Парфеми

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Мојот избор :) Чикот е врв,а Bois-ot е нешто што нема да го имам пак во животов,па си се прскам од месец на месец со него :cool:

Attachments

• 20140119_113413.jpg
    20140119_113413.jpg
    1,2 MB · Прегледи: 95
Викеднов се обезбедив за летово.

Versace Man Eau Fraiche.
Цитрусен дрвкаст мирис,свеж машки,топп. Ко за летен парфем солидно трае, околу 7-8 саати.Првите 2-3 саати остава трага наоколу после иде малце поблиску до кожа аи тука си е уште.

BB1312.jpg

DavidoFF Cool Water
Класика,стар познат парфем али го немав на полица. Баш акватик,ненападен,свеж.Нема потреба да се објаснува овој.
item_L_4746874_1398257.jpg

DavidoFF Cool Water Sumer Fizz
Лимони. Од почеток до крај лимони и такви лимонкасти ствари. Слабо стои и со проектирање и со траење али земен ми е од Јуник пред да го затворат така да,тоест не така да туку стар им е и не е добро чуван,2006 е произведен а немаше заштитна фолија. Али ок си е мирисот за онака,до продавница и такви ствари.Прскалката шприца ко луда бтв.

davidoff-cool-water-summer-fizz-125ml-edt.jpg

Joop! NightFlight
Е овој е нешто друго. Ова го нема по продавнициве,Малце постар,од 92 мислам. Ароматичен парфем,неможе да се осети некоја специфична нота. Први 10-15 минути е ултра јак али ненападен. После тоа се смирува малце и иде она главното. Трае преку 8 саати сигурно на облека и повеќе од ден. Предобар парфем,може да се носи на сонце на 40 степени може и на дождлив ден на 20.
joop-night-flight-men-edt-75ml-600x600.jpg

Де кажете некој машки парфем што се сеќава од подалеку?

Го користам од скоро 4 години, првиот татко ми ми го купи од Франција, потоа јас продолжив да му го нарачувам. ПРЕКРАСЕН Е! Многу фин и лек аромат, трае од утро до вечер... Се случува често пати додека се туширам мирисот да е уште посилен и да продолжува да трае.
evidence-parf-1-50.jpg

Givenchy - подолго време го користам, долготраен е, башка и прија на мојата кожа. Малце потежок парфем е и затоа генерално го користам преку есен/зима.
2020.jpg

Acqua di Gioia - Летниот омилен парфем. Емоционално сум врзана со парфемов ( до душа, скоро сите парфеми ги користам со години и ретко ги менувам) свеж, аква и страшно романтичен мирис, кој буквално ти ги активира сите сетила. При крај ми е, кај и да е ќе се подновам повторно.
Acqua+di+Goa.jpg

И најновиот Versace - Christal Noir. Позитивно ме изненади иако на почетокот воопшто не ми се допаѓаше. Финтата е што, почнуваш да го осеќаш правиот мирис после 4-5 минути од шприцањето. Така да, добар избор е, доколку некој се двоуми, go for it! :)
nd.631.jpg

Momentalno gi koristam Euphoria na Calvin Klein y Lady Million na Paco Rabanne. Losho kaj mene e sto mirisot na parfemot ne mi trae mnogu dolgo, epten brzo isparuva. Imam chitano deka ova ima vrska so PH na kozhata i epten mi e krivo:(

денес ми стигна парфемот и не очекував дека ќе мириса толку убаво ,а најубав ми е од сите досега користени парфеми :X3:

Attachments

• chic.JPG
    chic.JPG
    453,8 KB · Прегледи: 39
Фати рано да заладува така да нешо есенско. Мирисот ме потсеќа на моментот кога ќе поминеш поред бор едно пола саат после дожд. Али нешто посвежо и + некој зачин малце.
10634216_10152433688079370_966156939_n.jpg

Почнав прв пат да го користам од пред некој ден. Парфемов е перверзија!
c700x420.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom