Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Wolver1nE

Ај лав пуси
Член од
31 јануари 2008
Мислења
528
Поени од реакции
46
Smexy Bit, Бог е Несоздаден, кој од секогаш постоел и треба да си ептен ретардиран да прашаш дали е полово определен, телото во кое што бил Исус е не е вистинскиот лик на Бог, него го видел Мојсеј и 2 Апостоли не ми текнува кој беа, според библијата. И не е органско суштество па да се определи пол. И не прашувајме што е ако не е органско.

Г

Господ

Гостин
Како бе Несоздаден??
Од каде дошол Бог?
Или Бог може да се создаде од ништо ама вселената не може?
Какво е тоа неорганско суштество што е он програма?

Wolver1nE

Ај лав пуси
Член од
31 јануари 2008
Мислења
528
Поени од реакции
46
Бог е несоздаден единосуштен преку кого се станало.
Од каде дошол него прашајго... Ваквите прашања најголемите умови на светов незнаат да ги одговорат ти сељак ќе ги поставуваш со очекување на одговор дека некој ќе ти ги каже на кајгана.
Што е вселената ? Па за да може да создава од ништо нешто. Во првиот пост имам напишано дека неможе да се создаде од ништо нешто со научен доказ прво прочитај па после кажувај овде приказни.

Христијанството учи дека Бог е просто Битие, најпросто од сè што постои. Тој не е реалност за која можеме да расудуваме и преку расудување да Го разбереме и да Го спознаеме. Него единствено можеме да Го „видиме“. Само ако „погледнеме“ на Него, ќе спознаеме Кој е Тој. Ако не знаете што е Сонце – погледнете на него. Ако не знаете Кој е Бог – погледнете на него. Како? – „Блажени се чистите по срце, зашто ќе Го видат Бога“ (Матеј 5:8).
Веруваш дека струјата постои? Дали си ја видел во нејзината вистинска форма? Не верувам... Се што си видел произникнува од нејзе. Епа исто и добрините произлегуваат од Бог.

tienly

Robbie, one and only!
Член од
6 октомври 2007
Мислења
60
Поени од реакции
5
Abe vidite vaka ke se obidam da postavam dve prasanja?
1. Spored Bog i Bozjite pravila najgolem grev na denesnicata e incest. Potocno incestot ne e grev tuku se ispostavilo deka decata rodeni od vrska so krvno srodstvo se ragjaat so mentalni poprecuvanja. Pa kako decata na Adam i Eva, Kain i Avel ne se rodile takvi?!?
2. Kako da do denes 6.5 milijardi ziteli stigneme ako znaeme deka Bog gi sozdal Adam i Eva koi normalno si opshtele pa se rodile Kain i Avel od koi edniot umrel?!?:toe:

Г

Господ

Гостин
Од каде дошол него прашајго... Ваквите прашања најголемите умови на светов незнаат да ги одговорат ти сељак ќе ги поставуваш со очекување на одговор дека некој ќе ти ги каже на кајгана.
Што е вселената ? Па за да може да создава од ништо нешто. Во првиот пост имам напишано дека неможе да се создаде од ништо нешто со научен доказ прво прочитај па после кажувај овде приказни.

Христијанството учи дека Бог е просто Битие, најпросто од сè што постои. Тој не е реалност за која можеме да расудуваме и преку расудување да Го разбереме и да Го спознаеме. Него единствено можеме да Го „видиме“. Само ако „погледнеме“ на Него, ќе спознаеме Кој е Тој. Ако не знаете што е Сонце – погледнете на него. Ако не знаете Кој е Бог – погледнете на него. Како? – „Блажени се чистите по срце, зашто ќе Го видат Бога“ (Матеј 5:8).
Веруваш дека струјата постои? Дали си ја видел во нејзината вистинска форма? Не верувам... Се што си видел произникнува од нејзе. Епа исто и добрините произлегуваат од Бог.
1.Ease off со навредиве не ти доликува на рисјан или што и да си.
2.Те прашав ако може зошто вселената да би ја создал Бог?
3.А каква реалност е тој?
4.Гледам во наводници си ставил така да објасни како да го "видиме" Бог.(иако ова го сметам за spooky language и бабини деветини ама ај)
5.Глад,немаштија,природни катастрофи,војни,насилства оф убавини ама добрини ни дал:toe:

Wolver1nE

Ај лав пуси
Член од
31 јануари 2008
Мислења
528
Поени од реакции
46
Си размислувал од каде доаѓа немаштијата? Ти реков првиот пост прочитајго ќе ти стане се јасно. И ако си атеист не поставувај прашања, атеист додека не го види нештото не верува на фактите и доказите затоа поздрав. А Ако не си атеист барај си ги сам одговорите.

Abe vidite vaka ke se obidam da postavam dve prasanja?
1. Spored Bog i Bozjite pravila najgolem grev na denesnicata e incest. Potocno incestot ne e grev tuku se ispostavilo deka decata rodeni od vrska so krvno srodstvo se ragjaat so mentalni poprecuvanja. Pa kako decata na Adam i Eva, Kain i Avel ne se rodile takvi?!?
2. Kako da do denes 6.5 milijardi ziteli stigneme ako znaeme deka Bog gi sozdal Adam i Eva koi normalno si opshtele pa se rodile Kain i Avel od koi edniot umrel?!?:toe:
Колку години имаш? 10? 12?(пошто размислувањето ти е за толку)
Првите луѓе што ги создал се адам и ева имале два сина кои се убиле меѓу нив. Што значи морало да создал и други. Како ги создал Него прашајго.

Г

Господ

Гостин
Атеист=човек кој не верува во виша сила.
Атеизам не значи да си скептик за се и сешто.
И добро ете поставувам прашања ете не сум атеист имам одамна кажано атеистите не ме прифаќаат а теистите ме сакаат ама јас нив ги нејќам.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Ваквото прашање е лесно да се одговори... ако си атеист нема господ ако си религиозен ќе веруваш во секакви приказни (за жал)...

Можеш да ми објасниш што е "ништо"?
Бидејќи ако ми објасниш што е "ништо" јас ќе ти објаснам како од "ништо" се создава "нешто"

Види види... философ кој некого нарекува "сељак", баш си паметен... Христијанството ако знаеш ти на што не учи би паднал на задник и не би знаел каде да се свртиш... Или можда ти самиот веруваш дека си потомок на адам и ева? или дека ное ги спасил врстите на планетата? или дека господ го создал светот за седум дена?... ех на све што не учи христијанството... али јбг ти најде некого да нарекуеш сељак...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.095
Поени од реакции
30.154
ја предлагам вишите сили на форумов да ја затворат темава оти е бесцелно вртење у круг.

Wolver1nE

Ај лав пуси
Член од
31 јануари 2008
Мислења
528
Поени од реакции
46
Ваквото прашање е лесно да се одговори... ако си атеист нема господ ако си религиозен ќе веруваш во секакви приказни (за жал)...

Можеш да ми објасниш што е "ништо"?
Бидејќи ако ми објасниш што е "ништо" јас ќе ти објаснам како од "ништо" се создава "нешто"

Види види... философ кој некого нарекува "сељак", баш си паметен... Христијанството ако знаеш ти на што не учи би паднал на задник и не би знаел каде да се свртиш... Или можда ти самиот веруваш дека си потомок на адам и ева? или дека ное ги спасил врстите на планетата? или дека господ го создал светот за седум дена?... ех на све што не учи христијанството... али јбг ти најде некого да нарекуеш сељак...
Тие што пробуваат да создадат сега честичка во Швајцарија или кај бесе прашајги што е „ништо“, а за другово немам што да ти кажам на тие години вакви глупости... Со основно си останал изглеа...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Coveckoto znaenje bez razlika dali e naucno ili ne znam kakvo mora da poaga od aksiomi, stavovi od koi bez dokazuvanje se poaga. Bog ili energijata postoi e takov stav.

H

^HITMAN^

Гостин
Првична материја, основна енергија = Господ Бог. Нарекувајте го како сакате, но некој го создал универзумот, планетите сонцето,воздухот... Некој ај создал онаа основна материја од што настанало се.

Г

Господ

Гостин
Првична материја, основна енергија = Господ Бог. Нарекувајте го како сакате, но некој го создал универзумот, планетите сонцето,воздухот... Некој ај создал онаа основна материја од што настанало се.
Дали таа основна енергија е некое разумно битие или куп џули ослободени од некој апла сложен хемиски процес.
Нешто не Некој.
Да вселената мора некако да настанала ама да ја создал некој дедо само од тоа што почнал да си зборува сам со себе...тешко,уствари не тешко туку нема шанси.

H

^HITMAN^

Гостин
Дали таа основна енергија е некое разумно битие или куп џули ослободени од некој апла сложен хемиски процес.
Нешто не Некој.
Да вселената мора некако да настанала ама да ја создал некој дедо само од тоа што почнал да си зборува сам со себе...тешко,уствари не тешко туку нема шанси.
Од каде тие џули? Кој ги создал тие џули? И на се што ќе ми кажеш ќе следи кој го создал тоа? Не кажав дека е некој сенилен дедо, но тоа е стварателот на светот и твоите џули или што и да е она првото.Неможе од ништо да настане нешто само по себе НИКОГАШ !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom