Најавени измени во законот за увоз на автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Дали можи да се увези кола од Австрија ако и е поминат техничкиот или тоа Pickerl по нивно?

Дали некој знае како оди процедурата за враќања на данокот, на пример за купување на кола од Германија. За колку време и во колкав процент може да се земе? Поздрав!
П.с: солидни плацови во Келн или околу ?

Дали некој знае како оди процедурата за враќања на данокот, на пример за купување на кола од Германија. За колку време и во колкав процент може да се земе? Поздрав!
П.с: солидни плацови во Келн или околу ?
Ova vazi samo za koli so starost maksimum 6 godini, i mora da ja kupis od firma ili od firma za prodavanje koli.

Здраво дечки да ве прашам колку ќе ме кошта да увезам возило 2005-2006-2007 BMW 318i-320i-320d итн, таму се продава за одприлика 9,000-10,000
Колку ке ме фати се за да го донесам до овдека со се превоз, царина, давачки до регистрација?
И дали има некој што средува ова?

Како се движат цените за царина на помоќните возила, нешто како BMW 630i 2005год. 199kW-255hp со цена по шваке 16.000 евра или 635d 2008год 213kW-286hp (ја нема на dat.de со овој мотор)?
Фантазирам едно вакво да увезам. :)

Доколку некој може да ми одговори.
Сакам од Словенија да купам (односно пријател ми ја донесе со возење ) ПЕЖО 206 или ГОЛФ 4 или ПАСАТ (1998-2000; 1.9 ТДИ; 60-90-110 кс).
Фолксвагените се 1700 ЕУР, а пежото 1200 ЕУР.
Колку ќе ме чинат сите давачки, царини, акцизи хомологации... до регистрација.
Тоа со еур 1,2 најмалку го разбирам во вкалкулирањето.
На кои сајтови можам да прегледувам коли.
Благодарам.

Слушнав нешто дека за околу година-две царината скроз ќе се укинела..Има ли уште некој друг разбрано за ова?

дали е некој информиран за законот за враќање на километражата на возилата,дали е тоа законски или не,гледам еден тип блиску до мене на сите автоплацеви им ги врќа километрите на увезените автомобили.Што е тука со заштита на купувачот,каква заштита овозможува во тој дел државата,је внесол со 500.000км ,бетево со лаптопчето за 5мин. упс на 170.000км.дали е законски тоа што го прави или не?????????иритиран сум од тоа затоа што мој брат купи автомобил со 170.000км. за кој подоцна на сервис утврдија дека има поминато 580.000км,а автомобилот навистина не изгледа како да има толку поминато многу.

дали е некој информиран за законот за враќање на километражата на возилата,дали е тоа законски или не,гледам еден тип блиску до мене на сите автоплацеви им ги врќа километрите на увезените автомобили.Што е тука со заштита на купувачот,каква заштита овозможува во тој дел државата,је внесол со 500.000км ,бетево со лаптопчето за 5мин. упс на 170.000км.дали е законски тоа што го прави или не?????????иритиран сум од тоа затоа што мој брат купи автомобил со 170.000км. за кој подоцна на сервис утврдија дека има поминато 580.000км,а автомобилот навистина не изгледа како да има толку поминато многу.

Кај нас нема таков закон сигурно..Во Германија или Италија да го направи тоа,има дебело да го окрка..Кај нас дупки еден куп..За убиство ги пуштаат на условно,не па за оваков ситно нешто..Ти во Македонија закони бараш?

Знам за Германија,си велев може и овде има донесено нешто слично :) :(:(:(

Слушнав нешто дека за околу година-две царината скроз ќе се укинела..Има ли уште некој друг разбрано за ова?
Carina i sega ne se plaka ako imas eur1 ili izjava za EU poteklo. DDVto sigurno nema da se ukine, od so ke ziveat toa lesinarite.[DOUBLEPOST=1401973831][/DOUBLEPOST]
Let me guess, nekoe dizelce bilo od 98-99g i brat ti kako malo detence poveruva deka ima 170.000km. Verovatno i eftinko bilo, so bil presuden faktor za kupuenje. Epa toa e, kolku pari tolku muzika.

Carina i sega ne se plaka ako imas eur1 ili izjava za EU poteklo. DDVto sigurno nema da se ukine, od so ke ziveat toa lesinarite.[DOUBLEPOST=1401973831][/DOUBLEPOST]
Let me guess, nekoe dizelce bilo od 98-99g i brat ti kako malo detence poveruva deka ima 170.000km. Verovatno i eftinko bilo, so bil presuden faktor za kupuenje. Epa toa e, kolku pari tolku muzika.
Aj kazi mi sto mislis realni li se 198 000km za Mercedes 2001 kupen od Germanija?

AUDI A6 SLine 2006god. :tapp: ,kolata nema mana,no iritiran sum od drzavnive sluzbi,bozem imame zakoni nekakvi si vo drzavav :гомце:

E, ako de, bila vozena na dolgi relacii i verojatno redovno održuvana. Možebi i poarno kola so 580000km vozena na dolgi relacii vo Germanija, otkolku kola so 170000km vozena trgni-zastani kaj nas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom