не не си штом имаш толку идеи во главата супер си!
баш ме интересира што ќе отвориш!
Па, благодарам
Да погодам како ќе ти се вика новата тема:
''Дали Господ е машко, или женско?''
"Или нешто трето ..."
Да!
Сатанистите не се верници.Како што вика нихилистот.Сатанистите идат контра бог со тоа што го величаат неговото спротивно иако ни они не веруваат во тоа.
Не веруваат во сопствената филозофија поради која се наречени/се нарекуваат сатанисти? Друже, ова е малку контрадикторно, среди ги малку постовите пред да ги постираш.
Сами се имаат изјаснето во една книга што ја читав одамна.Викаат ние сме атеисти но за да покажеме дека не постои бог и дека светот не е како што вели религијата ние го покажуваме спротивното.Значи со други зборови од чист инат.
Ова е само една групација. Постојат повеќе видови на сатанизам. И објаснив погоре, ако се работи за атеисти, наме да се нарекуваат сатанисти. Се работи или за хаце секуларен хуманизам, или селфизам, и аман луѓе ви дадов постсо доста линкови, можевте да ѕирнете и да добиете малку увид за некои работи.
Ова за муслиманите.Може да ми објасниш зашто не е исто.Јас како што знам некој ги викаат мухамедини некој муслимани.Тоа е исто.Можеби грешам.
Јас проверив, и да, се користи како термин, но многу ретко. Затоа и мислев дека не постои такво нешто, не сум го сретнал до сега.
Јас не сум верник.Евулуцијата нема што да ја објаснам.Убаво Дарвин си ја објаснил само згрешил со годините и ерите.
И згрешил со многу други работи. Исто како што згрешиле и креационистите кога "истражувале" со помош на ганџа кој е настанокот на светот и човештвото.
О не тоа значи дека Лејди Гага е Божји пратеник на земјава!
OMG! - у превод, Oh My GaGa!?
magijata nema veze so religija nego religijata ima veze so magijata.Religijata go prezela od magijata stavot deka nie mozeme koga sakame da go povikame bog i deka bog e uvek dostapen, sto e stav na magot deka on moze sam prirodnite sili i vnatresnata energija da ja upotrebi za svoi celi..
За жал тоа не е точно. Тоа што ми рече да проверам, за некоја секта, многу сериозно ја сметаат магијата.
Magot satanist ne povikuva nekakva visa sila nego on smeta deka samiot on bez nicija pomos sozdava promeni vo realniot svet po svoja volja zatoa vikat bogot koj edinstveno moze da ti pomogne si samiot ti.
New Ageism .... :nesvest:
taka da razlikata megu satanizmot i ateismot e sto satanistite ne veruvaat vo sila nad nivnata deka nema nikoj koj mu e gajle za nas nekakov bog nego samata energija koja opstojuva vo teloto na covekot moze so samodisciplina i bavenje so magia da proizvede promeni vo nasa polza. Znaci oni veruvaat vo magija no koi samite ja pravat a ne deka nekoj im pomaga oti nema entitet nad nas na kogo mu e griza za nas.Zatoa bidejki ne znaat to est ne priznavaat Bog tie se ateisti!
New Ageism пак ... :nesum:
7 Страни се отрувте еј ме мрзи цитати да редам ...
@ateist
Комунизмот не дозволува религија.
Ако мојот потпис е грев, спремен сум и да си го платам по твое.
Има повеќе форми на комунизам. Според мене либерал-комунизмот би ти одговарал како систем каде се уште се дозволува религијата, само не и јавно пропагирање на истата. Не би имало јавни религиозни објекти како црквите денес по светот, туку приватни цркви кои луѓе ги прават од/во својот имот.
И за сите други што дискутирате(а дискусијава е на ниво на прво одделенци) никој неможе да докаже ни дали постои или непостои Бог, ни каков е и слично, јас со првиот пост не докажував нешто нити пак имам причина на некој од форумов да му покажувам, кој го прочита го прочита, кој го свати го свати некој прокоментира и без да го прочита ради реда.
Па никој тука не докажал ништо нити пак може да докаже, ова е форум God Damn it!
Тука само дискутираме, а тие што не сакаат да дискутираат не се обврзани да учествуваат во истата дискусија.
Smexy Bit, Бог е Несоздаден, кој од секогаш постоел и треба да си ептен ретардиран да прашаш дали е полово определен,
Јас го прашав тоа бидејќи Lemurijanka цело време му се обраќа со Тој, како и мноштво други луѓе во светот. Така да само што означи билиони и кусур луѓе во светот како ретардирани. Браво!
телото во кое што бил Исус е не е вистинскиот лик на Бог,
Зошто тогаш е еден од Светото Тројство?
него го видел Мојсеј и 2 Апостоли не ми текнува кој беа, според библијата. И не е органско суштество па да се определи пол. И не прашувајме што е ако не е органско.
Енергија!
Си размислувал од каде доаѓа немаштијата? Ти реков првиот пост прочитајго ќе ти стане се јасно. И ако си атеист не поставувај прашања, атеист додека не го види нештото не верува на фактите и доказите затоа поздрав. А Ако не си атеист барај си ги сам одговорите.
Атеисти да не поставуваат прашања, тие што не се атеисти да си бараат сами одговори (ван тема I suppose), и што ќе остане? Ништо ...
Нема да има дискусија и се ќе замре. Ти тоа сакаш? А само затоа што си верник не значи дека си просветлен и дека ги имаш сите одговори.
Колку години имаш? 10? 12?(пошто размислувањето ти е за толку)
Првите луѓе што ги создал се адам и ева имале два сина кои се убиле меѓу нив. Што значи морало да создал и други. Како ги создал Него прашајго.
Ти си бираш од Библијата во што да веруваш а што не? Тоа не те прави ништо подобар и/или поинаков од неверниците.
Сите знаат да создаваат сами теории, па дури и јас. Него мене ме интесира, како двајца можат да го населат цел свет? Статистички невозможно е. Е тоа друже, е докажано.
ја предлагам вишите сили на форумов да ја затворат темава оти е бесцелно вртење у круг.
.... Како и секоја друга тема на подфорум Религија ......
Ајде сите теми да ги затвориме, а?
Fuck it, дај цел подфорум да го затвориме, како Политика!
Ја предлагам ако не ви се допаѓа дискусијата, да не учествувате во истата, у реду?
Тие што пробуваат да создадат сега честичка во Швајцарија или кај бесе прашајги што е „ништо“, а за другово немам што да ти кажам на тие години вакви глупости... Со основно си останал изглеа...
Не пробуваат да создадат честичка, туку се работи за нешто друго. Барем да си се информирал ....
Целта на LHC е да судри два спротивставени протони или двa спротивставени јонизирани честици олово. Со тоа се ободуваат да рекреираат некои услови кои постоеле во почетната фаза на Универзумот позната како Биг Бенг.
Но гледам ти многу си научил и до основно и до средно, ти се гледа по постовите...
Да, верувам дека постои.
OH MY GAGA !!!!
THE ONE HAS SPOKEN !!!!!
AND IT BELIEVES IN ITSELF !!!!!!