Што вели Библијата за Мухаммед а.с

• Креатор на темата Креатор на темата islam nur
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ти е најдобар автогол во кариерата.:pos:

Вистина се наоѓа само и екслузивно во религиозните Свети книги.

Тоа што таквите книги таквите како тебе не знаат како да ги протумачат, си е ваш проблем.
:facepalm:
Ти не можеш да разбереш 1 пост, а ми се смееш што не сум можел да разберам некоја книга. :giggle:
Да имало неколку кои не сум ги разбрал при првото читање, признавам. :)

Ако ја исфрлиме придавката “религиозни’ ќе остане само именката книги.
И пази, пишуваш множина. :)

Не е вистина
11. И тогаш, Господ зборуваше со Мојсеја лице в лице, како што човек зборува со пријател свој.
Излез 33
Никој не го виде Бога ниту Мојсеј лице влице ;)

4. Лице кон лице ви говореше Господ вам на планината од огнот:
Повторени закони 5

1. Го видов Господа како стои на жртвеникот и вели: удри во горниот праг на вратата за да се растресат спојките и расцепи ги врз главите на сите нив, а другите од нив ќе ги убијам Јас со меч: никој од нив, кој бега, нема да избега, и никој од нив, кој сака да се спаси, нема да се спаси.
Амос 9

1. Во годината кога умре цар Озија, јас го видов Господа, седнат на престолот висок и издигнат, а полите на одеждата Негова го исполнија целиот храм.
Исаја 6

5. И реков: „Тешко ми мене, зашто сум човек со нечиста уста и живеам среде народ исто така со нечиста уста, – а очите мои Го видоа Царот Господа Саваот!”
Исаја 6

7. Вакво видение ми откри Он: еве, Господ стоеше на ѕид и во раката имаше оловна висулка.
Амос 7

Што мислиш за овие цитати што си пишал на КОЕ време се однесува ???[DOUBLEPOST=1402172036][/DOUBLEPOST]
лажи библијата?
Да,да ,а ти си соучесник на лажговците :icon_lol:

Што мислиш за овие цитати што си пишал на КОЕ време се однесува ???
јас како што читам ова се описи на настани кои се случиле во минатото[DOUBLEPOST=1402172102][/DOUBLEPOST]
Да,да ,а ти си соучесник на лажговците :icon_lol:

Ќе го цитирам Павле:

ако мене ме лажат и јас вас ќе ве лажам

јас како што читам ова се описи на настани кои се случиле во минатото[DOUBLEPOST=1402172102][/DOUBLEPOST]

Ќе го цитирам Павле:

ако мене ме лажат и јас вас ќе ве лажам
Каде пишува дека Павле лажел хм ??
А тоа што си читал описите тоа е пророчко видение што ќе се случи во далечна иднина и го опишува настаните и реакциите на тие што ќе го видат Бога .

Каде пишува дека Павле лажел хм ??
А тоа што си читал описите тоа е пророчко видение што ќе се случи во далечна иднина и го опишува настаните и реакциите на тие што ќе го видат Бога .
сега сме во далечната иднина

сега сме во далечната иднина

Тоа ти е далечна иднина која секогаш останува иднина, и никогаш не се претвара во сегашност. Мислам дека треба да се измисли ново граматичко време за таа иднина.

Ќе има живи луѓе ама тие се побетер од сегашниов....[DOUBLEPOST=1402174118][/DOUBLEPOST]
ехаа уше пред 2000 години Павле, Јован.. викаа “Луѓеее последна генерација е ова, антихристите се дојдени, живееме во последните денови, ќе го видиме идењето на кралството божје..., Исус самио им велеше дека тие присутните ќе го видат неговото повторно доаѓање... “ и .... ништо... така да ова е само добивање во време додека работи машинеријата за промет со услуги и роба

ехаа уше пред 2000 години Павле, Јован.. викаа “Луѓеее последна генерација е ова, антихристите се дојдени, живееме во последните денови, ќе го видиме идењето на кралството божје..., Исус самио им велеше дека тие присутните ќе го видат неговото повторно доаѓање... “ и .... ништо... така да ова е само добивање во време додека работи машинеријата за промет со услуги и роба
Очигледно ти си буквалист го сфаќаш како сегашно или во блиска иднина,а во библијата спомнува за времето за Господ илјада година е како еден ден , а човечкото е буквално илјада години еве што ќе се случи во далечна иднина:
,,Тогаш земјата се затресе и затрепери,
Темелите на планините се разнишаа и се залулаа,
Зашто неговиот гнев пламна!
Чад се крена од неговите ноздри
И оган што голта од неговата уста-
Вжарен јаглен прскаше од неа.
Тогаш од небото згрме Господ,
Зататни гласот на Севишниот,
Своите стрели ги отпушти и душманите ги разби,
Со молњата блесна и на земја ги собори. (Псалм 18)

Ајде да видиме дали си буквалист и на КОЕ време се однесува :icon_lol:

Очигледно ти си буквалист го сфаќаш како сегашно или во блиска иднина,а во библијата спомнува за времето за Господ илјада година е како еден ден , а човечкото е буквално илјада години еве што ќе се случи во далечна иднина:

ова не е псалм 18
од која библија читаш?
не се сите библии исти - некои те носат директ во пеколот!

Марко 13.
30. Вистина ви велам: ова поколение нема да помине, дури сето тоа не се збидне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom