Game of Thrones

R

Rigel Kent

Гостин
Meh за исходот на епизодата бе. :нинџ:

Кога сме кај џинови и мамути, фак лоџик, зошто не ја отворија со раце вратата двајцата, па да влезат двајцата таму, да ги сјебат у тунелот па од Касл Блек да им ја отворат вратата? Или ја отвараат вратата, влага мамутот и гудбај Кастл Блек. Али ваљда оправдањето е дека не се толку паметни.
Не можеа со раце да ја отворат затоа мамутот го имаа , а тој што се обиде сам беше откако му го убија другарчето и збесна. :icon_lol:

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
15 пати ја свртев сцената во тунелот. Која храброст еј, ѕвер. Ми беше еден од најјаките ликови на ѕидот и подостојно не можеше да заврши. :cuc:
Лее па оној се посра, ебати команданто на кингс гард.
И мислам дека е ред да видиме малку мевце од девојкава на Сем. :icon_lol:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Необична, но не помалце интересна епизода, епизода на борба и преживување. Уште една убава женска замина од серијата за жал. С

Борбените сцени беа прејаки, одлично направено беше се. Очекував Сем да убие некој ама ништо, во наредниот напад, оти ова било само првиот удар како што кажа Џон.

Е сега, едино глупо ми беше планот на Џон, сам од другат страна. Што мисли да направи, да се прошета покрај илјадници дивјаци, да дојде до Менс Рејдер и да му рече добар ден и да го утепа, планот нема никаква логика ама ај да видиме што ќе испадне.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Необична, но не помалце интересна епизода, епизода на борба и преживување. Уште една убава женска замина од серијата за жал. С

Борбените сцени беа прејаки, одлично направено беше се. Очекував Сем да убие некој ама ништо, во наредниот напад, оти ова било само првиот удар како што кажа Џон.

Е сега, едино глупо ми беше планот на Џон, сам од другат страна. Што мисли да направи, да се прошета покрај илјадници дивјаци, да дојде до Менс Рејдер и да му рече добар ден и да го утепа, планот нема никаква логика ама ај да видиме што ќе испадне.
Го утепа големиот ќелав човекојадец со стрела.

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Па побрзо би се инфилтрирал сам отколку со 50 души со него.
И ова сеа ми текна, кога летна стрелата во Игрит, 100% бев сигурен дека Сем има стрелано, се додека не покажаа дека било детето. :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
И ова сеа ми текна, кога летна стрелата во Игрит, 100% бев сигурен дека Сем има стрелано, се додека не покажаа дека било детето. :)
И јас исто.

Него дали Менс знае дека Џон си се врати кај браќава или уште мисли дека е од негова?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
И јас исто.

Него дали Менс знае дека Џон си се врати кај браќава или уште мисли дека е од негова?
Интересно прашање, не ми текна на ова. Немаат некој начин на комуникација, освен Варговите. Мислам дека нема шанси некој да му каже за тоа, откако овие првиве го преминаа ѕидот.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ако би се вратил undercover како нивни, тогаш планот на Џон има некоја логика и основа, но да се шеташ у црното одело по шумите од другата страна на ѕидот не е баш паметно.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
па не умре, нели го внесија внатре ? или кажуваш дека ќе умре?
Сем рече " Ser Alliser has fallen. " .
Не е прецизирано дали умре или не, па субјективно е како ќе ја сфатиш реченицата. Се надевам дека преживаа, ама не веруам. Не за друго, глумата негова беше најдобра во цела епизода. Посебно говорот, се наежив и по петти пат кога ја гледав сцената.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Интересно прашање, не ми текна на ова. Немаат некој начин на комуникација, освен Варговите. Мислам дека нема шанси некој да му каже за тоа, откако овие првиве го преминаа ѕидот.
И јас мислам дека не знае, и поради тоа лесно ќе дојде до Менс. Ќе му каже некоја приказна, и би требало да може лесно да го убие. Само, што откако ќе го убие. Ќе биде тешко да избега.

R

Rigel Kent

Гостин
Сем рече " Ser Alliser has fallen. " .
Не е прецизирано дали умре или не, па субјективно е како ќе ја сфатиш реченицата. Се надевам дека преживаа, ама не веруам. Не за друго, глумата негова беше најдобра во цела епизода. Посебно говорот, се наежив и по петти пат кога ја гледав сцената.
Никаква индикација нема дека Сер Ализер е мртов , напротив дека е само повреден , не му забија стрела во чело.

Kajgana Shop

На врв Bottom