Game of Thrones

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Пред неколку дена ја почнав со гледање првата сезона и сакав да се откажам по првата епизода. Тоа и го сторив. Бев критикуван поради тоа бидејќи серијата била квалитетна (што се согласувам) и затоа вчера ја изгледав втората епизода, денеска третата ама пак исто. Не ме влечи. Се ми е монотоно, досадно, ништо не се случува.(n) Ме интересира дали сите епизоди се такви или има некои кај што можиш вистина да осетиш напнатост и неизвесност? Можеби сум единствениот што не го привлекува оваа серија ама тоа е тоа. Патем и епизодите траат ту мач, скоро еден саат.o_O Сакав да ја изгледам барем првата сезона па да одлучам што ќе правам ама не можам да издржам. Задремувам додека гледам.:sleep:

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Пред неколку дена ја почнав со гледање првата сезона и сакав да се откажам по првата епизода. Тоа и го сторив. Бев критикуван поради тоа бидејќи серијата била квалитетна (што се согласувам) и затоа вчера ја изгледав втората епизода, денеска третата ама пак исто. Не ме влечи. Се ми е монотоно, досадно, ништо не се случува.(n) Ме интересира дали сите епизоди се такви или има некои кај што можиш вистина да осетиш напнатост и неизвесност? Можеби сум единствениот што не го привлекува оваа серија ама тоа е тоа. Патем и епизодите траат ту мач, скоро еден саат.o_O Сакав да ја изгледам барем првата сезона па да одлучам што ќе правам ама не можам да издржам. Задремувам додека гледам.:sleep:
Лол, тогаш серијава не е за тебe. Или нешто не е у ред со тебе :) :svirkam:
Јас станав заразен после гледањето на првата епизода, после ако не ја изгледав селдната и следната па се до крај неможев се стрпам...и ми поминуваа многу брзо, у еден ден по една сезона изгледав :)

После некое време и на другар му ја препорачав и он одма се напали и за 3 дена ја изгледа цела...

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.677
Е добро де, секој си има свој вкус. Секој има право на тоа.
Ја на пример изглеав една две епизоди од Брејкинг Бед и ништо, тапа. Од Лост имам лајк пола епизода изглеано вкупно. И тоа ми е тапа. Исто Биг Бенг Тиори ич и уопште не ми е смешно.
Не е задолжително да ти се допаѓа, а кој те куди заради тоа, греши.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Е добро де, секој си има свој вкус. Секој има право на тоа.
Ја на пример изглеав една две епизоди од Брејкинг Бед и ништо, тапа. Од Лост имам лајк пола епизода изглеано вкупно. И тоа ми е тапа. Исто Биг Бенг Тиори ич и уопште не ми е смешно.
Не е задолжително да ти се допаѓа, а кој те куди заради тоа, греши.
Конечно некој да ме сфати. :vozbud:Ти ја гледаш ГОТ?
Лол, тогаш серијава не е за тебe. Или нешто не е у ред со тебе :) :svirkam:
Јас станав заразен после гледањето на првата епизода, после ако не ја изгледав селдната и следната па се до крај неможев се стрпам...и ми поминуваа многу брзо, у еден ден по една сезона изгледав :)
Сум гледал и јас така серии, во смисла едвај да чекам да гледам следна епизода ама никогаш не би поминал цел ден пред компјутер за да гледам одредена серија. Компјутерот никаде не бега, ќе си изгледаш кога сакаш.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.731
@SomebodyUnique секако, може едноставно да не ти е по вкус серијата. Но, првите епизоди знаат да бидат и прилично конфузни поради големиот број на ликови за кои и не добиваме некоја позадина. Сите во првите две-три епизоди бевме изгубени и не знаевме уствари што точно се случува. Ама сепак, уште во првата епизода доста ствари се случија така да не знам, или пробај да сфатиш прво кој лик што е, како е и зошто е, па да ја изгледаш прва сезона, или откажи ја ако стварно воопшто не те влече.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Ликови се навистина прееемногу. Се е конфузно. Ме интересира дали воопшто има некои mind blowing сцени, напнати ситуации и слично.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.731
Ликови се навистина прееемногу. Се е конфузно. Ме интересира дали воопшто има некои mind blowing сцени, напнати ситуации и слично.
Да.

Еве ко за почеток

Член од
1 јуни 2014
Мислења
191
Поени од реакции
281
Немoже секoј дa имa ист вкус зa се,нoрмaлнo е тoa,aкo сите рaзмислувaме и гледaме истo зa штo ќе се дискутирa?!?
Јaс кoгa излезе првa сезoнa целoснo ги изгледaв сите епизoди у двa денa,пoминa еднa неделa и ги изгледaв пaк.Пoсле тoa зa двa месецa прoчитaв се штo имaше.Девoјкa ми јa изгледa првaтa епизoдa и еднoстaвнo не и се свиѓa серијaтa и тoa е.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Конечно некој да ме сфати. :vozbud:Ти ја гледаш ГОТ?

Сум гледал и јас така серии, во смисла едвај да чекам да гледам следна епизода ама никогаш не би поминал цел ден пред компјутер за да гледам одредена серија. Компјутерот никаде не бега, ќе си изгледаш кога сакаш.
Аха знам ама ја сум многу нестрплив за вакви работи :) истото ми се деси и со walking dead :)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Аха знам ама ја сум многу нестрплив за вакви работи :) истото ми се деси и со walking dead :)

И мене со The Walking Dead ми се деси тоа само што јас ја изгледав за еден месец а ти веројатно за пократко. ;)

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
И мене со The Walking Dead ми се деси тоа само што јас ја изгледав за еден месец а ти веројатно за пократко. ;)
2 ипол дена хахха :)

Јбг неможам да издржам а да не дознаам што се ке случи наредна сезона, ептен сум нестрплив :)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Јас Bates motel ја изгледав за три дена и тоа поради една причина, не поради тоа што бев нестрплив за наредната епизода туку затоа што едвај чекав да ја почнам ГОТ. И ко почнав да гледам малку се разочарав. Сепак си велам можеби ќе ми легни. Ме мами атмосферата во серијата, локациите, слаба точка ми е античкото време со сите негови убавини. Благодарение на @Донев (фала, другар) ми стана појасно околу ликовите и семејствата. Видов на интернет дека има уште доста други семејства. Значи во иднина ќе биде хаос.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Секој си има свој вкус тоа е, за вкусови не можеме да расправаме :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.731
Јас Bates motel ја изгледав за три дена и тоа поради една причина, не поради тоа што бев нестрплив за наредната епизода туку затоа што едвај чекав да ја почнам ГОТ. И ко почнав да гледам малку се разочарав. Сепак си велам можеби ќе ми легни. Ме мами атмосферата во серијата, локациите, слаба точка ми е античкото време со сите негови убавини. Благодарение на @Донев (фала, другар) ми стана појасно околу ликовите и семејствата. Видов на интернет дека има уште доста други семејства. Значи во иднина ќе биде хаос.
Е совет ако продолжуваш да ја гледаш, не барај ништо по интернет затоа што многу лесно можеш да налеташ на некој спојлер кој ќе ти ја уништи серијата. Исто и темава избегнувај ја. Ако имаш нешто да прашаш, не читај ништо друго, и читај го постот само на тој што ќе те цитира.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Do vkusot e, mene GOT mi e najdobraya serija na site vreminja, podobra zasega ne sum sretnal. A BB ic ne mi e po kejf, ednostavno ne ja mozam kako GOT

Kajgana Shop

На врв Bottom