Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Мене Нињо ми е многу мил лик од форумов кој констатно има конструктивни и квалитетни постови на темава, за разлика од некои што го цитираа и го ставија на линч. Така да не, не го дудлајте многу и олабавете го човекот, затоа што несвесно вие спојлервуате.

EquatorialCoolAruanas.gif

^ ^ ^ ^ Колку е само посекси во вaкво издание, нели? :D

Тие што ме знаат лично знаат дека имам thing за црвенокоси и џинџери, ама и со темна коса колку добро изгледа човече ....

Последно уредено:
^ ^ ^ ^ Колку е само посекси во вкаво издание, нели? :D

Тие што ме знаат лично знаат дека имам thing за црвенокоси и џинџери, ама и со темна коса колку добро изгледа човече ....
Многу е појака вака. Трансформацијава ја направи од девојче жена. (И ја иам thing за црвенокоси и џинџери ама што е право, право е :D )
Сцената кај што го спасува Литлфингер ми беше една од најјаките во епизодава и дефинитивно најјака сцена на Санса во целата серија.

Според мене, премногу време во епизодава се изгуби на Мисандеи и црвот. Убаво е што покажуваат дека се развива нешто меѓу нив, ама можеа помалку време да им дадат и пак да го доловат моментот (цицките :P ).
Исто и Тирион со бубачките. Океј беше целата сцена со Џејми, ама можеше да се преполови временски.

9тата епизода ќе биде врвот, осеќам. Веројатно повеќе време ќе посветат на Станис и компанија. Се додека ја има Мел, не се жалам :D

П.С: Џора. :place: Ја мразам кучката.
П.П.С: Арја :ROFLMAO:

Што убаво си беше кога не ја гледав серијата. Стануваш понеделнички, одиш на работа и стрес те мава само од работата. Си доаѓаш дома, ај малку со синот, ај малку со мачорот да си се поиграм. Па нешто ручек ово оно, па ај нешто пак со синот да се бркаме по дома.
А сега? Пред 3 недели почнав да гледам и едвај чекам да ги набркам сите на спиење за да гледам на раат! Денес посебно цел ден избегнувам Фејсбук, Твитер и форумов за да не ме спојлне некој! И зошто? Само за да пак ми се врати она чувството од Red Wedding!
Мартин, мајката фпичка да ти ја ебам, колку само си ЦАР!

БЕСТ ШОУ ЕВЕР!

Плус тоа, Оберин умре затоа што беше пресамоуверен и доброволно. Нема причина за одмаздување.

Ја прегледав сега сцената пак. Адет ми станува тоа со серијава :) Грешката на Оберин беше што кога речиси го победи Планината, се сврте накај женска му и и се насмевна. Тука изгуби внимание, го тргна погледот и се деконцентрира. Ми падна многу жал за неа у пм, симпатична глумица.

мислењата се избришани, жалам што касно видов, кој прочита, прочита.
Администраторски живот, ги прочита сите спојлери за да знаеш шо да избришеш :)

on topic.
од серијава почна да ме „нервира“ тоа што не се оди со сите ликови до крај со инфо што се случува. Имаше за Гендри дестина страни наназад, го пуштија во водата и остана таму, не се знае дали се удави. Едмјур Тули, што го оженија со Рослин Фреј исто, го однесоа на раце надвор за bedding забавата, и не кажаа дали го скинаа(може и рече Болтон дека е во затвор не се сеќавам), исто и со Рикон Старк и Оша, исто и со Манс Рајдер, незнаеме дали дрва цепи за најголемиот оган. Од друга страна за Гили мора да знаеме дека пере гаќи во mole's town или дека Роднина Орсон тепал бубачки К К К...
Сега можно е и Џора да не го следиме веќе кај ќе оди, или ќе си го ргне ножот во следната епизода од мака.

Промото за деветтата епизода целото е за Ѕидот, за мене лично најдосадното место од целата серија, барем во моментов.
Ако успеат да одолжат со приказот на судбината на Тирион и го остават тоа за крај (или не дај Боже за следна сезона) ќе се нанервирам.

У црно беа двајцата на крај од епизодава со Литлфингер, чудно ми е што ЕлНињо не примети. :icon_lol:

Инаку Руз Болтон стана чувар на северот у најлошо време, прв ќе му запрже газот од армијата на Манс.:icon_lol: Ќе го видам Ремзи шо се прај фраер врз Теон и врз жени како ќе се снајде против џиновите.:vozbud:

Инаку Рикон нема што да го даваат, он е кај Кастаркови, него ме интересира дали они се потчинија под Болтон или уште не? Сигурно ќе се расчуе дека Рикон е кај нив.

Гендри уште плови, ако некој сака такви сцени нека го гледа The life of Pi.:icon_lol:

Помина едно 1 час одкако ја изгледав епизодата. 3 пати го изгледав клипчето на Кајгана со машината за садови што и ставиле камера внатре, и еве пред некое време пуштив да гледам Рамбо 3.

Душава полека ми се смирува.

ви текнува на крај од првата сезона, некој постави слика од Санса на тронот и викавте, леле ако е ова вака ќе идам пешки до Флорида са го обесам Мартин и такви ми ти работи :icon_lol: Мој тип е дека таа ќе биде на тронот на крај.

Нема веќе 13 години, Серсеи уз пијаното и даде страшна лекција.

Нема алат,затоа и досадни се нивните сцени,се знае нема ништо да бидне меѓу нив :),једини ќар ни е што ја видовме Мисандеи како од мајка родена.

„Док је на руци прст, не мора да буде чврст“ автор Бора Чорба.
Лично мислам дека целава „романса“ мешу овие двајца е чисто губење време. :tapp:

Исто било значи.
Првпат експилицитно го видовме методот на Болтонови на екранот денеска.
Колку од вас беа 99% сигурни дека ниеден Ironborn нема жив да излезе од тврдината што ја држеа.

Нивниот метод го имаш на нивното знаме, а ова што го видовме денес (ноќеска, како кој) е нешто плус од тоа.

Јас дефинитивно се предавам, не можам да ја следам серијава повеќе, ќе добиев срцев удар, само како лупаше, УПМ, не вреди толку.
Сум гледал хорори, ама ова е премногу.

Вреди, верувај ми. ;):P

Кучка глупа, заслепена од некоја несфатлива омраза кон Тирион, само штета прави и на себе и на фамилијата. Зарем во таа цинична насмевка забоарви каде се наоѓа нејзината ќерка?

Кучката мисли дека Тирион и ја убил мајка и со своето раѓање, а има и уште некои причини.

Каков пакт, не ми текнува на такво нешто.

Имаат брачен пакт, Мирсела е верена за синот на Тристан Мартел, син на Доран Мартел принц на Дорна.

А сега за епизодата, и јас како и Берик мислам дека епизодата е поприлично слабо снимена. Уфрлени се работи кои немаат блага врска со дејствието на серијата (Мисанре и Сивиот Црв, муабетот помеѓу Џејми и Тирион, целата ситуација во Кртоград и уште некои „ситници“).
Всушнпст, освен ситуацијата во Ири и самата борба, се друго е надополнување на времето, иако имаат одличен материјал кој е исфрлен од серијата.

Што се однесува до самата борба.
Еден ос основните причини зожто Брон не сакаше да се бори, и зошто Оберон избра копје и лесен оклоп е затоа што Планината е огромен и страшно силен противник. Единсвениот начин да се победи е да се умори, бидејќи носи тежок оклоп и дворак меч со кој ракува со една рака (во книгите двајцата имаат и штитови и нив ги користат).
Со употребата на копјето, Оберон го држи Планината на дистанца и бидејќи не може да го пробие оклопот што Планината го носи, цели на деловите каде што телото не е заштитено, или е помалку заштитено со оклоп, а со тоа што носи лесен оклоп, самиот си обезбедува поголема брзина и поголема издржливост (поспоро се заморува) од Планината.

За жал, сето ова е многу малку и лошо прикажано во серијата, така да лично сметам дека борбата е поприлично слабо снимена.

Ах да, да не заборавам уште една лошо изведена приказна.
Малопрсте е еден од најголемите сплеткари во Вестерос, прочитајте ги само вашите мислења од пред една-две епозоди, а сега сиротиот изгледа дека си ја изгубил комплетно својата сплеткарска способност, и е на милост и немилост на едно смотано девојче, за кое сите до сега тврдевте дека е најглупав лик во серијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom