Фан клуб - РК Вардар

Па мене уште не ми се верува дека во тимов ќе имаме ѕвезди играчишта, Штербик, Дибиров, Лацковиќ, Горбок, Карачиќ, Алекс, Бутино...па-па-па :eek: :D абе Марковиќ ни беше ѕвезда бе...Се ми е како сон...Ајде бе уште еден десен бек ако е бал нека е на вода :icon_mrgr:

Лико рече дека се преговарало со Кил па ајде да типувам на Палмарсон и уште тоа ако се исполни да идам да се начукам некаде една недела да не можам да се свестам!!

http://rkvardar.com/mk/news/vardar/1349-2014-06-02-21-20-42
Осумкратниот македонски ракометен првак Вардар со задоволство може да го потврди трансферот наголманот АрпадШтербик (34) кој потпиша четиригодишен договор со важност од сезоната 2014/2015. Најдобриот светски играч од 2005 година во изборот на ИХФ, доаѓа во Македонија по десет сезони минати во шпанската АСОБАЛ лига каде настапуваше за тимовите на Сиудад Реал, Атлетико Мадрид и Барселона.

ЕТЕ И ОФИЦЈАЛНОО
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:[DOUBLEPOST=1401744653][/DOUBLEPOST]Дечкото што секогаш чека за дресови позади клупа имам чувство ќе биде првиот што ќе добие дрес од Штербик :D педер еден

Со неговиот ангажман клубот добива искусен играч, вистински лидер, горостасенбедем во одбраната :pos:[DOUBLEPOST=1401744826][/DOUBLEPOST]Податоци за Арпад Штербик

Роден: 20 ноември 1979 во Сента

Висина: 200 см.

Тежина: 119 кг.

Позиција: голем :ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1401744939][/DOUBLEPOST]novata-slika (1).jpg

Утре очекувјате изјава на Лино: И ние го баравме Штербик ама не сака за кикирики да игра кај нас, ние сме сиромашни.
Туку на Перо и Зоки сакам да им ги видам фаците откако ја прочитале веста:D

Очекувајте доста шутеви ниско доле покрај нозе :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom