Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
@eMilanist на 03.03 ми е роденден, повели на торта и може за поклон еден ваков xD

Еве уште еден. 105мм долго 4мм дебело сечиво од N690 SS челик:cool:, алуминиум, црн вулканфибер, венге.
Сте запнале поголем одбојник па поголем одбојник....епа еве:

.
Му фали футрола и оди на продажба.

E ova e veke nesto :) ekstra dizajn i soliden celik se za idealen lovecki noz(spored mene). Secivoto e tvoja izrabotka ili kako takvo e nabaveno ?

Последниот е целосно моја изработка, го калеше еден познаник што работи во фирма со печка што може да го кали тој челик.

Уште неколку слични на овој планирам да направам....зависи како ќе имам време.

Ножот многу лесен и покрај масивниот одбојник благодарение на алуминиумот;). Идеален е за лов.....ако се осмели некој ловец да го купи.

хахахах, верувам овој коментар за одбојникот беше наменет за мене ;)
но како и да е, ДА, баш така ........... поголем за да не го сјебам прстот кога ќе запнам.
дури и должината од 105 е супер, ...................... хмммммм, уште еден во опција, не си арен, што ми правиш да не знам кој попрво :tapp:

Денес грабнав да го доработувам ножот, слики не ви ставам пошо уште на ништо не личи а ситните шмиргли не ми се дома да го исполирам. Уште се мислам дали да ставам одбојник ама начекав месинг... Ебате сум имал милион чешми и месинган фитинг низ дома.
Махагонот речиси готов за рачката, калењето done, острење сака уште малку, и уште една дупка да пробијам за рачката :D
note. Не го сечете со брусалица пошо после ко мене на лекар да ви вадат месинг со пинцета од очи :D

Дупка за рачката требало да пробиеш пред да го калиш, сега за џабе ќе видиш зорт.
Брусалицата е неизбежен алат, само мора да се биде екстра внимателен, да се користи браник на брусалицата, наочари (никад не ги користам) и добра маска.

Дупка за рачката требало да пробиеш пред да го калиш, сега за џабе ќе видиш зорт.
Брусалицата е неизбежен алат, само мора да се биде екстра внимателен, да се користи браник на брусалицата, наочари (никад не ги користам) и добра маска.

се разбираме, иначе ја го полирав со хард диск, брусалица од хард диск, шо на голем обртај стварно добро полира :D
знам дека требаше, уште одамна една сум пробил некако сега ќе се убивам со нитните...
п.с. ги лепиш парчињата дрво или само нитните ги држат? :)

Секој спој со материјалите е залепен, нитните се тука да биде конструкцијата појака, мада и без нив нема апсолтно никаков проблем.[DOUBLEPOST=1401726338][/DOUBLEPOST]Готова е и футролата:

.

Последно уредено:
Се наоѓа ли нешто вакво кај нас?
за домашна употреба ти е? ако ти Е, тогаш џабе фрлени пари. кујнски нож, ако не си профи како емиланист, се оштри колку да биде оштар во мооментот (ко од топ што што е тоа, го имам за по дома). а и за во природа, ако ти е од ефтините, пак џабе. а и квалитетен нож не би оштрел со тоа. побарај ги наназад линковите на емиланист и други и ќе видиш како се оштри правилно нож. е за тоа треба да се помачиш. уште не сум решил да земам некој нож за да го сјебам, и да се вежбам на него, али тоа е единствениот начин како треба. се друго е заебанција.

Не ти треба ова, освен ако сакаш да го имаш колку да го имаш.
Мислам дека кај нас ги нема.....и поарно што ги нема барем не се фрлаат пари за џабе.

баш ме интересира оштрината на карамбитот како си задоволен, мислам ако си работел со друг карамбит пример тарани за да направиш споредба

поздрав
Пластика како пластика колку меже да е остарГо пробав на тетратки по писмена оние што се со малку страници и добро се покажа ама џабе е кога е пластика...Скоро се напалив на CRKT Keramin,ама не можам да најдам со поефтин шипинг.Инаку има тестови по тоа you tube-то на истите карамбити и на другите ножеви и бодежи од Night Shade Серијата на Cold Steel и тие добро се покажуваат со бодење во газарите на алуминиумските лименки и железни конзерви.Само овој го најдов со помалку од 2$ шипинг,другите сите беа поефтини од самиот шипинг...Ако случајно најдам од истиот селер бодеж со 2$ шипинг,би земал.

4NHKO IS BACK! :D

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom