Кажи го тоа на некое девојче кое го силувал татко и, може?
Со други зборови, законите на природата и природната селекција
Дали знаеш дека тоа е филозофија пропагирана од Илуминатите, а и денешните доктори по еугеника и социјален дарвинизам? Онака, прашувам.
Повеќето сметаат дека човекот е производ исклучиво на еволуцијата. Јас не се согласувам потполно. Во таа равенка би ги ставил и вонземјаните. There ya go, you can call me a nut now!
Разумот е производ на Свесноста. Свесноста е тоа што скептиците го нарекуваат ум, а верниците душа.
Куранот не е толку манипулиран како што е Библијата. Ама има манипулации и таму. Само не сум почнал да разглабам детално што е и како е.
Тоа е Космичката Свесност. Енергија/Сила свесна за своето постоење. Од таму доаѓа тој 'Интелигентен Дизајн' за кои многумина зборат.
Не? Зошто? Ти претставуваш дел од тоа знаеш ...Немаш свесност значи?
Затоа остануваш вечен агностик, мислиш. Според ова горе ти си агностик, не скептик.
Гледам не сум единствениот фан на Толкин овде на Кајгана
.
Тие постојат, во најмала рконтакт со нив, а се поголема бројка од вкупниот број на религиозни луѓе во светот. Јас сум убеден од други причини во нивното постоење но нема да разглабам зошто тука на форум, и така темата не е за тоа. Но за докази највалидни ти се тие од минатото.
ака, кај оние кои имале
Имаш НЛОа кои датираат од времето на Александар Македонски. Описите се скоро идентични. Дали е тоа можеби коинциденција? Америка ги испопуларизира НЛОата и вонземјаните преку радио шоуа, филмови, ТВ серии и сл., но не ги произведоа.
Ако вонземјани не постојат, тогаш која е целта со која Бог го создал универзумот толку голем? Толку галаксии, ѕвезди, планети ... За што? После Судниот Ден, што со универзумот? Овие прашања одговорени ти се во Библијата? I don't think so.
Исто ништо не губиш ако го прошириш малку видиците.
Ај внимавај малку на речникот.
Станувам верник!
Ако беше ова точно, пак ќе речам, станувам верник!
................... Е сега, уште да беше точно ....