Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Просек Ракитич? Најдобар плејмејкер во Ла Лига сезонава. Можи да ја смени целосно утакмицата со еден потег. И ние и Реал видовме што можи да направи тој. Еве и статистика
Оваа сезона креирал 78 шанси за гол, повеќе од било кој друг играч на Барса. А, во последните две сезони 178 шанси, повеќе од било кој друг играч во светот. Плус и додава сила на средината, нешто што фалеше изминативе сезони откако си заминаа Кеита и Јаја.

Просек my ass.

Фабрегас беше во најдобрите играчи до јануари и од тогаш до крај не беше ни за во Гранада. Тој менталитетот на Арсенал го има, не знам што му се случува во втора полусезона кога е најбитното. И покрај тоа сакам да остани и тој, што е многу малку веројатно.[DOUBLEPOST=1402049184][/DOUBLEPOST]Пишчек и Данило се 1000 пати подобри опции од Куадрадо за десен БЕК, Колумбиецов игра крило не знам што му се запнаа толку. Мада не сакам никој таму, сакам Дани да остани.

Релевантен весник е Мудно Депортиво за вести околу Барса?

Беше брат... Сега почнаа да објавуваат 20 нови шпекулации во секунда, ама можно е да погодат нешто.
Пишале дека е можно уште денес да се потврди трансферот на Фабрегас. За тоа ми беше :D

los-datos-rakitic-koke-1402001698832.jpg

Chelsea made this morning the bank transfer payment regarding the transfer of Barcelona midfielder Cesc Fabregas (27). [el esportiu]

Шо мислите, ќе го биде Ракитич? Оваа сезона, кога ги гледав Севиља, Ракитич секогаш беше одличен. Дали е материјал за голем клуб, допрва ќе видиме. Само да не се испуцаат со некоја голема сума. 17-18 милиони би биле реална цена.

Од каде испадна Цеск во Челзи, сеуште не ми е јасно. Цел живот труби за тоа како само Арсенал и Барса се во неговото срце, бла бла... И сега заминува во градскиот ривал на Арсенал, и тимот кој е еден од најомразените странски тимови во Каталонија, а како капак на се оди кај тренерот кој буквално го клоцаше додека он се тркалаше на земја.

Последно уредено:
Колку е само мотивиран Лучо. Да ја има барем половина од способноста на Пеп за мотивацијата да ја пренесе на играчите, наредната сезона ќе гризаат по теренот. :)

Пеп имаше огромна помош од Тито кој беше цело време со него и голем дел од тактиките тој ги смислуваше . Луис Енрике поседува и харизма и верувам тактички поткован за да одговори на задачите.

:love:
Bivši trener Lea Messija, Carlos Marconi, Newell's Old Boys: "Messija sam trenirao kad je bio dječak i mogu vam reći da je jako slabo jeo. Tako da smo se on i ja dogovorili da će za svaki gol koji da dobiti jedan alfajores, čokoladni keks, koji je jako volio. Problem je bio samo što je Messi po utakmici zabijao i 4-5 golova, pa sam mu morao malo otežati stvari. Rekao sam mu 2 alfajoresa za gol glavom. Naredne utakmice me je iznenadio. Predriblao je cijelu protivničku ekipu, na kraju i golmana, onda se zaustavio nabacio sebi loptu na glavu i dao gol glavom. Onda se nasmijao, pogledao u mene i digao dva prsta."
10357132_679660105403507_7425941744740823912_n.jpg

Sorry за Српско-Хрватскиот:icon_lol:

Последниве два часа почна да се шири следнава информација.

Barcelona are closing in on a move for Marco Reus after admitting defeat in their pursuit of Manchester City's Sergio Aguero. The player will join the Catalans after the world cup! ( Barça TV )

Кај Ракитич ми се свиѓа тоа што многу трча и игра многу дефанзивно. Со тоа што ги имаме Иниеста, Меси, Нејмар за креирање на акциите мислам дека трансферов ќе искочи добар. Заедно Со Бускетс ќе бидат задолжени за дефанзивата во средина. али ќе видиме што ќе искочи. Иста така е и добар изведувач на прекини, значи достоен наследник на Чави за тие работи.

Нејмар ----------------- Санчез
------------------------Меси--------
-----Иниеста-----------------------
-------------------Ракитич---------
--------Бускетс--------------------

Уште десен бек, ако си оди Алвеш. 2 стопери, голман и Агуеро:love:

А Сонг, Педро, С.Роберто и Тељо мора да си одат.

Клупата ни била; Браво, Адриано, Бартра, Монтоја, Маскерано, стопер, Чави, Рафиња, Делофеу, напаѓач...

Спорт ес пишува дека паднал договор за Маркињос,25милиони + Дани Алвеш:place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom