Исус и од Исуса беа зборовите кои ги кажуваше?
Мисијата на Мухаммед е наменета за сите луѓе.
Немора да е буквално дух, зашто сепак тој дух преку некого делува. Она што го пренесе Мухаммед и тоа како е причина да го наречеме дух на вистината. според мене.
Никој не зборуваше повеќе и не го прослави Исус повеќе од Мухаммед.
болд: неможам да го најдам цитатот од Куранот каде се вели, зашто тој не зборува сам од себе, туку она што Господарот му го објавува.

Мисијата на Мухаммед е наменета за сите луѓе.
Немора да е буквално дух, зашто сепак тој дух преку некого делува. Она што го пренесе Мухаммед и тоа како е причина да го наречеме дух на вистината. според мене.
Никој не зборуваше повеќе и не го прослави Исус повеќе од Мухаммед.
болд: неможам да го најдам цитатот од Куранот каде се вели, зашто тој не зборува сам од себе, туку она што Господарот му го објавува.
Во посочениот стих исус му се обраќа на апостолите, нив им вели дека ќе им дојде дух пратен од него од Исуса. Тоа не мора да значи дека се однесува за пророк после 6 века шо ќе се појави во други земји кај други народи

Во посочениот стих исус му се обраќа на апостолите, нив им вели дека ќе им дојде дух пратен од него од Исуса. Тоа не мора да значи дека се однесува за пророк после 6 века шо ќе се појави во други земји кај други народи
ок, а за кого зборува?

Го споменува, кога Господ не предупредува за лажните пророци кои ќе ги познаеме по нивните дела.
Доволно е да отидеме до темата за вести и да видиме црно-на-бело какви се грозоморните дела, плодовите на лажниот пророк ги чувствуваме секојдневно тука во Македонија. Можеме да земеме да набројуваме од Лешок, па преку Смилковско....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom