Bog
Само Бог може да ме суди
- Член од
- 3 мај 2014
- Мислења
- 736
- Поени од реакции
- 306
Ako nejkam da ve castam?Арно, нека.
Сеа почести нѐ со Do Re Mi fa Sol La Si Do теоријата задржувајќи се на погоре назначениот аспект.
Tokmu tamo se krie Vistinata
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ako nejkam da ve castam?Арно, нека.
Сеа почести нѐ со Do Re Mi fa Sol La Si Do теоријата задржувајќи се на погоре назначениот аспект.
Значи и ти се сведуваш на верување. Ти веруваш дека свеста не постои како ентитет и како нешто одделно, ама неможеш да одговориш од што зависи таа. Ако не е одделен феномен, тогаш од што не е одделена?Јас не сум ентитет. Ја сум збир од многубројни активности во мозокот.
Тоа го приметив и кај тебе и кај Ипси. На некои зборови им давате апсолутно постоење.
Јас, ти, свест, интелигенција, ги унифицирате како некој феномен.
Само затоа што разговорно ги употребувам за вербално да се разбереме, не значи дека како Ти и Ипси верувам дека постои нешто како „его“, „свест“, јас и ти.
Верувам дека тоа се прости зборови, кои опишуваат комплексни функции кои се меѓузависни. И да не се повторувам, а и вие, мојата поента е таа дека „свест“ НЕ ПОСТОИ. Не можеш да прашаш дали е медузата свесна, пошто не постои свест.
И за да ни е полесно, различни комплексни функции ги нарекуваме свест и создаваме некој континуум кадешто „свеста“ ја дефинираме зависно од комплексноста на мозокот, а не како ентитет. Тапкате околу тоа прашање, кое веќе е одговорено и објаснато од моја страна 1000 пати уназат.
Во тој случај твојата "вистина" ќе си остане само твоја и ќе продолжи да е беззначајна како и досега.Ako nejkam da ve castam?
Tokmu tamo se krie Vistinata
Vie trebe da barate, i da ne molite da vi objasnime.Во тој случај твојата "вистина" ќе си остане само твоја и ќе продолжи да е беззначајна како и досега.
Затоа ти викам, сподели со светот, ако е таман работата ќе ја прифатиме, ако не е бар ќе можеш да продолжиш да бараш.
Реков нешто поинаку? Ете, за вас и образот ќе го свртам... само кажете кој ви е по вољаЈас не се повикувам на евангелијата, ти се повикуваш.
Leviot..Реков нешто поинаку? Ете, за вас и образот ќе го свртам... само кажете кој ви е по воља
Еве, најкултурно ,повторно, те замолувам да си ја објасниш теоријата.Vie trebe da barate, i da ne molite da vi objasnime.
A ne da se pravite "mudri"
Точно е! Исус го рекол и јас им го праам, не е тоа очигледно? Исус рекол и не тужакајте, а они први тужибаби да ти биле на форумов, едно две одма на Ацид, ако не им е нешто по ќеф. Епа мора така да се игра. Ќе ви праам тоа пто сакате да ви праам.. и, нормално, че прашате дали има уште за праење...Не ги лажи за златното правило ќе помислат Исус го рекол.![]()
Добро, сеа треба да се фаќаме на семантички фори за да глумиме софизам?Значи и ти се сведуваш на верување. Ти веруваш дека свеста не постои како ентитет и како нешто одделно, ама неможеш да одговориш од што зависи таа. Ако не е одделен феномен, тогаш од што не е одделена?
За последната твоја реченица.....можам само да кажам дека слободно може да се земе како совршен пример за оксиморон. Бидејќи во суштина ти го изјавуваш следново: "Јас сум свесен дека непостои свест", тоа е исто како да кажеш, јас сум пресреќен од тага, премрзнат од жештина.....итн, итн.
За жал ќе те разочарам. Не го рекол тоа Исус. А што па рекол ич не ме засега.Точно е! Исус го рекол и јас им го праам, не е тоа очигледно? Исус рекол и не тужакајте, а они први тужибаби да ти биле на форумов, едно две одма на Ацид, ако не им е нешто по ќеф. Епа мора така да се игра. Ќе ви праам тоа пто сакате да ви праам.. и, нормално, че прашате дали има уште за праење...
najkulturno....ne osekam potreba da ti ja objasnamЕве, најкултурно ,повторно, те замолувам да си ја објасниш теоријата.
Уште мислам дека си. Немаш се покажано како нешто друго досега. Шо да правам, заклучок за тебе можам да донесам само од она што го имаш напишано.najkulturno....ne osekam potreba da ti ja objasnam
Do fcera mislese deka sum klovn, a sega baras da ti ja objasnam Vistinata.
Pa zarem mislis deka tolku sum debil?
Brat, jebiga, demokratija...Уште мислам дека си. Немаш се покажано како нешто друго досега. Шо да правам, заклучок за тебе можам да донесам само од она што го имаш напишано.
Ако не можеш или не сакаш да ја споделиш теоријата не мораш. Твоја работа.
Да не ја цепидлачиме, конкретен одговор на ова имаш?....
Ако не е одделен феномен, тогаш од што не е одделена?