Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Бог постои за оние кои веруваат во него. А јас верувам!!! :helou:

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Еј знаете што ми е најсмешно тука на подфорумот религија, сите атеисти го држат во живот подфорумот :pos2:
Нејсе, што мислете вие атеисти, како се создал човекот?!

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Еј знаете што ми е најсмешно тука на подфорумот религија, сите атеисти го држат во живот подфорумот :pos2:
Коацерватна теорија, коацерватни капки.
Многу пологично дека сме продукт на имагинацијата на Господ, и дека змијата со своето зборење не направила злобни.

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Sekoja druga teorija mi izgleda poverojatna od taa vo Biblijata (za drugite religiski knigi ne znam koja e nivnata prikazna, i zatoa ne komentiram), mozebi ne se tocni 100%, no ovaa vo Biblijata ne e 1% tocna.......

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Sekoja druga teorija mi izgleda poverojatna od taa vo Biblijata (za drugite religiski knigi ne znam koja e nivnata prikazna, i zatoa ne komentiram), mozebi ne se tocni 100%, no ovaa vo Biblijata ne e 1% tocna.......
Ако не веруваш во теориите на Библија, дај кажи ни во која теорија се базираш ти и другите атеисти ?

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Ако не веруваш во теориите на Библија, дај кажи ни во која теорија се базираш ти и другите атеисти ?
Нема теорија на атеистите, има научна теорија. Атеистите не се збираат во еден објект за да си раскажуваат прикаски за разлика од "некого."

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
2
Амин
Шалом
Селаам
Зиг хајл.

Теоријата на еволуција секој ден се надоградува а науката и логиката преовладуваат-наскоро ќе исчезнат термините(свети се-ги има во Светото Писмо богат и сиромашен човек.
Тоа е одамна познато дека така ќе биде е сега колку наскоро тоа не се знае.

Библијат вели ЛАЖЕШ И ТИ И ТАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ .

БИБЛИЈАТА ВЕЛИ .........НЕМА НИКАКОВ БОГ ВО МАТЕРИЈАЛНАТА ПРИРОДА

ТОА САМО РЕЛИГИОЗНИТЕ НЕШТО ХАЛУЦИНИРААТ !
А јас ти велам кога пишуваш остај ги емоциите и не туку само трупај текстови.Никој ама баш никаде не вика дека Бог е природа и сл.Ти изјасни се на темава па после ќе прајме добар муабет,вака само ќе ја расипеш убавината на темата

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Нема теорија на атеистите, има научна теорија. Атеистите не се збираат во еден објект за да си раскажуваат прикаски за разлика од "некого."
Бравос , и немате потреба да се збирате, пошто немате за што да зборите:baeh:
Но ете јас барам мислење од тебе , докажи ни ,објасни малце како се создал човекот, ме интересира мене и мнг мина од членовите каков е ставот на атеистите во врска со ова работа !

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Бравос , и немате потреба да се збирате, пошто немате за што да зборите:baeh:
Но ете јас барам мислење од тебе , докажи ни ,објасни малце како се создал човекот, ме интересира мене и мнг мина од членовите каков е ставот на атеистите во врска со ова работа !
Ставот на атеистите= ставот на науката.

Земи биологија за 5 одделение и ќе ти стане како се создал човекот. Преку еволуција од претходни видови што веќе се непостоечки.

Значи Куранот и Библијата се грешни по тоа прашање. Остај што ти вртат филмови пријателите твои по вера.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
2
Бог постои, но во верата, во религиите,во мислите, надежите, очекувањата на луѓето, да исчезнат сите луѓе на планетава ќе изчезне и бог и се што постои сега, на пример кога ќе експлодира сонцето или кога ќе снема енергија од сонцето нашава планета со цела човечка раса и нејзинаа историја се ќе изчезне и сите религии заедно, а за некои веќе знаеме дека се мртви, на пример никој веќе не му се моли на Зевс или на тие старите богови, никој не ги практикува тие ритуали карактеристични за тие изумрени религии, а тогаш тие биле стварни исто како овие денес.
Бог постоел отсекогаш и ќе постои засекогаш и ќе дојде еден ден кога и ти ќе го дознаеш тоа.Он нема почеток а нема ни крај.

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Ставот на атеистите= ставот на науката.

Земи биологија за 5 одделение и ќе ти стане како се создал човекот. Преку еволуција од претходни видови што веќе се непостоечки.

Значи Куранот и Библијата се грешни по тоа прашање. Остај што ти вртат филмови пријателите твои по вера.
Фала за совеотот,
Науката не учеше дека човекот постанал од мајмунот , ме интересира дали ја оправдуваш и ти таа теорија ?!

A

ateist

Гостин
Дека има и постои Бог доаѓаме до уверување со набљудување и проучување на природата.

Зарем нашата Земја,на која живеат преку шест милијарди луѓе и која на себеси носи милијарда различни животни,билки,толку градови,мориња,планини и долини и која кружи со илјадници години околу нашето Сонце со брзина од 30 километри во секунда-зарем не е доказ дека мора да има свој моќен и разумен створител и управувач!?
Библијата вели ЛАЖЕШ И ТИ И ТАКВИТЕ КАКО ТЕБЕ .

Вашата теорија дека трето лице на бог е материјалната пририда ( третото лице било дух а ние сме живееле во тој дух=материјалната пририда ....дека духот е уствари енергија а со тоа значи и материја ) е обична бесмислица .

ДОКАЗ :

1 Коринтјани: 14:7 И БЕЗДУШНИТЕ НЕШТА, што даваат глас, како свиролот или харфата, ако не даваат различни звуци, како ќе се познае свирењето на свиролот или харфата?

дефиниција :
Душа е способност можност на умно разумните битија да креираат/ создадат сопствени Вредносно емоционални критериуми / системи .
Што ќе радува што нема, што ќе ги жалости а што нема , итн

ДОКАЗ:
Книга Јов
30:25 Не плачев ли за страдалниците, не се ли СОЖАЛИ мојата ДУША за сиромашниот?

Псалм:
6:3 Исто и мојата душа е силно потресена; ( ЕМОЦИОНАЛНА -ДУШЕВНА БОЛКА РАСТРОЈСТВО)

24:4 Оној, кој има чисти раце и невино срце; кој не и ја предаде својата душа на суетата и кој не се заколнува лажно.

31:7 Ќе се радувам и ќе се веселам во Твојата милост; зашто Ти ја виде мојата неволја, ја позна ТАГАТА на мојата ДУША

63:5 Мојата душа ќе биде СИТА како од сало и масло,

86:4 РАЗВЕСЕЛИ ја ДУШАТА на Својот слуга, зашто кон Тебе, Господи, ја издигам својата душа.

.
.
.
Елимелах= Бог е Човек - Личност
Бог = Личност

Бог - Личноста ИМА Душа - емоции

ЕВЕ КАДЕ И САМОТО БИТИЕ БОГ ИЗЈАВУВА ДЕКА ИМА ДУША - ЕМОЦИИ

Евреите 10

38 А Мојот праведник ќе живее од верата, ако ли се повлече, Мојата ДУША нема да благоволи во него.”

39 А ние не сме од оние кои се повлекуваат за погибел, туку од оние кои веруваат за спасение на душата.

1Коринќани 13
1 Ако ги зборувам човечките и ангелските јазици, а ЉУБОВ немам - тогаш сум бронза што ѕвони, или кимвал што ѕвечи.
1 Коринтјани: 13:6 не и се РАДУВАна неправдата, а и се РАДУВА на вистината;

1 Јованово: 4:8 А кој не љуби, не Го познава Бога, зашто Бог Е ЉУБОВ.

.
.
.
ЗНАЧИ :

1 Коринтјани: 14:7 И БЕЗДУШНИТЕ нешта, што даваат глас, како свиролот или харфата, ако не даваат различни звуци, како ќе се познае свирењето на свиролот или харфата?

Левит: 26:1 ‘Не правете си идоли; не издигајте си ни кипови ни спомен-столбови; не ставајте во вашата земја камења со ликови, за да се клањате пред нив; зашто Јас Сум Господ, ваш Бог.

Михеј: 5:13 Ќе ги истребам во тебе сите кипови и камени столбови. И ти веќе не ќе се поклонуваш пред делото на своите раце.

Псалм: 97:7 Нека се засрамат сите што се поклонуваат пред слики и кои се фалат со идоли. .
.
.
...
.

БИБЛИЈАТА ВЕЛИ .........НЕМА НИКАКОВ БОГ ВО МАТЕРИЈАЛНАТА ПРИРОДА

ТОА САМО РЕЛИГИОЗНИТЕ НЕШТО ХАЛУЦИНИРААТ !

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Kako sto kaza Redneck Rebel pogore, nema "teorija na ateistite". Moze da se kaze deka nie povekje veruvame na naukata, otkolku na prikaznite. Zatoa kazav ima nekolku teorii, mozebi ne se 100% tocni, no barem nie se trudime se sto mislime i veruvame, da e naucno potkrepeno, a ne samo slepa verba vo necija prikazna, bez razlika dali taa drzi mesto, ili e celosno smesna gledano od denesen aspekt........ Licno, veruvam vo teorijata na evolucija, no ne se slozuvam 100% so nea. Taa i denes seuste se nadograduva, i poverojatno mi izgleda taa teorija, otkolku prikaznata za toa kako Bog go stvoril Adam od zemja itn.......

P.S submitter sto napravi so Ezekiel? Ako imas mislenje za toa, postiraj sto pobrzo :P

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Фала за совеотот,
Науката не учеше дека човекот постанал од мајмунот , ме интересира дали ја оправдуваш и ти таа теорија ?!
Чекај да ти соопштам нешто што сигурно го слушаш првпат во животот....................... Науката не вика дека човекот настанал од мајмун.

Значи човекот не еволуирал од мајмун.

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Фала за совеотот,
Ke kazam nesto sto nekoj clen na forumov go imase kazano porano. Dokolku covekot stvarno ne evoluiral vo minatoto, togas po taa logika, nie denes seuste ke bevme vo kameno vreme. Mozebi fizickiot izgled ne evoluiral vo poslednive nekolku iljadi godini, no mozokot postojano evoluira t.e se razviva povekje. Ili ti stvarno mislis deka Adam nastana od zemja, a Eva od negovoto rebro? Stvarno veruvas deka Zemjata e stara okolu 6000 godini, a Sonceto e sozdadeno posle zemjata? Veruvas deka ziviot svet nastanal pred pomalku od 6000 godini?

Kajgana Shop

На врв Bottom