Немој да ми кажеш дека ако добиеш Green Card и по 5 год живот во УСА ќе одбиеш Американско државјанство ако политиката на Македонија е нејзините граѓани да не смеат да имаат две државјанства како што е со многу држави. Ти или сам се правиш неарен или сакаш со сила мене да ме направиш
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
:.. Човече, имам 36год, две мали деца и жена. Цел живот творам во државава, се борам, приватно работам а татко ми не е директор ни па можел да ми помогне. И после 19години работа имам НИШТО !!! ....УМРЕ ДРУЖЕ ПАТРИОТИЗМОТ ВО ЦЕЛ СВЕТ НЕ САМО ВО МК (освен од владеачкава партија-се преправаат дека се патриоти) ....сега одиме на ГЛОБАЛИЗАЦИЈА....човече....господ ни дал 60-70-80 год живот... ОГРАНИЧЕНИ СЕ !!!! ...и борбата е да си ги иживееме добро и квалитетно, а за тоа се прави се. Ако не си сватил зошто воопшто се границите низ светот, зошто постојат банките, зошто е ММФ , зошто е светска банка, зошто се владите и сите политички срања....ќе си останеш патриот, ако сватиш зошто тие постојат...е тогаш нема да си патриот туку ќе се трудиш со сите можни легални инструменти да дојдеш до подобар живот за тебе и својата фамилија. А тие што се патриоти, ќе си страдаат. Друже, едно да те прашам.....КАКО ЌЕ СЕ ПОНАШАШ ....ако пример влеземе во ЕУ, и Србија влезе и Косово....и пошто идејата на ЕУ е Европа без граници, ни ги тргаат границите со комшииве сите ....ЧОВЕЧЕ ...УШТЕ ЌЕ БИДЕШ ПАТРИОТ и нема да одиш во Грција на одмор ?? хахахах уште ќе водиш инает дека си Македонец а не ЕВРОПЈАНИН ??? хахаха патетична ти е изјавата дека ќе се декларираме бугари и ќе останеме бугари ако извадиме бг пасош. Изјавата дека си бугарин е алатка на 1 лист хартија за да можеш формално и легално да ја поминеш процедурата за да добиеш бг. т.е. ЕУ пасош (и на пасошот пишува ЕУ пасош + бг ) ....Ти друже секој ден минеш низ формални процедури во Македонија КОЈ НЕ СЕ ЛЕГАЛНИ. ... ама ги минеш, ги правиш, ги живееш... И НИШТО НЕ БАРАШ ЗА ВОЗВРАТ, НИКАДЕ НЕ СИ СЕ ПОБУНИЛ НИ ПА СИ БАРАЛ ПРАВА тоа да не биде така ....ЗОШТО ДРУЖЕ ???? Зошто кога ти каснат плата не тужиш ? зошто кога гледаш непотизам не тужиш ? зошто кога ти треба да се вработиш оти си школувам а на конкурс победува некој без школо не тужиш ?, зошто плаќаш на ЕВН моќност на ел.енергија ЦЕЛ ЖИВОТ а не знаеш што е тоа ??? , зошто те краде моб. оператор а ти не тужиш туку одиш се караш и на крај губиш ??? зошто ако те тужи комшијата кој е помоќен од тебе и не е во право победува на суд против тебе ?, зошто уште даваш копија од лична карта кога СО ЗАКОН Е ЗАБРАНЕТО ДА ТИ БАРААТ ?? ама ти даваш за да завршиш работа, зошто ??? .....зошто бе друже сево ова го правиш КОГА Е НЕЛЕГАЛНО ????? .... И ТИ ЌЕ СЕ КАЖЕШ ПАТРИОТ А ПРАВИШ ЕДЕН КУП КРИМИНАЛ СЕКОЈ ДЕН ВО СОПСТВЕНАТА ДРЖАВА КОЈА НАВОДНО ЈА САКАШ И ЈА БРАНИШ ???? ма немој, кого лажеш ти друже ?, себе си, мене или цел свет ???.....гледај го документарецот The Fall of The Republic - Obama ... многу работи ќе ти станат јасни