Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
S

smart ass

Гостин
Ѓаволот е good girl gone bad
Прво да дефинираме совршенство а после да докажуваме дека не постои.
Совршеност е накратко состојба на постојана целост и непогрешливост,доаѓа од зборот perfectus кој е извлечен од зборот perficio кој означува крај,или подобро кажано врв.
Значи ако ова е дефиниција тогаш да ги разгледаме дејствијата на Бог.
Тој самиот во Библијата признава дека погрешил со тоа што го прави потопот
за да уништи се што создал дотогаш,а веројатно го создал зашто не чинело а не затоа што така му дошло.
Потоа тие што останале пак не чинеле и морал и Син му да го заколе за да направи некој баланс.И пак денешно време светот не е совршен,болести,војни,насилство,уништување,пороци ако ова е божја работа ондак он стварно ја закашкал.
Ако вакви глупештини му се во резимето ондак тешко да ќе најде работа после апокалипсата...нели после со оган ќе не чистел.
Ето видите ако ова е Божјо дело тогаш Бог е грешен и тогаш се губи целата идеја и концепт за Совршен Бог и така заклучуваме дека Бог не постои.
Амин:smir:
зеленко

:) Чиста работа! Ај сеа некој нека нашпише нешто контра! :)
чекај когае ќе се расфрчи мики1 со MG-42-ЦИТАТИ и а НАБАДАЊААА:vozbud::vozbud:

готови сме...и атеисти,и религиозни..абе закон:toe:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
епа друже ела ти доведи преку 6 билиони говеда во ред :wink:

порано чував 4 хрчаци и неможев да ги скротам, значи не сум совршен :)

веројатно го крои следниот концепт, можеби спрема нова чистка или пак теренот не му лежи па заминал на друго место... а впрочем на што би личела планетава ако имаме 100% соршенство :wtf:
ти да беше оној главниот дали ќе створеше целосно совршенство :toe:

а доколку пак планот му бил да створи идеалност тогаш стварно е тапа :uvo:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
2
најглупата работа што може да ја направи човечкото битие во своето постоење е да не верува во постоењето на Бог,но сепак Бог ни дал слободна волја па секој си постапува како сака што автоматски укажува на тоа дека самиот човек е крив за злото за болестите и сл. а не дека Бог не е совршен,така да не ти држи вода дека Бог не постои.

веројатно го крои следниот концепт, можеби спрема нова чистка или пак теренот не му лежи па заминал на друго место... а впрочем на што би личела планетава ако имаме 100% соршенство :wtf:

Создателот никогаш не може да се споредува со создаденото,и секоја Негова постапка е таква каква што е да би луѓето земале поука од работите кои се случуваат околу нив,а не дека Бог прави грешки,Он е безгрешен

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
самиот човек е крив за злото за болестите и сл. а не дека Бог не е совршен,така да не ти држи вода дека Бог не постои.
Ти кога ќе настинеш што лошо си направил ? И дали секоја година декември-март правиш некој грев што те фаќа болест.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
а зашто тогаш ја срамнил планетава, а притоа им дал слободна воља и да постапат како сакаат?

од една страна сака сите да му веруваме, а од друга сака самоволно тоа да го напраиме.... епа како да му се верува кога он со нас дрндупки си игра :toe:

човекот(бог) се познава по делата кој ги остава зад себе... ма заеби ти поуки, каква поука можам да извлечам кога 20% и више се двоумат во нешто надприродно т.е. во него...

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
2
Ти кога ќе настинеш што лошо си направил ? И дали секоја година декември-март правиш некој грев што те фаќа болест.
Сигурно си направил нешто,но човекот е такво суштество што брзо заборава така да и да речеш дека не си направил не би можел да те убедам,БОЛЕСТА Е ЧИСТЕЊЕ ОД ГРЕВОВИТЕ ЗА ОНИЕ КОИ ЌЕ СЕ СТРПАТ А КАЗНА ЗА ОНИЕ КОИ И ПОНАТАМУ НЕ СЕ БЛАГОДАРНИ

а зашто тогаш ја срамнил планетава, а притоа им дал слободна воља и да постапат како сакаат?

од една страна сака сите да му веруваме, а од друга сака самоволно тоа да го напраиме.... епа како да му се верува кога он со нас дрндупки си игра :toe:

човекот(бог) се познава по делата кој ги остава зад себе... ма заеби ти поуки, каква поука можам да извлечам кога 20% и више се двоумат во нешто надприродно т.е. во него...
Самиот си во конфузија а камоли некој друг да те разбере.Биди сигурен дека све што прави Бог е со причина,но понекогаш човекот покасно сфаќа а понекогаш и нема да сфати уопште.Поуки извлекуваат само оние кои размислуваат а ти ако викаш "само продужи каква поука бркај работа" тогаш нормално дека нема да го видиш трнот во своето око него ќе го видиш оној на комшијата

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Сигурно си направил нешто,но човекот е такво суштество што брзо заборава така да и да речеш дека не си направил не би можел да те убедам,БОЛЕСТА Е ЧИСТЕЊЕ ОД ГРЕВОВИТЕ ЗА ОНИЕ КОИ ЌЕ СЕ СТРПАТ А КАЗНА ЗА ОНИЕ КОИ И ПОНАТАМУ НЕ СЕ БЛАГОДАРНИ
Значи сите луѓе масовно грешат во зима, а во лето се сите добри и не грешат така ?

И за ова дека болеста е чистење од гревовите може ли да ме снабдиш со цитат од Библијата каде го пишува тоа.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
2
Значи сите луѓе масовно грешат во зима, а во лето се сите добри и не грешат така ?

И за ова дека болеста е чистење од гревовите може ли да ме снабдиш со цитат од Библијата каде го пишува тоа.
Не,не е така,може и во есен и во зима и во пролет и во лето да те фати болест

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Не,не е така,може и во есен и во зима и во пролет и во лето да те фати болест
Аха и еве јас се немам разболено со години. Тоа значи дека не грешам ? Или пак ќе ме зарази Господ со рак наместо со неколку настински за да ме убие поради гревовите што сум ги правел...

Или пак кога умираат бебиња од неколку дена поради некоја болест тоа не е заради некоја х причина туку дека детето грешело ?

И пак ќе те замолам. Цитат од Библијата за ова со болештиниве.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68

ако си семоќен тоа и не е некоја голема работа:baeh:

јас не верувам дека постои

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Самиот си во конфузија а камоли некој друг да те разбере.Биди сигурен дека све што прави Бог е со причина,но понекогаш човекот покасно сфаќа а понекогаш и нема да сфати уопште.Поуки извлекуваат само оние кои размислуваат а ти ако викаш "само продужи каква поука бркај работа" тогаш нормално дека нема да го видиш трнот во своето око него ќе го видиш оној на комшијата
ајде вака... веројатно имал некоја добра причина за да пренесе живот овде но дали баш вака го замислувал сето тоа, хмм :raz:
како може ние да нагаѓаме за нашите грешки, а он да не лупа од горе... а што кога ќе се извлече таа фамозна поука, дали он ни гарантира дека ќе се вратит ука да не искупи како некој вид на награда?

нема поента, нема поука, нема цел све ова и цело ова опкружување.... што му е всушност целта на господ бог, што сака од нас?

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
2
Аха и еве јас се немам разболено со години. Тоа значи дека не грешам ? Или пак ќе ме зарази Господ со рак наместо со неколку настински за да ме убие поради гревовите што сум ги правел...

Или пак кога умираат бебиња од неколку дена поради некоја болест тоа не е заради некоја х причина туку дека детето грешело ?

И пак ќе те замолам. Цитат од Библијата за ова со болештиниве.
Тоа што ти не си се разболел треба да се запрашаш себеси за својата духовна страна од животот,премн си се занел во материјализмот а си ја запоставил душата па и Бог кренал раце од тебе,ако те зарази со рак тогаш стварно те сакал давајќи ти можност да се искупиш за своите грешки а ако не ти дава никаква болест тогаш те заборавил.
За бебињата тоа е со причина но сепак на нам непозната барем на мене.Цитат ќе добиеш но не сега.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Тоа што ти не си се разболел треба да се запрашаш себеси за својата духовна страна од животот,премн си се занел во материјализмот а си ја запоставил душата па и Бог кренал раце од тебе,ако те зарази со рак тогаш стварно те сакал давајќи ти можност да се искупиш за своите грешки а ако не ти дава никаква болест тогаш те заборавил.
За бебињата тоа е со причина но сепак на нам непозната барем на мене.Цитат ќе добиеш но не сега.
Или сум се занел во материјализмот тоа е едно...или пак имуниот систем ми е добар и плус се чувам со облека и чаеви. Сепак ова е прашање на лични мислења.

За вториот дел пријтелски совет е да не го збориш ова јавно. Знам луѓе на кои блиски им умреле од такви болести, и ако има кажеш дека тоа им се случило затоа што Бог ги сака не би се изненадил ако те нападнат физички.

Па ни јас не знам. Значи целиов муабет е претпоставки и нагаѓања со цел да се заплашат луѓето. Јебеш га.

Kajgana Shop

На врв Bottom