Како изгледа Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата Triglav
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Прати го типот бе, вика јас сум господ, а види под аватар што му пишува Само бог може да ми суди :pos:
Е тоа ти нема да можеш да го разбереш.
Он вика дека Јехова ќе го суди, тој е апла муслиман, се претсавува како будист, а го брани христијанството! (незнам кај да го сместам паганството, инаку и паганин е):D Најди ја сеа средината или голиката.[DOUBLEPOST=1401383852][/DOUBLEPOST]
Зошто Буда го ставаш со овие другиве? Што врска има тој со боговите?

П.С. и Шинто не припаѓа тука ;)
Сеа прочитав и за Шинто. Да, тоа не е паганска религија, но незз колку е распространета денес во Јапонија. И затоа ја сместив во тоа множество.:)

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Јас го видов пред малку, топло и срдечно се поздравивме. ;)
Светлината на светот и дарител на животот. Секој 25 декември "умира" и после три дена се воздига, за на пролет да ја победи ноќта и да го направи денот поголем. :)
И јас го познавам и поздравувам секое утро, секое пладне и секоја вечер. ;) Во негова чест е ритуалот Liber Resh

Од дете ме имат научено дека бог изгледа вака

6fzg90.jpg

Светлината на светот и дарител на животот. Секој 25 декември "умира" и после три дена се воздига, за на пролет да ја победи ноќта и да го направи денот поголем. :)
И јас го познавам и поздравувам секое утро, секое пладне и секоја вечер. ;) Во негова чест е ритуалот Liber Resh
Дали си сериозен,зар би му се поклонувал на небесен објект,звезда,термонуклеарна фабрика која со фузија на водород,создава хелиум и светлина и топлина?Тоа не те прави поразличен од останатите верници,истото с*ање само во друго паковање.

Дали си сериозен,зар би му се поклонувал на небесен објект,звезда,термонуклеарна фабрика која со фузија на водород,создава хелиум и светлина и топлина?Тоа не те прави поразличен од останатите верници,истото с*ање само во друго паковање.
Ништо ти не си ме разбрал момче......ништо!

10348618_302589076570422_285037316016095641_n.jpg

ΚΕΦΑΛΗ Η ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΚΕΦΑΛΗ
O!1

The Ante Primal Triad which is

NOT-GOD

Nothing is.

Nothing Becomes.

Nothing is not.

The First Triad which is GOD

I AM.

I utter The Word.

I hear The Word.

The Abyss

The Word is broken up.

There is Knowledge.

Knowledge is Relation.

These fragments are Creation.

The broken manifests Light.2

The Second Triad which is GOD

GOD the Father and Mother is concealed in Generation.

GOD is concealed in the whirling energy of Nature.

GOD is manifest in gathering: harmony: consideration: the Mirror of the Sun and of the Heart.

The Third Triad

Bearing: preparing.

Wavering: flowing: flashing.

Stability: begetting.

The Tenth Emanation

The world.

Liber CCCXXXIII

Е многу просто момче си бил.
Сето тоа се собра со помош на црквата, не дека јас дадов.
Наравоучение, црквата ги зближува луѓето.
Jok...Religijata e samo obicen instrument za masovna kontrola i vojna pomegu razlicni nacii i kulturi so cel da si dokazat cij imaginaren prijtel e podobar i edinstven.

PS: Doniranje pomos e covecka osobina a ne crkovna rabota.Ako bog sozdade i kontrolira se...cije delo se poplavive togas?

Ako bog sozdade i kontrolira se...cije delo se poplavive togas?
Кој те излажа дека контролира се?
Само да се тресне нешто.

За поплавите не знам ама за грмењето ЈАС (Бог) сум крив.:facepalm:

Мора да има и дебилни прашања, инаку нема да биде интересен форумов.:pos:

Кој те излажа дека контролира се?
Само да се тресне нешто.

За поплавите не знам ама за грмењето ЈАС (Бог) сум крив.:facepalm:

Мора да има и дебилни прашања, инаку нема да биде интересен форумов.:pos:
Pa koa se bazirate na debilni prepostavki deka Bog "sozdade se" .... inteligentni prasanje nemoze da dobiete?

PS:Mene za grmenjeto babi mi velese deka dedo boze burinja valkal....izgleda za rakija gi spremal!

PS:Mene za grmenjeto babi mi velese deka dedo boze burinja valkal....izgleda za rakija gi spremal!
Те лажела баба ти, тоа Бог се карал оти не си слушал кога си бил мал и ти прешло во навика како голем. Затоа грми до ден денеска.

Те лажела баба ти, тоа Бог се карал оти не си слушал кога си бил мал и ти прешло во навика како голем. Затоа грми до ден денеска.
Grmi oti sekakvi budali letaat vo oblaci...Aj sea fino lepo oladi!

Grmi oti sekakvi budali letaat gore...momce....Aj sea fino lepo oladi!
Ха ха ха
Сакаш да се онадаш, а да не ти влава....:drk:

Не се нервирај, губеш на лепота.:love:

Ти прв ме цитираше.Друг пат да си седиш мирен, инаку „попара“ не ти бега.

Aham vazi. Eve ti banana .
Тоа банани се за атеистите како тебе, нели сте од мајмуни?

Уууууу...оваа ми е добра, од сега банани ќе делам место „попара“

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom