Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ај нека пушти некој асална слика/мапа од светов у серијава. Никако не можам да најдам едно ко што треба. Морам да си визуелизирам поише што-како, вака ептен на слепо ми е коа глеам.
game-of-thrones-westeros-map-17x11-poster1.jpg

"You raped her, you murdered her, you killed her children"

Уште сум под огромни импресии од епизодата, каква добра епизода беше.

Не можам ни да претпоставам во каква еуфорија ќе бидеме сите за последните две, осеќам нешто ненадминливо досега ќе гледаме.

Кој е тој континетот најдолу, целиот со шума?

Сеуште е барана за убиство на Џофри низ цело кралство, мало предавство и готова е. Дури и на Ејри или Ајри како и да се вика има Ланистерови шпиони. Една лага не ја прави голем играч. Колку што Педофингер зависи од неа, толку она зависи од него. Педофингер пред се си гледа само за себе, Санса ја чува од атер за Кејтлин.

Зависат еден од друг, не е паметно да заебе со неа (на било кој начин). Остај што има здрава индикација дека се заљубува во неа (дека нели мајка и не може да ја има, и е мртва, тогаш со нејзината ќерка, зш да не?). Една лага? Да беше само една. Со оглед на тоа што тек сега скоро почна да го става сето тоа во пракса, мислам дека и оди одлично. За играч ќе збориме понатаму, уште е рано.

Не примети дека освен 2-3 лика сите се како што викаш ти fan favorite? Пошто толку е добро осмислено, напишано и одглумено од одлични актери публиката се поврзува со голем број од ликовите. :)

Не, затоа што серијава има 1002 главни лика, и 143.276 подржни ликови за главните, и 123.635.262 споредни ликови.

Во прва сезона беше Нед Старк fan favorite, го кокнаа. Во втора беше Кал Дрого, го кокнаа. Во трета беа Роб Старк и Талиса, ги кокнаа. Четврта, Тирион и Оберин, на Оберин му летна главата, а на Тирион, само што му пресудија смртна казна. Останува уште ваљда Брон, кој нема не знам колкава фан база, ама ја има, а и неговото тло не е сигурно.

И Рос беше фен фејворит 3та сезона со значителна фан база, и нејзе ја кокнаа. И Џофри имаше фан база, колку и да звули чудно, само глеј на youtube колку видеа има од луѓе како се нервираат и се разочарани како реакција на Purple Wedding. Имаш еден куп други главни и споредни ликови, сите нечепнати. Гледаш патерна? Јас да. Затоа и мрчам.

Абе ај нека пушти некој асална слика/мапа од светов у серијава. Никако не можам да најдам едно ко што треба. Морам да си визуелизирам поише што-како, вака ептен на слепо ми е коа глеам.

Кликни овде.[DOUBLEPOST=1401796225][/DOUBLEPOST]Упс, веќе ти го дале линкот. Oh well :) ...

Последно уредено:
Ептен се разочарав а Принцот не ми се допаѓаше толку како лик во првите епизоди. Дали толку Мартин ме исфрустрира што постојано победуваат Ланистер па ептен навивав во битката и на крајот останам со отворена уста и си легнав.

Денес ќе ја гледам пак кога ќе се ослободам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom